photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

27.10.05

Pool des verderfs

Je had er bij moeten zijn. Of -liever- je had er een filmpje van moeten maken, maar ja, dit weblog heeft nog niet dezelfde faciliteiten als de toekomstige multiskilled journalisten die het Dagblad zoekt. En dus konden wij niet vastleggen hoe collega Henk in een bruin Amsterdams café, onder het genot van afnemend cynisch commentaar van onder andere ondergetekende, in één beurt vanaf de afstoot alle ballen keurig op volgorde in de pockets van de pooltafel liet verdwijnen. Dat was hem nog nooit overkomen.

Ons ook niet.

Voor zo'n actie, met open mond gadegeslagen door zowel het personeel als de Amerikaan tegen wie Henk zes minuten eerder nog zei dat-ie absoluut niet kon poolen, heb je geluk nodig. Veel geluk. Het mag dan ook niet verwonderlijk heten dat het geluk in het onderhavige etablissement nogal opgebruikt was.
De gevolgen daarvan werden 's nachts merkbaar aan de Korreweg. Want de broekzak was ineens wel erg leeg. Nokia? Nokinee. En reageert Gronical normaal gesproken niet bovenmatig overdreven op materieel verlies, een telefoonlijst is een nogal waardevol bezit voor een journalist. Die is niet meer.
Met het vertrouwen in eigen kunnen tot op het nulpunt gedaald, is het goed om dan in ieder geval een poging te doen om dat andere onder druk staande vertrouwen, dat van de consumenten, wat op te krikken. Aldi heeft daar vrij goedkope TV/DVD-combi's voor in de aanbieding. De onze doet het alleen niet goed.
Zo'n dag dus. Die behoort eigenlijk natuurlijk gewoon in de administratie van onze overheid te belanden als baaldag. Aldus geschiedde, met dank aan agent 397 van de Grunneger Hermandad, die Gronical aan de Eikenlaan een Aankondiging van Beschikking Wet Mulder overhandigde. Er staat niet op waarvoor, maar laten we het erop houden dat we Oom Agent niet als een zielig konijntje hebben verblind met de koplamp op ons barrel.

Blijf even uit mijn buurt. Echt waar. Dat is goed voor u.

geplaatst door Jan-Willem 13:03

 Link |
___________________________
Archief Home