photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

21.1.04

Storneren, h. gestorneerd. Storno



Voor de mensen die nog niet bekend zijn met het fenomeen Lidl: dat is de Aldi, maar dan in kleurenuitvoering. Hier geen suffe sinaasappelsapverpakking van oranje en blauw, maar 'n helblauw pak met alle kleuren van de regenboog. Zelfs in branchevervaging, een tak van winkelsport waarin Aldi toch niet de minste reputatie heeft, (al kan je bij de Kruitvat tegenwoordig nauwelijks nog een tube tandpasta vinden tussen het speelgoed) gaat de winkel met de IKEA-kleurstelling-maar-dan-net-iets-anders de strijd brutaal aan. Zo kocht Gronical er vanmiddag een halogeenlampen setje voor aan zijn plafond voor het luttele bedrag van vijftien euro, en had hij er voor zes euro ook nog 's zo'n geinig kastje bij dat-ie laatst bij een huisgenoot zag hangen.

Dat was wel een beetje erg weinig geld, moet de kassier van dienst gedacht hebben. In een bliep waren de twee ongeveer even grote en langwerpige dozen langs de kassa, en op de bon prijkte 2 x spot, 30 euro. Niet zo heel spotgoedkoop dus, gelukkig was het helemaal niet koud, kurkdroog en scheen het zonnetje in winkelcentrum Paddepoel, dat altijd zo lekker winkelcentrum Paddepoel blijft. Genoeg rust en ruimte om even na te genieten van de koopjes op de kassabon, en dan maar onverwijld dertig stappen terug doen om -let op kinderen, hier komt een woord dat later vast nog 's van pas komt- te reclameren.

Opperkassier d'r bij, met een ander sleuteltje, want voor je de retourknop op de kassa in mag toetsen in een super moet je minstens bedrijfsleider zijn tegenwoordig. En dan storneren (moeilijk woord voor de aankoop ongedaan maken of, op z'n Jiskefets, retourneren). Kastje van zes euro eraf, lampje ook nog n keer over de bliep en hop, zijn kasverschil was tien euro groter. Headhunters van Ahold schijnen al achter 'm aan te zitten. Kan gebeuren, nog 'n keer bliepen, o nee toch eerst de bedrijfsleider erbij want sleuteltje, ja sorry weet het was niet slim. U snapt: tijd voor n foto.



Kassa drie bliepte onverstoord verder en ziedaar, de inhoud van de kassala correspondeert weer met het aantal bliepjes en Gronical heeft z'n negen euri terug. Nu alleen maar hopen dat die lamp het doet. Want het bonnetje, dat kreeg ik niet meer terug. Niet nog een storno.

geplaatst door Jan-Willem 15:05

 Link |
___________________________
Archief Home