photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

4.5.04

In draf naar de renbaan



Het grootste probleem van vrijheid vieren is het smokkelen. Sinds enkele jaren is deze traditie, die stamt uit het pre-EU-tijdperk, in ere hersteld op het bevrijdingsfestival. Niet dat het zo lastig is om dat onsje coke, dat pondje wiet en de 25 doordrukstrips met XTC-pillen langs Cor van Securicor (u kent 'm misschien wel, hij staat enkele meters naast de Riepeverkopers voor de Albert Heijn op de Vismarkt een shagje te dampen, of hij loert stiekem langs de schappen om te zien of u niets jat) of zijn vriendjes van de Security Company (u weet wel, het bedrijf dat na de Volendamramp meer geld verdiende dan tot in lengte van jaren zal worden uitgekeerd aan de slachtoffers van de cafébrand) te loodsen. Maar probeer maar eens een pakje Appelsientje of een flesje water langs deze AZO's(Agenten Zonder Opleiding) te krijgen. Laat staan een blikje bier.

Op zich is dat niet onlogisch, het Bevrijdingsfestival wordt betaald via onze dorstige kelen, maar ja, als je een festival organiseert van half één tot half twaalf, gaat dat toch in de papieren lopen. Koopt u dus zodadelijk nog even wat van die Yoghurt Breaker pakjes, knijpt u ze leeg, even goed omspoelen en opvullen maar met whiskey. Het kan nog een beetje naar fruit smaken morgen, maar ja, it's de fruit that makes the whiskey. Die pakjes van Breaker passen zich namelijk perfect aan aan de vorm van de kleding, en met het programma op de Drafbaan kunt u prima volhouden dat u al dansend wat kilootjes bent kwijtgeraakt.

Want dat programma is als volgt Ik zet t hieronder maar even neer, want op de officiele site zoekt u zich een ongeluk. En daar heeft u geen tijd voor want om 12.30 wordt u verwacht bij Sanctio en Mass of Critics. Doet u dat niet, dan is de kans aanwezig dat u helikopterband (staat deze al in de Van Dale?) Tasha's World (13.30) mist. Op zich geen ramp, die heeft u vast vorig jaar op Swingin Groningen of in januari op Noorderslag gezien. OlaBola (14.25) speelde daar ook. Modena City Ramblers was hier in januari ook al, maar de zaal was tijdens Eurosonic veel te vol voor iedereen. Om 15.40 krijgt u een herkansing. Kunnen ze mooi het vuurtje opstoken voor Krezip (16.55) en de Amsterdam Klezmer Band (18.20). Komt deze supertoeteraars zien, het feest belooft groots en meeslepend te worden. Hierna rust u uit met 'n biertje dat door het hek wordt aangegeven tijdens 't concert van Tim Christensen, zeer poppy, waarna de Legendary Shack Shakers (21.05) en Heideroosjes (22.35) de avond knallend afsluiten.

geplaatst door Jan-Willem 18:36

 Link |
___________________________
Archief Home