photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

3.11.05

RUG en Hanze in weblogmarketing



De hoger onderwijsinstellingen in de stad gaan weblogs inzetten om nieuwe studenten te trekken. Want wie op de zolderkamer bij paps en mams leest hoe Anne-Sophie en Dirk-Jan-Diederik zich hebben uitgeleefd in de Tapperij weet niet hoe gauw hij zich moet inschrijven voor een studie Rechten. Het idee, dat wordt uitgevoerd onder de vlag van Marketing Groningen, is niet nieuw. Hogeschool INholland heeft al een tijdje dit soort weblogs. Dat levert nogal verheffend proza op. Leest u even mee? Blijkbaar had ik in de les toch niet zo goed opgelet. Ik had een vinkje verkeerd gezet bij het maken van de crosstabs, dus de count’s klopten niet. Stom, stom, stom!
Dat kan dus veel en veel beter. En dat moet ook, want Marketing Groningen belooft de bloggers 'wellicht landelijke bekendheid'. Dan kan je niet met crosstabs aankomen. Bekendheid is niet het enige voordeel voor de Very Important Bloggers, ze krijgen vrijkaartjes voor evenementen en een digitale camera. Tenminste, wanneer ze er 'leuke stukjes' over schrijven. Een ouderwets staaltje socialistische marketing dus.

Aanvulling: je kan blogs ook inzetten voor onderwijsdoelen, als aanvulling bij colleges, laat Frank de Kleine van de Hanzehogeschool zien. Lijkt Gronical een stuk betere besteding van belasting- en collegegeld.

geplaatst door Jan-Willem 16:08

 Link |
___________________________
Archief Home