photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

3.5.04

Balkenbrij



Beetje bijgekomen van K-Day? Goed zo, maar denk niet dat u vandaag en morgen rustig achterover kunt liggen. Woensdag is het Bevrijdingsdag, en dat brengt dit jaar als complicatie met zich mee dat Balkenende naar Stad komt. U weet wel, dat is die man die alle mensen die niet fatsoenlijk Nederlands kunnen spreken het land uit wil zetten, terwijl hij zelf nog geen correcte volzin uit weet te kramen. En omdat als 't gaat om de normen en waarden aangaande het taalgebruik op Bevrijdingsdag, het niet zo kan zijn dat niet iedereen zelf verantwoordelijkheid neemt, presenteert Gronical u vandaag een stoomcursus

Als het gaat om Balkenendiaans

Als het gaat om streaming video, bekijkt u dan deze RTL-compilatie van Balkspeech.
Als het gaat om wat doordachter kritiek op het taalgebruik van onze pumjee (Kuitenbrouwer), dan kan het niet zo zijn dat u niet te rade gaat bij Van Dale.
Als het gaat om voornoemde Kuitenbrouwer, Jan van voren, dan kunt u bij hem op het Volkskrant Weblog uw hart ophalen aan het Balkenendiaans. Kijk bijvoorbeeld hier wat hij te zeggen had over de moord op het Haagse Terra College. Het is een kleinigheidje, een extraatje als aanvulling op zijn legendarische columns Alst Gatom, Alst Gatom II en Alst Gatom III (bij alledrie moet u inloggen).
Als het gaat om de eigen verantwoordelijkheid van de minister-president, dan kan het natuurlijk niet zo zijn dat zijn speechschrijvers geen blaam treft. U bent benieuwd of er enige progressie zit in het taalgebruik van JeePeeBee? Bestudeer dan de teksten van zijn toespraken.
Als het gaat om hakkelen met wollige voorzetselvoorwerpconstructies en het wringen in door waarden en normen ongedefinieerde bochten na een lastige vraag van pakweg Ferry Mingelen, bekijkt u dan de uitgeschreven teksten van het wekelijkse gesprek met de minister-president. Als het gaat om humor om te lachen, dan kan het niet zo zijn dat u hier niet aan uw trekken komt. Gronical uit zijn medeleven aan de medewerker die wekelijks de interviews moet uitschrijven.

Natuurlijk zijn er altijd door het CDA ingehuurde taalkundigen die vinden dat het demoniseren op moet houden, bij het Genootschap Onze Taal zijn deze lieden zelfs iets in de meerderheid.

Rest Gronical niets dan u succes te wensen bij de voorbereidingen op Bevrijdingsdag. En wees een beetje lief voor de pumjee, hij heeft het al moeilijk genoeg na de GPD-enquete van vorige week.

geplaatst door Jan-Willem 13:44

 Link |
___________________________
Archief Home