photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

18.2.04

Nachtburgemeester



Kijk eens hoe kwiek hij hier de bocht om loopt. Waar anders dan op de sjieke Hooge der Aa trof Gronical vannacht Henk Barkruk, of Levi, zoals hij zich gisteravond wilde laten noemen. De 'Nachtburgemeester van Groningen' maakte aan de gracht op z'n dagelijkse ronde een praatje met een dame van middelbare leeftijd, die zich weinig raad leek te weten met de charme van de vroegere verkoper van kroegmeubilair.

Tegenwoordig is hij krukmeubilair, maar dan wel in alle café's in de stad. Overal staat een jenever voor hem klaar, waardoor onze schout-bij-nacht een belangrijke Groningse trots hoog houdt. Op 7 mei wordt hij 66, vertelde hij op de A-brug, nog net voordat hij op een studente afstoof die aan de overkant haar fiets van het slot haalde. En o ja, ik moet maar naar z'n verjaardagsfeestje komen, dat wordt erg leuk.



Bij Hasret Doner Kebab een vriendelijke, dankbare blik richting personeel, cateraars van de 24-uurs uitgaanseconomie. Ongetwijfeld is hij, nu het tegen tweeen loopt, op weg naar de kroegjes aan het Bleekersplein. Maar dat mag je hem niet vragen, dat zijn zijn zaken, ook al wil je het laatste stukje dat je met elkaar oploopt alleen het gesprek op gang houden. "Ik wil niet dat je achter me aanloopt, scheer je weg!" Voor de galerie aan de A-weg blijft hij staan. Er kwamen meer woorden, maar die werden niet gehoord. Halverwege de A-weg lopend keek ik nog een keer achterom. Nog vijftig stappen, en de burgemeester was op z'n kantoor.

geplaatst door Jan-Willem 11:33

 Link |
___________________________
Archief Home