photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

13.2.04

Te licht bevonden



Als Martiniplaza een luxe Albert Heijn zou zijn, dan was sporthal de Horstacker in Nijmegen de C1000. Geen pluchen stoeltjes, geen cheerleaders -laat staan een Nike Demo Team, kortom, geen fratsen. Of dat scheelt? Gisteravond wel, kampioen EiffelTowers versloeg in eigen huis de basketballers van MPC|Capitals met 93-85, wat Donar-coach Ton Boot deed verzuchten dat zijn spelers nog steeds niks hebben geleerd. Toch zeggen ze in Nijmegen een hoogwaardige pot basketbal te hebben gezien. En daar moeten we de winnende ploeg toch wel een beetje gelijk in geven, ook al waren Gary Buchanan en Valmo Kriisa niet op dreef gisteren. Voor de thuisploeg stond het thuisvoordeel in de play-offs voorop, want in die wedstrijden zit de eigen hal van de drie jaar oude eredivisieploeg bommetjevol.



Dat moet straks ook gebeuren in de Plaza, met dien verstande dat er in deze hal net een paar duizend mensen meer passen. Fans die de mannen van Boot niet willen en -gezien de laatste thuisuitslagen- ook niet kunnen teleurstellen. Maar in Nijmegen werd Donar gisteren gewogen en te licht bevonden. De boomlange centers, aangevoerd door de precieze pointguard Ryan Robertson, waren te machtig. Hoe dat kwam? "De enige die ready was voor deze wedstrijd, is 63 jaar oud", zei Boot. Leedvermaak was dan ook niet van de lucht in de gezellig compacte sporthal, op een sms-scherm verscheen in het derde kwart al de tekst 'Martinitower wordt Eiffeltower'. Misschien dat deze heren daar achter zaten.



De harde kern van de supporters staat voor zijn club, achter het net (waar kennen we dat van?), en maakte als 'hooligan met de zachte g' snerende opmerkingen als 'Boot zet de douche maar vast an' toen Gary Buchanan weer een fout kreeg toegewezen van de scheidsrechters. Dat waren weer minder ervaren C-scheidsrechters, omdat de topfluiters nog steeds staken omdat ze 25 euro opslag willen bovenop de schamele 38 euro die ze nu als vergoeding ontvangen. Ter vergelijking: een Temmink die RBC-Volendam fluit krijgt twee mille. We moeten verder, want we moeten door, dus werd de heren basketballers gevraagd zich ietwat in te houden met kritiek op de arbitrage, als ware het een badmintontoernooi op een camping aan het Gardameer. Voor de enige fratsenmaker aan Nijmeegse zijde bood dit wel weer mogelijkheden. Wat Zem Slam, tegenhanger van us Cappy, hier doet, kwam de Donarmascotte al eens op een flinke reprimande te staan.



Dus toch fratsen, daar in Nijmegen. Het blijft natuurlijk wel een aantrekkelijke kijksport. In de time outs verzorgde Zem (waar komt die naam vandaan?) ook het amusement, op een didactisch wel zeer verantwoorde low-budgetmanier. Ook u deed op de gymles aan 'staartje trekken' of hoe je het lintje grijpen ook wil noemen. Past allemaal in de strategie van de torens, die ook een serieuze jeugdopleiding zijn gestart. "Want elke jongere wil wel basketballen", leerde de Nijmeegse coach Van den Berg tijdens schooltournees. Vermakelijk is het spelletje zeker, drie jochies die dribbelen met een bal die groter is dan hun hoofd.



De jongen links won uiteindelijk ´in de buzzer´, en werd beloond met een minibasketballetje. Oefent u vast met grote ballen, vangen en schieten van afstand, wie weet wint u ook eens iets in het pauzespel. Bijvoorbeeld op 18 maart, als Nijmegen voor de tweede maal dit seizoen naar de Plaza komt. Vorige keer werd het hier 99-100 na twee verlengingen, dus er is een driedubbele revanche nodig. (Quand vous ce laatste la ne snappez pas, cliquez ici)

geplaatst door Jan-Willem 14:56

 Link |
___________________________
Archief Home