photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

19.6.04

Europa en de natuur



Al sinds de aap uit de mouw kwam en rechtop ging lopen, probeert de homo sapiens sapiens de natuur te beinvloeden. Vroeger gebeurde dat met gebruik van magie en religie, maar sinds God verdween uit Jorwerd en de rest van de Europese Unie, is dat een strategie die niet meer toepasbaar is.

Gelukkig ontstond er in New York, Geneve en Brussel (en eens per maand een weekje in Straatsburg) een nieuwe kerkgemeenschap, die van de supra-/inter/intra-nationale organisaties. Die werken met man en macht samen om de natuur te temmen. Zo werd bij Weens VN-decreet in 1974 vastgesteld dat het voor papaver- coca- en cannabisplanten verboden is te groeien.

Kan het gekker? Jazeker, pas de probleme/no problem/kein Problem. De weledelbetaalde ambtenaren in Bruxelles/Brussels/Brussel hebben namelijk bepaald dat de frisse zeelucht aan de stranden van de Waddenzee en de Noordzee schadelijk zijn voor de gezondheid. Net zo schadelijk als de uitlaatgassen van een dieselauto zonder roetfilter zelfs. De man die op de foto zit te relaxen op het prachtige eiland Borkum, had dan ook beter een mondkapje opgezet.

U vindt dit quatsch? Dan deelt u de mening van de regering van Nedersaksen, en -vertaald in ambtenarentaal - ook die van het ministerie van VROM. En een woordvoerder van de provincie Fryslan deelt alvast mede dat ze daar niet van plan zijn ventilatoren aan de kust te zetten. We doen dus gezellig met de Duitsers net alsof het een Europese begrotingsregel is; we lappen hem vrolijk aan de laars. Denkt u daarbij wel aan een fatsoenlijke zonnebrandcreme?

geplaatst door Jan-Willem 13:33

 Link |
___________________________
Archief Home