photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

15.1.04

Geen Zuiderdiepgang op koninginnedag

Als het aan de Rijksvoorlichtingsdienst ligt, zal de koninklijke familie op 30 april niet meedoen aan de 'eigentijdse volksspelen' die de ondernemers van het Gedempte Zuiderdiep hebben ingediend op de gemeentelijke weet-u-dan-wel-iets-leuks-voor-koninginnedag-pagina die gisteren met bombarie werd gepresenteerd in de Groninger Gezinsbode.
De ondernemers presenteerden gezamenlijk volksspelletjes die 'met de 21e eeuw mee moeten kunnen gaan'. De RVD vindt echter niet dat het spel 'spacecakehappen', voorgesteld door vaste klanten van de Vliegende Hollander, de Medley en Liberty, 'past binnen de traditie van Koninginnedag in Groningen'. Vaste klanten van de koffiehuizen reageren verbolgen op de afwijzing. "Die waif van die lange at hier altijd Spaicekouke", laat Charley weten, terwijl hij onverstoorbaar verder lurkt aan zijn joint. Bij smartshop Dream Factory heeft men begrip voor het niet doorgaan van een 'stadstrip'. "Die ervaring zou veel te verpletterend zijn voor een voor de familie toch minder plezante dag als K-day", aldus een woordvoerder.
Woningcorporatie IN heeft haar idee voor een programma-onderdeel zelf ingetrokken. IN wilde met Maxima en Beatrix een spelletje 'kamer verhuren' spelen, maar de wachtlijst hiervoor is te lang. "De koningin had niet zo laat kenbaar moeten maken dat ze naar Groningen zou komen, nu kunnen wij niks voor haar doen", zegt een woordvoerster.
Twee ondernemingen aan het Zuiderdiep maken nog wel kans om op Koninginnedag vereerd te worden met hoog bezoek. Tabakszaak Homan wordt hoogstwaarschijnlijk de rookstop voor Beatrix en haar gevolg, dat per 1 januari niet meer mag roken in de openbare ruimte. Minister Remkes voert achter de schermen een stevige lobby voor de sympathieke sigarenwinkelier. Of Remkes er zelf bij is op 30 april, is nog niet bekend. Hij overweegt een tripje te maken naar zijn vakantiehuis in Thailand.
Het proeflokaal Hooghoudt is de andere onderneming die kans maakt op te worden genomen in het programma. Met name Willem-Alexander laat volgens bronnen aan het hof doorschemeren graag mee te willen doen aan de jeneverspelen die dit café wil organiseren. Burgemeester Wallage heeft zijn ongenoegen hierover al geuit in een brief aan CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen, zo laat NRC Handelsblad vanmiddag weten.

geplaatst door Jan-Willem 14:41

 Link |
___________________________
Archief Home