photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

12.1.06

Te veel bands op Eurosonic? Kenners wijzen de weg!



Het leukste Groningse weekend van het jaar staat weer voor de deur: vandaag begint Eurosonic 2006, met een metalconcert in de Martinikerk. Gronical is er uiteraard weer bij dit jaar, met pictures, praatjes en gastloggers! Om je een beetje wegwijs te maken in het overvolle programma, hebben drie popkenners uit de stad speciaal voor dit weblog hun tips op een rijtje gezet. Hier komt aflevering 1, met de tips voor vanavond. Veel plezier!

Evert Nijkamp (beheerder van de wereldwijd razend populaire website Grunnen Rocks tipt voor vanavond The Chalets (Vera, 23.45), "omdat een aantal betrouwbare mensen me heeft gezegd dat dit een leuke band is". Verder noemt hij het concert van het Groningse LPG (Shadrak, 0.15) de moeite waard. De band staat deze dagen sowieso in de spotlights omdat hun liedje gebruikt gaat worden in een wereldwijde Nokia-reclame. Net als Propeller (Club 29, 22.30) Nederlands talent. Verder in de gaten houden: Clor (Vera, 1.15) en Brakes (Muziekschool, 0.15).

Popjournaliste Maaike Borst (freelance, DvhN) tipt voor vanavond de Oost-Berlijnse band 2Raumwohnung (Simplon, 23.00u). "Ontwapendend speelse elektropop-liedjes met een zangeres die het Duits kan laten klinken als de zoetste taal ter wereld."

Tot slot Koen ter Heegde (Vera, 8Weekly). Hij tipt net als Evert Nijkamp Clor, maar maant ons ook naar Club 29 voor het optreden van de Utrechtse band Vladimir (21.00). "sfeervolle rustige muziek met sterke teksten van zanger Sander van der Linden, interessante nummers als Unison. Erg sterke gitaarloopjes ook."

Wilt u ook wat aanraden? Gebruik de comments!

geplaatst door Jan-Willem 12:28

 Link |
___________________________
Archief Home