photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

31.8.04

Vies Makkelijk

Oef. Die komt hard aan. In de vandaag bij Gronical bezorgde Korrespondent, het bokkeblaadje van de Korrewegwijk, oordeelt ene Erpeka, de Johannes van Dam van noordoost Groningen-stad, vernietigend over de hip aandoende eettoko Lekker Makkelijk aan het begin van de Korreweg. "Het eten is smakelijk en aan ingredienten zit er nog niet voor een euro in het bakje." Buurtoko Eeterie de Noaber, aan diezelfde 'Groningse Champs-Elysées' komt er wat beter vanaf, al is het maar omdat de maaltijd (elf ouderwetse guldentjes) zeventig pleurocent goedkoper is.

Maar er zit een manco aan de recensies. Want in beide gevallen is voor de vega-hap gekozen, en dus weten we nooit hoe de biefstuk in zwarte peper heeft gesmaakt. En dat tomaatjes uitdrogen als je ze twintig minuten in de oven stopt, dat weet zelfs het drie jaar oude achternichtje van Joop Braakhekke. Gronical moet maar naar de snekbar, want aan vegetarische Thaise Rode Curry heeft hij nie zoveel trek, zeker als er niet bij staat hoe lang het duurt om dit gerecht te bereiden. Misschien morgen, dan kan hij de groentes mooi in zijn voortuin halen. Want dan is er aan de Piazza di Flores (analoog naar het door Sminkie-cs. voor het museum geplaatste bord met de tekst 'herstructurering piazza di museum) wijkmarkt. Of staat daar geen groenteman?

geplaatst door Jan-Willem 19:22

 Link |
___________________________

29.8.04

KEI-krant schopt RTL van de Boulevard

En u dacht dat de Telegraaf een boulevardblad was? Hahaha, u heeft zeker nog nooit 'n KEI-krant gelezen.

In

KEI-krant 1



Leest u onder meer over:
-Schatkamers van de Zuidzijde -Kamernood blijft kwellen -Voetbal? DUNK you very much! -De reden dat Utrecht een leukere studentenstad is dan Grunn

In

KEI-krant 2



Ziet u:
-De opening van de KEI-week -Geile Cleopatranen -Borsten van Bavaria -De geheime agenda van KEI-leiders

En dan

KEI-krant 3



Met:
-De Battle van de KEI-week -De exclusieve foto die de KEI-krant mocht maken op de societeit van Vindicat atque Polit -En de VERPULVERING van het ZOENRECORD in de KEI-krant CASANOVA COMPETITIE

geplaatst door Jan-Willem 23:23

 Link |
___________________________

Rennen, Henk Westbroek!

Gronical ging gisteren op de ringweg even kijken naar het Bommen Berend-vuurwerk, en zag daar dat Henk Westbroek iets unieks heeft meegemaakt. Nog nooit liepen er zoveel mensen weg bij het begin van een concert van hem. Snel de stad in, dachten drommen toen ze snelwandelend de Concourslaan uitliepen.

geplaatst door Jan-Willem 23:20

 Link |
___________________________

28.8.04

Voorspellende gaven

Er werd een beetje lacherig over gedaan, over de voorspelling van economen van de RUG dat Nederland tijdens de Spelen 21 medailles zou halen, waarvan slechts vier gouden. Maar een dag voor het eind van de Spelen in Athene blijkt het statistische model van de RUG akelig precies. Een stuk preciezer dan het effectief-voetballen-model van diezelfde economische faculteit. What's next? Weten ze op Zernike al of de FC dit jaar de nacompetitie kan ontlopen?

geplaatst door Jan-Willem 16:00

 Link |
___________________________

20.8.04

KEIzerlijke kwelgeesten



Tja, je moet wat om eerstejaars naar je cafe te lokken (in dit geval de Doos, dat er overigens een handje van heeft ongevraagd reclame in bussen die daartegen gestickerd zijn te gooien). Terwijl het KEI-bestuur in Romeinse kledij het podium betrad, deelden Asterix en Obelix flyerix uit.

