photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

8.6.04

Taalpunis(h)me(nt)



Toegegeven, Gronical is wel eens slordig als zijn hoofd drie zinnen verder is dan zijn tikkende vingers. Maar Gronical schrijft voor een internetpubliek, en zijn werk wordt niet gedrukt, laat staan voorgeschreven als verplichte literatuur aan de RUG. Het boek waar Gronical nu aan uit het leren is wel. En nadat hij zich vanmiddag in de zon tweemaal verslikte in het woord usurperen (wasda? nee, niet googlen!). Maar wat te denken van, bij voorbeeld (en daarvan zijn er genoeg om een apart weblog mee te vullen), deze zin.

"In een samenleving kan een bepaalde visie op de wereld dominant zijn, zij kan idealen koesteren over de verhoudingen tussen individuen en groepen, en van daaruit tegen buitenstanders aankijken."

Of, nog van dezelfde bladzijde:
"Hierbij noemt hij de normen en waarden die in een beschaving richting gevend zijn, de overheersende godsdienst, maar ook de scheiding tussen godsdienst enerzijds, openbaar leven en wetenschap anderzijds onder invloed van rationeel denken."

Of:
"Die interne situatie is echter zozeer onderworpen aan het proces van wereldoverheersing dat Dos Santos, zoals Frank, alleen zeer radicale oplossingen zag voor het probleem van de afhankelijkheid, namelijk de socialistische revolutie."

Overtuigd? OK, nog eentje dan:
"Braudel ziet dat als een verschijnsel weliswaar van lange duur, maar toch aan tijd gebonden."

En dan te bedenken dat de auteurs van dit drukwerk betaald worden door de faculteit der Letteren.

geplaatst door Jan-Willem 22:07

 Link |
___________________________
Archief Home