photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

28.6.05

Onafhankelijk: Gronicals stemadvies!



We hadden het u beloofd: vlak voor het referendum kunt u op dit weblog terecht voor onafhankelijke stemadviezen, op maat voor u gesneden. Nu maar hopen dat u uberhaupt kan stemmen.

-Denkt u bij de plannen: 't kan me allemaal geen bal schelen, maar ik wil wel dat jullie dat weten? Stem dan BLANCO.

-Weet dat als u TEGEN stemt, Groningen afdaalt naar het niveau van Assen. Voor veel OV-jaarkaartgebruikers kan dit een uitkomst zijn, want die zijn dan een kwartiertje sneller in de Randstad. En aangezien de zweeftrein er de komende honderd jaar nog niet komt, en ook de wegen rond Stad dichtslibben, is dat best handig.

-Weet dat als u VOOR stemt, de Grote Markt ingrijpend op de schop gaat, en het vanaf 2008/2010 tijdelijk nog drukker wordt dan het al is op de terrassen in de Poelestraat. Dan wil namelijk helemaal niemand meer voor Kooistra's pullenpaleis aan de Zuidzijde zitten.

-Nu we het over zijdes hebben: weet dat als u TEGEN stemt, er Markt-sclerose op gaat treden in het Stadhuis. Men kan er dan niks meer met het stadshart, een nieuwe Noordzijde komt er niet zonder parkeerbak onder de markt. Een reeel gevaar is dat het stadsbestuur dan denkt: Noordzijde nee, Oostzijde nee, Zuidzijde monumentaal, dan gaan we het stadhuis verbouwen. Vergeet dus maar dat je meer kan doen met 40 miljoen.

-Weet dat als u NIET gaat stemmen terwijl u eigenlijk VOOR bent, de kans groot is dat Fleur Woudstra danwel Geert Spieker u komt ZOENEN om u te bedanken.

-Weet dat als u NIET gaat stemmen terwijl u eigenlijk TEGEN bent, u zich overgeeft aan dat 'burgercomite' dat zichzelf Grote Markt Ja noemt, en dat feitelijk bestaat uit veel ambtenaren van uiteenlopende, met belastinggeld betaalde pluimage.

En tenslotte: weet dat wat u ook gaat stemmen, de kans op een afwijzing van de plannen klein is, omdat de bestuurders die vier jaar geleden de boot ingingen, echt niet nog een keer afgaan. Een ezel stoot zich immers geen twee keer aan dezelfde steen. En stiekem willen de meeste stadjers best dat er wat aan de Grote Markt gebeurt.

Al kost ons dat het uitzicht op het terras onder de Martinitoren...

geplaatst door Jan-Willem 17:53

 Link |
___________________________
Archief Home