photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

17.5.04

Fiets terug!



Hij is weer langsgeweest op de Hoendiepflat, de Duitser die door Woningcorporatie IN wordt ingeschakeld om als een terugtrekkende mof alle fietsen op de vluchtroute naar Duitsland mee te nemen.

Hoe dit zit? Onder het mom van brandveiligheid sluipt zo eens per maand midden in de nacht een mannetje met kort grijs haar, gekleed in een blauwe overall, de verdiepingen rond. Waar hij fietsen tegenkomt, die vanwege lekke banden, jeukende jasbeschermers of -in Gronicals geval- een kapot slot, neemt hij deze mee naar een garagebox aan de Jullenstraat all the way in Helpman (voor knokploegen is een gedetailleerde plattegrond beschikbaar), alwaar de student na een half uur wandelen zijn immer iets mankerende vehikel (anders staat hij wel buiten of in de fietsenkelder) weer terug kan kopen voor de lieve somma van 15 euro (was 25 gulden, maar sinds de privatisering is geen enkele huisjesmelkersmethode de corporatie vreemd) terug kan kopen.

Zat Gronical fout? Ja, hij weet best dat je fietsen niet op de gang mag zetten. Maar de dief van IN zit moreel fout. Want niet alleen laat hij alle andere obstakels die bij het vlamvatten van de gang mensenlevens kunnen kosten (pak m beet een winkelwagentje, een losstaande bank en drie gevulde wasrekken met hoogbrandbare nylon) laat liggen. Ook komt dit mannetje telkens in het holst van de nacht (en dan niet op donderdagnacht) om op zijn bordeelsluipers met de fahrrader weg te sluipen. Om vervolgens koffie te gaan drinken met Marcel en Klaas, de best betaalde koffiedrinkers van de stad. Bij IN staan ze als technisch beheerder op de loonlijst, maar veel technischer dan het aan de praat krijgen van MSN hebben ze hier nog niet uitgevoerd. Het is wachten tot de mannen uit dit gebouw via tewerkstelling gevorderd worden het achterstallig onderhoud op te knappen. Ook haalt het luie duo niet de fietsen op, terwijl hier toch best tijd voor is als een nieuwe kan koffie doorloopt. De bewoners betalen ondertussen meer dan 200 euro voor een kamertje van 12 vierkante meter. De Douwe Egberts is immers een stuk duurder geworden de laatste tijd.

Het plaatje is enigszins verminkt om te voorkomen dat de afbeelding wordt gebruikt voor commerciele doeleinden van IN (dat zou niet de eerste keer zijn)

geplaatst door Jan-Willem 12:39

 Link |
___________________________
Archief Home