photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

1.2.05

Referendum '05: Let's get ready to rumble!


de referendumdruk stijgt

Heeft u uw Grote Markt-borst al natgemaakt? Snel doen! Want de campagnes beloven groots, vuil en meeslepend te worden. Wij stellen aan u voor, in de linkkerring, de ex-hooligan met een hart voor welzijnswerk, de man die plan na plan presenteert om de stad bruisend en vrij van voetbalterreur te houden, het enige raadslid dat ook na twee uur 's nachts in de binnenstad is te vinden: Geeeerrrrrt Spiekerrrrr! Hij lanceerde onlangs Geen Gat in de Hand.

En in de rechterring, een man met een plan, en een man met een droom: dat op een dag alle Stadjers samenkomen aan de Nieuwe Markt, om zich te laven aan al die prachtige geschiedenis en informatie die in z'n Huis worden opgeslagen. De man die zich niet liet kisten na de eclatante nederlaag van het Noordwandreferendum, en die met stip op twee binnenkomt in de hitparade van Groninger Polibloggers (Remco doet 't nog net wat beter) met zijn persoonlijke lifelog van het prachtige leven als wethouder stadsplanning te Grunn: Willeeeeemmm Smiiiink!

Hij heeft aan zijn zijde machtige vrienden, zoals Twisty Kees, die gisteren zijn museum beschikbaar stelde voor de aftrap van de voor-campagne. Spieker cs. deden dat tegelijkertijd in het hol van de leeuw, namelijk café Boven Jan, dat plat moet van de plannenmakers. Het Dagblad noteerde meteen groffe taal: tegenstanders vinden dat er geen 40 miljoen moet worden uitgegeven omdat er onlangs een 'tsunami door welzijnsland trok', een linkse directe, maar die werd door Kees van Twist met verve gepareerd, waarna hij vol onder de gordel uithaalde met rechts: 'we zakken af naar het niveau van Assen'. Het gejoel was niet van de lucht, dat zult u begrijpen.



Maar Spieker liet zich niet onbetuigd: hij presenteerde een poster met het Monopoly-logo en de slogan 'Meer doen met 40 miljoen'. Het duurt naar schatting nog enkele dagen voor licentiehouder Hasbro met een claim komt omdat het Monopolymannetje auteursrechtelijk beschermd is. Twisty Kees reageerde adrem, door de Spieker-aanhang te verleiden met het vooruitzicht 'op grote videoschermen naar de Olympische Spelen te kijken' op het nieuwe plein. Bij het luiden van de bel na de eerste ronde lijkt de stand dan ook in evenwicht: een knuffel voor het team van Geert, een zoentje op de wang voor het team van Willem: twee tegen twee.

Campagnebibliografie:

Grote Markt Ja
Grote Markt Nee

Grote Marktberaad
Geen Gat in de Hand

geplaatst door Jan-Willem 13:41

 Link |
___________________________
Archief Home