photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

15.3.04

Een rookgordijn opgelost, een nieuw rookgordijn opgetrokken

Gronical kon vannacht niet slapen, en bedacht mijmerend ineens: die 153 gewapende incidenten die niet beschreven worden, vonden die toevallig allemaal op de avond voor Hemelvaartsdag 2003 plaats? U weet wel, dat was die nacht dat heel de binnenstad huilde omdat bij politionele acties traangas de kroegen in werd geschoten, toen hooligans uit Eindhoven en Stad met elkaar op de vuist gingen in wat straks een veiligheidsrisicogebied is.

De woordvoerder van burgemeester Wallage stelt dat de incidenten rond hemelvaartsdag NIET zijn opgenomen in de statistieken. De 153 incidenten die onbeschreven zijn in de rapportage, zijn volgens Alfred Kazemier aangiften van mensen die zeggen bedreigd te zijn maar bijvoorbeeld niet weten om welk wapen het gaat, of wanneer er bijvoorbeeld geen wapen is aangetroffen. Het blijft allemaal troebele informatie. Bovendien weigert het stadsbestuur de lijst met 303 incidenten vrij te geven, op grond waarvan Wallage nu zegt dat in de binnenstad acute dreiging is voor de verstoring van de orde door aanwezigheid van wapens, waarbij hij gebruik maakt van deze wet (Staatsblad 420, 2002, pdf). Waarom mogen wij niet in de feiten snuffelen, als de politie straks wel in onze broekzakken mag snuffelen? Het aanwijzen van een veiligheidsrisicogebied door Wallage kan alleen betekenen dat de politie zelfs met 24-uurs camerabewaking niet bij machte is de criminaliteit een halt toe te roepen. En dat zegt meer over het functioneren van ons politiekorps dan over de onveiligheid in de binnenstad, die het stadsbestuur ons nu aanpraat.

Meer informatie over preventief fouilleren vind je bij het steun- en informatiepunt Drugs en Veiligheid, waar ambtenaren die denken dat een straat die het gebied begrenst niet bij het veiligheidsrisicogebied horen snel een kijkje moeten nemen.

En de burgemeester moet zich als ex-voorzitter van een commissie die ons vertelt hoe het in de toekomst verder moet met overheidsCOMMUNICATIE maar eens flink achter de oren krabben over de onvolledige en oncontroleerbare informatie die hij zijn burgers verschaft. Niet alleen wil hij in de binnenstad voor de politie dezelfde bevoegdheden als die in Pjongyang, hij gebruikt ook nog eens propagandaretoriek die niet zou misstaan in Noord-Korea.

geplaatst door Jan-Willem 04:17

 Link |
___________________________
Archief Home