photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

26.1.04

Vergeven en vergeten



Het leek wel of de weekendredactie van Dagblad van het Noorden gisteren collectief in slaap is gevallen op de tribunes van het Oosterparkstadion. Of ze waren nog druk met het uitlezen van de weekendbijlage. Dat stadschroniquer Rarekiek schrijft: 'namen als Max van den Berg en Jacques Wallage waren (in de jaren zeventig -Gronical) snel in het hele land bekendt', vergeven we hem, maar toch niet de dienstdoende eindredacteur. Ook is het te vergeven dat de algemeen verslaggever die naar een potje voetbal voor een blinde jongen wordt gestuurd (hij speelde met en tegen een geblinddoekt elftal) de uitslag vergeet te vermelden, ook al is die niet van belang.

En omdat we de krant nu lezen, er tot morgen boos over zijn en er woensdag de glazen mee wassen (brildragers weten waarom of moeten het maar 's proberen), vergeven we de stadsredactie ook maar dat ze boven een artikel over de recente schietpartijen in kapitalen 'achtergrond' liet afdrukken. Het schrijven bevatte: één bullet-opsomminkje (waarop zes incidenten), vier citaten (van bezorgde raadsleden der Paarse partijen en 't CDA) en één kader over een politieteam tegen Antilliaanse en Arubaanse criminelen (met zes rechercheurs en drie agenten). Waarmee al aan de hoofdvoorwaarde van het achtergrondverhaal voldaan is: er staat niks nieuws in. Feiten zat, maar of je zo het nieuws nou moet duiden. De in de kop treffend samengevatte conclusie waar je de encyclopedie des gefundenen Volksempfinden niet op na hoeft te slaan: 'Wapengebruik baart politiek zorgen'.

Wie maakt de loop van het wapen van het woord schoon? Misschien kan 't Dagblad terecht bij de 'gereformeerde kerk vrijgemaakt', de afsplitsing van de afsplitsing van de afsplitsing van de Katholieke kerk. Want er was ook goed nieuws, zo op 't eind van de krant: de Noordelijke grefs-vrijgem. zijn onderling zo diep verdeeld, dat er zondag twee verschillende diensten zijn gehouden. Zo wordt Gods van alle feestelijkheid verloste woord steeds minder duidelijk gehoord.

geplaatst door Jan-Willem 21:10

 Link |
___________________________
Archief Home