photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

15.9.04

Sylvie liet een boer in Amsterdam



Tja, wat moet ik hiermee, vroeg de stad-Groninger minister Johan Remkes van Al-qaedazaken en kwetsende spreekkoren, tevens uitvinder van een onderbewust mechanisme dat er voor zorgt dat de barman van Nieuwspoort hem een borrel inschenkt als hij de drempel van 't lokaal oversteekt, aan het jonge soap-ding uit de achterban. Tegen het sluiten van de komkommermarkt gooide de pers maar weer eens een keer olie op het spreekkorenvuur nadat Sylvie Meijs door ADO-supporters was uitgemaakt voor topvrouw in de Amsterdamse sector van lichte zeden. Nu gebeurde dat niet voor het eerst (Gronical hoorde het vorig jaar al tijdens Groningen-Ajax), maar voetbal is een dermate publiciteitsgeil onderwerp dat er altijd wel een volksvertegenwoordiger is die er kamervragen over meent te moeten stellen. Remkes kondigde zero-tolerance aan, wat Jan Blokker vanochtend in de Volkskrant bevreemde, want was dit niet dezelfde minister die de zinloos-geweldplegers in Venlo een tijdje terug een rotschop wilde verkopen?

Enniewees, hij had het nog niet gezegd, of in Londen herhaalden de supporters die
met FC Gloeilamp bij Arsenal op bezoek waren, de spreekkoren richting het beminnelijke soapsterretje, tevens vriendin van de snel op zijn teentjes getrapte Rafael van der Vaart. In Londen pakken ze je toch niet, moeten de toch niet al te dappere PSV'ers gedacht hebben. Maar hoe moet dat straks in Groningen? Zondag tegen NAC werd publiekshateling Anthony Lurling uitgemaakt voor zoon van een hoer, en ontkwam Ali Boussabon niet aan opmerkingen over de subnasale beharing van zijn moeder. Klaagden zij hierover? Neen. Niet alle profvoetballers zijn mietjes ala Van der Vaart, die overigens niet klaagde over leuzen als 'Hamas hamas, alle joden aan het gas'.

Hoe moet dat straks gecontroleerd worden? Moet in elke stad de burgemeester bij de harde kern gaan zitten, zodat-ie met eigen oren kan horen of iets door de beugel kan? Want riepen de ADO-supporters niet 'Sylvie liet een boer in Amsterdam'? Om daar nou een wedstrijd voor te staken... Een mooie oplossing werd maandag per vergissing aan Gronical voorgesteld. Een niet sportkijkende vriend vroeg hem wat er nu aan de hand was met al die spreekwoorden in de stadions. Dat was nog niet zoveel, buiten 'alles of niets' heeft Gronical niemand kunnen betrappen op het gebruik van niet-voetbalgerelateerde volkswijsheden. Maar het is wel een oplossing die prima past in het beschavingsoffensief van Balk II. Zingt u even mee (op de wijs van 'When the saints go marching in'):

En wie een kuil
graaft voor een ander
jaja die valt er zel-luf in
die valt er zel-luf i-hin
jaja die valt er zel-luf in!

geplaatst door Jan-Willem 14:10

 Link |
___________________________
Archief Home