photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

24.2.06

Buurtpreventie



"En, is je nog wat opgevallen onderweg hier naar toe?" Aj. Welke Groninger kan de 17 over-trein richting Zwolle niet dromen? Drenthe lag er nog steeds vredig bij, dat hunebed is niet weggelopen en de trein deed ook niks geks. Is Gronical dan helemaal niets opgevallen?
Tja, de krant. Verder niets. Dat heeft ook met zenuwen te maken. In sollicitantenjargon heet een vraag als bovenstaande een 'pingpongballenvraag'. Bedoeld om de sollicitant te ontregelen. "Wat zou jij doen als ik je nu tienduizend pingpongballen zou geven?" Dat ontregelingsopzetje slaagde, u begrijpt het, met vlag en wimpel. Eén van de kenmerken van de pingpongballenvraag is dat wanneer het gesprek eenmaal achter de rug is, je ongeveer 639 pasklare antwoorden paraat hebt.
Wat er dan opviel, gisteren op weg naar Arnhem? Nou, dat daar nog overal van die schattige bordjes met 'buurtpreventie' hangen in woonwijken. We dachten dat dat fenomeen was uitgestorven. Maar nee: in 026 houden de buren nog een oogje voor u in het zeil wanneer u aan het werk bent. In Groningen heeft Gronical de bordjes nog nooit gezien. Maar is er hier dan echt geen buurtpreventie? Toch wel. Zonder bordje, in de Peperstraat. Daar houdt de shoarmachef van Cairo dagelijks de wacht, van pak 'm beet acht tot diep in de nacht.

En hij ziet alles...

geplaatst door Jan-Willem 20:43

 Link |
___________________________
Archief Home