photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

17.1.04

De kat van ome Willem is op reis geweest



Nieuwe plannen van het Kanzleramt der Nazionale Spoorzialisten in Utrecht. Om de concurrentie met vliegende prijsvechters aan te gaan, wil NS de loketten voor internationaal treinverkeer (dat vanuit Nederland stukken, stukken duurder is dan omgekeerd), allen sluiten. Tickets zijn dan alleen nog via internet te koop. Een nieuwe manier van sociale segregatie, een nieuwe manier om mensen de auto in te jagen (het lijkt wel of de ANWB de voltallige raad van bestuur van de NS bezet). Maar dat is niet het enige: NS gaat ook stunten met de prijzen. Een treinreis naar Parijs wordt straks aangeboden voor 29 euri, en dat is nog maar het begin, volgens een woordvoerder van NS (geen link, want verstopt achter een login bij Wegener). We krijgen dus nu de situatie dat een enkeltje Parijs drie euro vijftig duurder is dan een enkeltje Groningen-Amsterdam. Mocht u dus van plan zijn vanuit Groningen naar pak 'm beet Roosendaal te reizen, koopt u dan een kaartje voor Parijs, dat scheelt u vele euro's. En stap uit in Utrecht om bakstenen, poederbrieven of molotov-cocktails langs te brengen op het hoofdkantoor van NS, want het wordt hoog tijd dat dat de geschifte directie aftreedt. Zijn ze daar helemaal gek geworden? Of mag je straks alleen maar met de trein als je minimaal 120 procent van het minimuminkomen verdient? Dan zal het leeg worden op de stations, want wie regelmatig met de trein reist, rent naar de autohandel zo gauw zijn eerste salaris op de bankrekening staat.

Ik las net ook op de site van de NS dat ze op 31 december hebben aangekondigd dat geld-terug-formulieren oude stijl per 1 januari niet meer geldig zijn. Het tijdstip van aankondigen zegt genoeg over hoe dit bedrijf met haar klanten omgaat. Het valt me nog mee dat ze de passagiers de trein niet uitroken.

Klagen kan bij:
Nazionale Spoorwegen
T.a.v. dhr. Veenman (president-directeur, opperklootzak)
Laan van Puntenburg 100
3511 ER Utrecht

U kunt ook klagen bij uw plaatselijke loket, mocht dat nog open zijn. Kost vanaf 1 maart wel vijftig cent als u er een kaartje bij koopt. En houd rekening met drukke parkeerplaatsen.

geplaatst door Jan-Willem 16:39

 Link |
___________________________
Archief Home