photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

3.7.04

Gronical eist in open brief excuses van stadsbestuur

Van onze redactie 'nieuwe politiek' (een open brief is immers pas een open brief als er een redactioneel artikel met dezelfde inhoud boven staat)

Postkamer Stadslog.nl-

Gronical, de meest gronische stadslogger van Groningen eist excuses van burgemeester Jacq. Wallage van die stad, naar aanleiding van het ontstane machtsvacuum in het college. In een open brief (zie hieronder) stelt Gronical het stadsbestuur aansprakelijk voor zijn natte broek en de wederrechtelijke onteigening van een paal die aan zijn fiets vaststond op de Vismarkt. Tijdens een bezoek van de contentkoning van de Korreweg aan het openlucht muziekfestival Swingin' Groningen, hebben onverlaten de fiets uit zijn innige omstrengeling met de paal (met daarop een bord met de tekst Cameratoezicht) verwijderd.
Gronical acht het stadsbestuur aansprakelijk voor deze daad, die hij 'een rechtstreeks uitvloeisel' noemt van het recente aftreden van wethouder Wicher Pattje. In een niet al te diepgravende documentaire over het Ommelanderhuis, die TV Noord gisteren uitzond, zag hij hoe aan drugs verslaafde daklozen hulp werd aangeboden bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Nu Pattje onverwacht aftrad, viel in ieder geval één van de bewoners terug in de criminaliteit, zo bleek vrijdagnacht. De weblogger houdt de politiek dan ook aansprakelijk voor het incident.

De open brief van Gronical

Geacht college, amice,

Afgelopen week trad Wicher Pattje af als wethouder van Sociale Zaken in de gemeente Groningen. Net als de meesten van u heb ik ook met verbazing de opeenvolgende berichten in de media vernomen. In die berichten las ik dat aan het eind van de zomer een opvolger voor Pattje is benoemd.

Tot die tijd neemt Willem Smink zijn taken waar. Hedenochtend, zaterdag 3 juli, om half vier in den ochtend, moest ik constateren dat deze de zware extra last die op zijn schouders is komen liggen, niet kan dragen. Op de Vismarkt is in de periode tussen tien uur vrijdagavond en half vier 's nachts de enige fiets gestolen, die ondergetekende het afgelopen jaar legaal heeft aangeschaft. Door het losschroeven van een schroef onder het zadel kon de fiets meegenomen worden.

Sinds de tweede ambtstermijn van Pattje begon, is er in de Groninger binnenstad nooit meer een junk gesignaleerd, die fietsen te koop aanbood. Het pluche van de ex-PvdA-wethouder is echter nog niet afgekoeld, of deze ergerlijke vorm van criminaliteit duikt weer de kop op. Dit lijkt een rechtstreeks uitvloeisel, in negatieve zin, van het aftreden van de wethouder.

Politie was er op het moment van constatering, en in de tijd daarna, in geen velden of wegen te bekennen, terwijl er doorgaans een overmacht van agenten op de been is, zeker bij evenementen. Voor een stad die zichzelf aan de buitenwereld presenteert als een festivalstad, is dit een trieste constatering. Het draait immers niet alleen om de toeristen, die hun hotelkamer kruipend kunnen bereiken.

Dat de heer Smink te veel hooi op zijn vork heeft genomen bleek tijdens de, gedwongen, wandeling naar mijn woning. Onderweg vond ik -at random- maar liefst 14 (veertien) losliggende stoeptegels, van waaronder bij betreding een flinke hoeveelheid water opspatte. Moet een wethouder die zijn eigen zaken (Ruimtelijke Ordening) niet eens op orde heeft, ook nog geacht worden te kunnen optreden als curator van de failliete boedel van een collega? Mijns insziens is deze last te zwaar. Ik eis dan ook dat u met gezwinde spoed op zoek gaat naar een nieuwe wethouder Sociale Zaken, opdat dit soort uitwassen eindeijk tot het verleden kunnen gaan behoren. En als u nog iemand weet die een fiets overheeft...

Hoogachtend

Gronical

geplaatst door Jan-Willem 04:32

 Link |
___________________________
Archief Home