photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

3.6.04

Kak?



Waarschuwing: het nuvolgende stukje is elitair. Ontzettend elitair. Volgens de columniste van de UK dan. Zij zat in de Stadsschouwburg bij Sjaak Bral, die Hagenees. En het publiek was kak. Nu was Gronical gisteren bij Herman van Veen. En als bij Sjaak Bral al kak zit, dan moet je bij Herman van Veen toch wel tussen de nazaten van het Haagsch Debutantenbal zitten.

Nu viel dat reuze mee. Iedereen die de afgelopen tien jaar wel eens vaker in het theater is geweest, weet dat je er zelfs met een vale spijkerbroek niet raar wordt aangekeken. Al gaat er voor de fervente theaterbezoekers natuurlijk niets boven de ribbroek. Gronical kleedde zich dus op passende wijze in een nieuwe jeans met vale accenten, helemaal volgens de toonaangevende zomercollectie van H&M. Had de UK-columniste Gronical in de Stadsschouwburg gespot, dan had ze hem van het tweede balkon afgekeken.

Maar gelukkig was Gronical in Eibergen (en nee, we gaan geen grappen maken over Chinees halen), in het kader van het verkenningstraject van het pilotproject dat het subsidiegat van het failliete Noord Nederlands Bureau voor Toerisme moet dichten. Werktitel: 'Er gaat iets onder Drentieland'. Nou, en dat bleek te kloppen!



Herman van Veen trad namelijk op in een openluchttheater, en dat optreden was erg mooi. De locatie ook, al weigerden de stugge Achterhoukers aanvankelijk wat in te schikken. Dat hebben ze geweten, want toen bovenstaande plensbui uitbrak kon Gronical mooi schuilen onder de partytent van de lichtman, en werden de circa elfhonderd andere aanwezigen kleddernat, voor zover zij niet op de aangekondigde bui gerekend hadden. Dat kan haast niet, want Erwin Kroll moet dagelijks met een ovatie begroet worden in de Eibergse huiskamers, getuige het aantal handen dat Van Veen promt op elkaar kreeg met de opmerking 'ik hoop dat we het drooghouden'. De bui mocht de pret niet drukken, het was gemoedelijk tussen de bomen. Dat vond Van Veen ook, en hij riep iedereen dan ook op ervoor te zorgen dat dit soort optredens in de open lucht mogelijk moeten blijven. Want de musicus weet ook: nergens klatert een applaus zo mooi van de tribunes af als in een openluchttheater, bij het ruisen van de bomen in de wind.

geplaatst door Jan-Willem 17:29

 Link |
___________________________
Archief Home