photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

13.11.04

Delfsoul-mates



De Tweede Kamer zal vandaag in spoedberaad bijeenkomen om te debatteren over de brief die is geschreven door 900 Turkse 'zielen' uit Delfzijl en hun allerbeminnelijkste burgemeester Maritje Appel.

De Delfzijlsters schreven een brief aan de Kamer waarin ze oproepen een einde te maken aan de maatschappelijke onrust in ons land. Prachtig natuurlijk, maar deze brief is er mediatechnisch gezien eentje uit de categorie 'de Gezinsbode waarschuwt China voor de laatste maal'. Les één voor journalisten die graag de hoofdredactionele commentaren willen schrijven (en daarvan lopen er op Gronicals opleiding een hoop van rond): ken je plaats en blaas niet te hoog van de toren, want daarmee maak je jezelf alleen maar ongeloofwaardig. Dat is zo not-done, dat Gronical er enkele jaren geleden nog een kratje bier mee verdiende, door in zijn column bij Piekuur op OOG Radio premier Sharon voor de laatste maal te manen op te schieten met het vredesproces in Isjrel. De uitdager had geen rekening gehouden met een Beatrixiaanse kersttoespraak (ik ben te huur voor buurthuisdiscussies) en geraakte aardig in de Grolse olie, later die avond.

Mon pauvre peuple du Delfzijl, j'ai peur, maar ik denk dat de volksvertegenwoordigers zich straks met een bakkie Ajax-leut (grap van de dag: je moet wat om wakker te blijven in de ArenA) buigen over de zaterdagtelegraaf om te broeden op wat kamervragen. Maar goed, Delfzijl heeft weer een mooi stukkie gratis publiciteit te pakken. Gronical vraagt zich alleen af waarom alleen de Turkse gemeenschap de brief heeft ondertekend. Onderschrijven gemeenteraad en burgerij aan de Dollard de Nederlandse tolerantie niet meer?

geplaatst door Jan-Willem 01:26

 Link |
___________________________
Archief Home