geplaatst door Jan-Willem 14:06

 Link |
___________________________

19.8.04

Gedetacheerd



De komende week werkt Gronical aan de KEI-krant, de tabloid voor de eerstejaarsstudenten die vanaf vandaag de stad weer overspoelen, en de KEI-leiders, die in hun bloesjes als papa en mama gans de kuikens door de stad rondleiden. We nemen ze mee door de stad en laten ze kennis maken met de gewoontes en geneugten van het studentenleven in Groningen. En als er in één redactie twee Gronologgers zitten (want de auteur van Koffiekoeken is deze week Gronicals baas), dan moet er wel een weblog komen waarop u de verwikkelingen van de eerstejaars kunt volgen. Vanuit de kelder van het KEI-pand aan de Walburgstraat doet de KEI-krant 24 uur per dag verslag op Keikrant.nl. Als sponsor en medewerker van deze website heb ik dan ook het genoegen u in primeur de eerste van drie KEI-kranten aan te bieden. De papieren versie is er alleen voor KEI-volk, maar wanneer u hier klikt, heeft u 'm in 1,5 mb pdf, en kunt u 'm desgewenst op A4-formaat uitprinten.

geplaatst door Jan-Willem 02:26

 Link |
___________________________

KEI 2004: Inburgeren met Gronical Stadslog



Lieve KEI-lopers,

De tijd dat jullie als studerende toeristen vier jaar gebruik konden maken van de faciliteiten van de stad om daarna als de wiedeweerga richting Randstad te vertrekken, is voorbij. Integreren is het toverwoord in deze kabinetsperiode, en omdat als het gaat over de normen en waarden van het kunnen functioneren in de huidige samenleving, het niet zo kan zijn dat we daar niet allemaal samen de verantwoordelijkheid voor nemen. Om te voorkomen dat de gemeente straks weer dure integratienotities moet maken, helpt Gronical je integreren ‘in stad’.

De relatie tussen autochtone Stadjers en allochtone studenten is een haat-liefdeverhouding. Want ook al zijn studenten lawaaierig, lui en smerig, ze leveren wel broodnodige arbeidsplaatsen op. En ook al zijn Stadjers lomp, onverstaanbaar en luisteren ze allemaal naar Lucas en Gea (het groningse antwoord op Frans Bauer en Marianne Weber), het is verdomde handig dat ze de bus besturen, die je met je OV-jaarkaart. Neem het ‘kutstudent’n’, dat je de komende jaren vast wel ’s zal horen, dus met een korreltje zout.

Wie stadjers in actie wil zien (want het is door de verschillende bioritmes kinderlijk eenvoudig langs elkaar heen te leven), neme op zaterdag een kijkje in de binnenstad (koopzondag is ook een favoriet), of gaat eens op bezoek bij de FC (staan op de Westtribune of zitten op Zuid is ’t goedkoopst). Wie zich een beetje verdiept in het dialect, zal er al snel achter komen dat Groningse oneliners nait te versmoaden bunt. En samen lachen, is stap één op weg naar een succesvolle inburgering.

Woord van de dag
Wichie – meisje, tiener~, puber~. ‘Al goud met die, wichie?’ Hoe is het, meid.

Bijvoorbeeld te gebruiken op het terras, als je buurjongen zijn oog laat vallen op een iets te jong meisje. ‘Vindst te dat now lekker? Da’s nog ’n wichie, mienjong!’

Inburgeren? Het lukt je snel, op www.stadslog.nl

geplaatst door Jan-Willem 02:09

 Link |
___________________________

Skeelerspeaker



Rijkelijk laat, maar u had 'm nog tegoed, deze foto van een valse start tijdens het EK skeeleren dat de binnenstad een paar weekeinden terug aandeed. Wat vooral blijft hangen van dit sportfestijn is het oeverloze gelul van de speakers, over eindeloos veel onsamenhangende en niet interessante anekdotes, en het geschreeuw naar de motard die de rugnummers voorlas.

geplaatst door Jan-Willem 02:05

 Link |
___________________________

14.8.04

Blogger is een kutsysteem voor weblogs. want het nuvolgende bericht wordt niet in zijn geheel geplaatst op het officiele weblog van de KEI-krant, dat te vinden is op www.keikrant.nl. doetie t wel op Gronicals oude blogsite? Gronicals nieuwe blogsite vind je op www.gronical.nl.

Gooi die kaartjes voor

geplaatst door Jan-Willem 22:57

 Link |
___________________________
Archief Home