photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

5.7.04

Swingin' in the rain



Allereerst excuses. Door een fout binnen de organisatie heeft u afgelopen weekend op het Waagplein tijdens Swingin Groningen niet kunnen genieten van de nieuwe reclamecampagne van Gronical. In verband met regen is het bovenste stukje van de prachtdoeken "Stadslog.nl - Er gaat niets boven Groningen" zoals u ziet niet leesbaar. We doen er alles aan om het volgend jaar beter voor elkaar te krijgen.

Dan het festival. Gronical zag op twee dagen twee toppers, op zaterdag !!!, dat jazzy richting dance fuseert, en vrijdag onderstaande groepering die zich The Cat Empire noemt. En die deden alles met instrumenten (en een draaitafel, maar het zij ze vergeven want dat was leuk), en niet met housebeats zoals Ronald Molendijk op dat moment op de Grote Markt.



Voor de rest viel Swingin' dit jaar best tegen. Hoe dat komt? Vraag 's een willekeurige cafébaas naar de recessie, en je weet meer dan genoeg. Bovendien voelden nogal wat stadjers zich bekocht (voor zover je dat kan zeggen bij een gratis festival) omdat de topacts op de poster, zoals als Cypress Hill, alleen tegen betaling te zien waren. De gratis programmering had een nogal hoog Salsaroy-gehalte, en Roy had zich ook nog 's het podium in de Poelestraat toegeeigend, dus u begrijpt: de grootste innercitydansvloer van Europa was een kille Groningse salsales. Uiteraard was er voldoende obligate jazz en blues door topartiesten, maar dat je met een team vol sterren nog geen goede ploeg hebt weet u na gisteravond allemaal.

Klagen wij hierover? Neen. Hoewel, wij overwegen nog wel een niet al te vriendelijk rapnummer op te dragen aan de heer Kroll en zijn nieuwe opvolger, wiens naam me even ontschoten is, wegens het nogal barre weer voor de tijd van het jaar. De huisadvocaat is er al druk mee bezig, het persbericht voor NOVA ligt al bij de fax. Met 'n beetje minder recessie treden we volgend jaar op tijdens Swingin' Grunn. Maar dan alleen als alle concerten gratis zijn.

geplaatst door Jan-Willem 22:58

 Link |
___________________________
Archief Home