photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

2.2.04

Het complot ontrafeld



"Never let the truth stand in the way of a good story", kent u die uitdrukking. Ik moest daar aan denken toen ik vanmiddag per trein richting Groningen reisde, via het Sint-Nicolaastracé Zutphen-Zwolle-Leeuwarden-Hurdegaryp(Hardegarijp)-Stad. Net wakker geworden op station Z1, maar daar heeft de sneltrein naar Z2 ook elke maandag last van, en er zat nog net genoeg batterij in de camera om deze foto te maken, die laat zien dat Stivoro niet alleen overheidsgeld in de propagandamachine strooit. Dat u 't weet.

Ze wisten de media in ieder geval probleemloos te bespelen, en een jongen die daar ook handig in is, is gedoogmiljonair Theo Buissink, de altijd vriendelijke eigenaar van de Tevreden Rookster en de Vliegende Hollander. Laatst had hij Cathy en Gré nog op bezoek voor een ontzettend bijzondere 'Heel gewoon', en vandaag is hij even landelijk nieuws dankzij een slimme promozet die het morgen ook in Metro en Spits goed zal doen. Bel in 't weekend de dienstdoende stadsredacteuren van de lokale media, fax 'n persbericht met lovende woorden over Oranje en het is wachten tot de sappige kop 'Coffeeshop nodigt koningin uit voor werkbezoek' op de telex van het ANP verschijnt.

Hij houdt z'n vakliteratuur in ieder geval goed bij, of is dit niet de ultieme verzilvering van de gouden tip die Gronical enkele weken terug onder de kop 'Geen Zuiderdiepgang op Koninginnedag' op deze site cadeau deed aan de ondernemende buren van Groningens grootste bushalte ('zet die blauwe hier maar voor de deur' hoor je Buissink al roepen op 30 april). Goed zo: open en eerlijke mediatechniek: ik lever de stunt, jullie de publiciteit. Hulde voor Theo Buissink, die niet zo achterbaks pas na drie weken de aap uit de mouw laat komen via een reclame waaraan Viacom outdoor en de NS weer de nodige euri verdienen.

In dat laatste krijgt de NS trouwens steeds meer handigheid: de Oberstormbahnfuhrer bij het loket van 't hoofdstation, die kennelijk wel z'n baan behoudt in de komende reorganisatieronde, deelde zonder blikken of blozen mee dat hij 't een goed idee zou vinden dat mensen straks vijftig eurocent betalen om aan 't loket een geld-terug-bij-vertragingbriefje op te halen. Kijk, dan gaan wij ook niet meer aardig doen. Deze zomer: voor een speciaal tarief met NS Internationaal naar Oost-Duitsland of West-Polen, voor de mensen die met een geel vignet op hun jas gereed staan bij de pafpaal. De NS heeft een verdacht foute heimwee naar een tijd dat personenvervoer wel rendabel was. Denk daar maar 's over na, meneer aan het loket. U heeft geen leuke baan, maar dat heeft u aan uw bazen te danken.

geplaatst door Jan-Willem 19:59

 Link |
___________________________
Archief Home