photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

19.6.05

Referendum: Hier gaat het dus allemaal om



Hij deed geheimzinnig, vroeg geheimhouding en mompelde wat over buitenwijken. Geert Spieker van de Stadspartij nodigde de Groningse media, NOVA, de Telegraaf en dit weblog gisteren uit voor een spectaculaire stunt die hij beraamd had met 'de jongens' (z'n ouwe maten van de Z-side). Of we wilden zorgen voor vervoer, en ons om acht uur wilden melden bij de Drie Uiltjes. Daar bleek dat de amigos de la prenza (zonder NOVA), allemaal señores in het onderhavige geval, er en masse waren ingetuind. Alle geheimzinnigheid was een afleidingsmanoeuvre bij een met militaire precisie uitgevoerde operatie op het dak van de Nabergarage. Daar hielden de jongens namelijk een opgeblazen luchtballon in het gareel, zodat we vanaf de Grote Markt konden zien hoe hoog het Groninger Forum straks wordt. Vijftien meter parkeergarage plus dertig meter ballon maakt namelijk 45 meter hoogte, zoals in de plannen, maar niet op de tekening staat. Waarvan akte.

Niets lieten Spieker en consorten aan het toeval over: om politie-inmenging te voorkomen stonden er mensen op de uitkijk, was de lift geblokkeerd en de videocamera op het dak van de parkeergarage werd met een stok weggedraaid tot de bewaking een schitterend uitzicht op een groene eik had. Cor van Securicor beneden in het kantoortje was inmiddels weggelokt door 'enkele kortgerokte dames met "problemen" in de garage bij Pathé'. Het resultaat was ernaar, er was geen sterke arm te bekennen. Dat was maar goed ook, want de Z-siders hadden hun sterke armen hard nodig om te voorkomen dat de ballon wegvloog. Zo'n ding pakt toch nog behoorlijk wat wind. Hierboven het resultaat van dit stukje informatieverschaffing omtrent het Groninger Forum.

Dat voormalige Huis voor Informatie en Geschiedenis wordt tegenwoordig door de tegenstanders trouwens het Huis van Troje genoemd. Het Groninger Forum verwijst volgens hen namelijk naar het oude Griekenland, en het NEE-comité vermoedt een duveltje in een doosje, vandaar. En wij maar denken dat we het woord forum ooit bij Latijn geleerd hadden...



Wat deze stunt voor gevolgen heeft voor de referendumbarometer? Spieker vroeg het Willem Smink zelf wel even. "Moi Willem, Geert Spieker. Waar ben je? Thuis? Heb je het gezien? Nee? Jammer. We hebben een ballon opgelaten van dertig meter, op het dak van de parkeergarage. Die is vijftien meter hoog. En wat dacht je? Je kon 'm zien vanaf de Grote Markt. Lullig hè?"

Update: Willem Smink deed vandaag op zijn weblog een suggestie voor een vervolgactie: met hooibalen de nieuwe rooilijn van de Oostzijde aangeven. Dat lijkt Gronical wel wat voor de plaatselijke CDA-fractie...

geplaatst door Jan-Willem 14:33

 Link |
___________________________
Archief Home