photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

1.12.03

Zeepkistdemocratie



Vrijdagmiddag om vijf uur had de burgemeester tijd, voor een korte toespraak bij het tienjarig bestaan van Student en Stad. En daar stond onze burgervader, geflankeerd door wethouder Smink, met een met gele stof omhulde megafoon het studentenpolitiek gepeupel toe te spreken. Naar de burger toe, zeg maar. Lang niet gek met het oog op de verkiezingen van 2006. Een dag later komen er echter apen uit de mouwen van de Gaastra-jassen: Student en Stad stelt als eerste partij in Nederland een kandidaat voor voor het gekozen burgemeesterschap. De gelegenheid tot speechen in het openbaar blijkt dus een Judaskus.
In 2006, als de partij haar 13-jarig bestaan viert, moet Marcel Beukeboom, tien jaar geleden de eerste lijsttrekker van de partij, de eerste gekozen burgemeester van Groningen worden.
Burgemeester Beukeboom (dat allitereert prima, niewa?) is 'een wereldburger voor een wereldstad', volgens de partij. Hoezo? Nou, meneer zit nu in Pretoria voor het ministerie van Buitenlands Zaken en werkte voorheen voor het ministerie van VROM. Hoe onze nieuwe tienerburgervader het in de media doet? Dat kunt u hier beluisteren, want Laura Bossink van Radio Noord belde 'm vandaag uit het nest aan de andere kant van de evenaar.

geplaatst door Jan-Willem 16:26

 Link |
___________________________
Archief Home