photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

11.2.04

Weer open



Burgemeester Wallage vertelde het zonet in de raadscommissie Veiligheid: na drie maanden sluiting mag de Cinema Bar aan de Grote Markt weer open. Eigenlijk was het bekendste nachtcafé van Groningen al per begin februari weer open, maar ja, toen was er geen commissievergadering. De eigenaar heeft aan Wallage en aan het Dagblad beterschap beloofd en moet nu zien te voorkomen dat er weer drugs en wapens in zijn kroeg zijn. De vrije sluitingstijd is daarom verdwenen, wie de nacht in de dag wil drinken moet voor zes uur binnen zijn.
Wallage liet zich ook uit over preventief fouilleren, waarover collegalogger Remco Kouwenhoven zich afvroeg of dat geen geschikt wapen is tegen de schietincidenten van afgelopen maand. Neen, luidt het antwoord van de burgemeester, in preciezer bewoordingen: "Het effect van invallen (als in de café's in Beijum-Oost vorige week vrijdag - Gronical) en preventief fouilleren is beperkt in het milieu". Waarbij moet worden opgemerkt dat voor Beijum een uitzondering geldt, omdat het bij deze schietpartijen ging om persoonlijke ruzies, en niet, zoals bij de andere schietpartijen in de stad, om drugsruzies.
Op de vervolgvraag van PvdA-fractievoorzitter Frank de Vries of Remco Kouwenhoven van standpunt veranderd was na het antwoord van de burgemeester, antwoordde deze ontkennend. Hij blijft bij een proef met dit middel, met als argument "als je het niet probeert, kan je het ook niet evalueren". Wanneer het er van zal komen? Da's een mooie vraag voor de burgemeester. "Als het nodig is." Wallage liet samen met korpschef Sitalsing wel weten dat voor met name Beijum de politie 'capaciteit heeft vrijgemaakt' voor extra controles op wapenbezit en drugshandel. Hierover zijn ook alle wijkagenten 'gericht geinstrueerd'. Laten we hopen dat het helpt, moeten ook de aanwezige raadsloggers Drewes de Haan en David de Jong hebben gedacht.

geplaatst door Jan-Willem 22:48

 Link |
___________________________
Archief Home