photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

5.6.04

Papa Jacq. en de puintuin



"Ga niet naar het Puintuin-festival op het Ennam-terrein", zei Jacques Wallage via DvhN tegen zijn Stadjers. Uiteraard deed hij dat via zijn voorlichter, want het was slecht nieuws, en dat laat hij altijd door voorlichters brengen. Waarom burgerpapa Jacq. niet wilde dat zijn stadskinderen naar het Ennam-terrein gaan? Volgens zijn voorlichter omdat daar acuut asbestgevaar dreigt. Op 10 en 60 centimeter onder de grond zijn platen asbest gevonden.

U begrijpt, Gronical had de krant nog niet helemaal uit de bus getrokken, of hij zat al op de fiets. Want als iets van papa Sjak niet mag, dan moet het wel tof zijn (net als piekuren aflopen, illegaal straatracen en asielzoekers niet beschuldigen van crimineel gedrag). Bovendien wist Gronical net als alle stadjers dat aan het Ennam-terrein al sinds mensenheugenis een krakerscafé wordt gerund met de naam Asbestbar, dus zo nieuw was de vondst niet. De krakers namelijk dat het stadsbestuur ze wil wegpesten zodat er een hofje met bejaardenwoninkjes gebouwd kan worden. In een oorlog is de waarheid het eerste slachtoffer, dus was hier enige valse propaganda wel op zijn plaats, zal de gedachte aan de Grote Markt wel zijn geweest.

Maar was dat het wel? Nee, papa Sjak had een geheime agenda, die aan het licht kwam op het Ennamterrein. Het gaat om de -asbestvrije- gele en rode papieren slingers die u op de foto boven ziet. Dat zijn namelijk allemaal toegangsbewijzen voor de Martinitoren. En u begrijpt, als al die stadjers die naar dat festival waren gegaan een paar kaartjes mee hadden genomen, dan was het zo druk geworden op d'Olle Grieze, dat Wallage niet meer in kon staan voor de openbare orde op de toren. Maar wat dat met asbest te maken heeft?

geplaatst door Jan-Willem 21:26

 Link |
___________________________
Archief Home