photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

13.2.04

Een vreemdling zeker, die verdwaald is zeker?

Wat doet een poederbrief op het postkantoor in Haren? Zou het wat te maken hebben met de vier-uur-poeders die deze zomer leidden tot de Pekelder Soepaffaire? Zoals het een goede affaire betaamt zit er een staartje aan de ruzie tussen de ambtenaren op het gemeentehuis en die op het Belastingkantoor, die 't opkikkertje niet leuker, maar wel duurder kan maken. Nu staatssecretaris Wijn het met de Pekelder stadhuisbewoners eens is dat een kop-ja soep geen maaltied is, wil de gemeente de vijfduizend aan boete betaalde euri's gaarne retour. Maar om daar nou een poederbrief over te sturen, dat lijkt wat vergezocht.

Goed, omdat het vrijdag de dertiende is, zoeken we het nog verder, want Gronical wil zeker niet nalaten dit bericht (login) uit de Volkskrant te linken. Daarin staat namelijk vermeld dat het CDA bevreesd is voor een al te grote opkomst op haar partijcongres morgen. Vooral omdat zich ineens een hoop leden uit Noord- en Oost-Nederland aanmelden, vreest de partij felle kritiek op het asielbeleid van ons kabinet. Wat zei Balk vorig jaar ook alweer over 'meedoen'? Bij het CDA mag dat wel, mits je in de rechter vleugel van de partij zit, aan de Maas of onder de Waal woont en als goed Katholiek morgen in de Jaarbeurs tijdens saaie speeches de laatste hand legt aan je carnavalskostuum. U bent ook bezorgd over het asielbeleid? Ronsel 51 medestanders, charter een touringcar (stukken goedkoper dan de trein), kleedt u op uw René Paas-best en meldt u bij de ingang aan als lid (werkte prima bij het LPF-congres eind 2002), dan bent u ook nog eens onder de eersten die gebruik mogen maken van algemeen stemrecht binnen de partij (dat wordt nog wel wat met de democratisering). Komt er morgen een Calvinistische opstand, net nu de ex-KVP'ers dachten dat de bloedgroepenstrijd binnen het CDA voorbij was? Het is tijd voor een denkbeeldenstorm. Wat dit met poeders te maken heeft? Gronical kan zich geen CDA-congres voorstellen zonder poffertjeskraam.

Via collegalogger Boomhut kwam Gronical zojuist terecht op zestienmiljoenmensen.tk, dat het Tokelause antwoord is op Balkies nieuwe normen en waarden-campagne. Al zal de regering van dit wonderschone eiland in de Stille Zuidzee hier weinig mee te maken hebben.

geplaatst door Jan-Willem 14:54

 Link |
___________________________
Archief Home