photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

24.5.04

Gaat-ie scoren denk ik! Nee! Jongetje, jongetje wat doe je toch

Geeft Gronical eens gratis een gouden mediatip aan een partij waar hij het niet eens zo op heeft (zie 'dure scootertjes' hieronder), doet de geadresseerde klokkenluider er helemaal niets mee. Terwijl 't toch lang geen gek plan is, het vervangen van de benzineslurpende scooters van ons wielklemloze korps parkeerbeheer (goed voor 10 bonnetjes p.p.p.d.) door gezellige, gezonde en milieuvriendelijke fietsen. Maar nee, terwijl Gronical hem een kant en klaar amendement in de schoot werpt, staart hij naar de navel van zijn partij om zich op te winden over het declaratiegedrag van de Europarlementariers. Bijzonder slim in campagnetijd! De eerste genomineerde voor de Elco Brinkmanaward 2004 is bekend.

Ook niet slim was het niet sturen van een snel produceerbaar persberichtje, want het weekend was nog nieuwsarmer dan Gronical vrijdag al voorspelde. Zo was er vandaag in het eerste katern van 't Dagblad ruimte voor twee openingen over spoorwegbeveiligingssystemen, kreeg Rene Froger een volle pagina om te vertellen dat-ie weer een groot concert gaat doen (dit keer in Amsterdam, dus toch wat nieuws), en werd op pagina drie uitgebreid aandacht besteed aan het feit dat het er op lijkt dat de komst van een TT-museum een stapje dichterbij is gekomen. En op de voorpagina van het stadskatern? Daar was keurig een tweekolommertje vrijgehouden voor een mooi voorstel van een hardwerkend raadslid. Maar dat kwam niet, dus werd de ruimte opgevuld met een bericht over een komend congres over de verschillen tussen Nederlanders en Duitsers. Agendajournalistiek, heet dat in 't jargon, en daar heeft iedereen een hekel aan (behalve de organisatoren van de NL-DLD-dag). Nee, hij keek afgelopen weekend een gegeven paard maar wat graag in de bek. Hugo Walker zou van z'n stoel vallen wanneer zo'n voorzet niet wordt ingetikt. De supporters zingen 'het is stil aan de overkant'. Terwijl populisme de CU toch echt niet vreemd is, vorige zomer was hij er als de kippen bij om te klagen over een partij billen op de cover van het programma van de stadsschouwburg. Een raadslid hoort toch niet alleen voor eigen parochie te preken?

Trouwens, Remco, heb je al wat leuks voor de komende raadsvergadering? Ik heb hier nog een pracht van 'n raadsvoorstel liggen, z.g.a.n...

geplaatst door Jan-Willem 20:42

 Link |
___________________________
Archief Home