photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

9.12.03

OK, nog eentje dan

Commissaris der Koningin Hans Alders gaat premier Balkenende en koningin Beatrix vragen of de roepnaam van de zondag geboren kroonprinses Catharine-Amalia voor de provincie Groningen mag worden aangepast. Dat zei hij vanochtend tijdens een werkbezoek aan het Refa-ziekenhuis in Winschoten tegen een verslaggever van Rebec Radio. "Kijk, in Groningen zijn wij linguistiek zo vrijgevig, dat wij de laatste lettergreep van haar roepnaam er gratis bijroepen. Dan is het -zeker gezien de kosten die de plaatsing van allerlei straatnaamborden die naar haar verwijzen- misschien goed om gewoon maar te kiezen voor Amali, net als in die film die nu al meer dan honderd weken in Images draait (is eigenlijk Amelie -Gronic@l). Ook kan het straks voor veel burgers van onze provincie verwarrend zijn als ze zich bij het toosten verslikken in een Amalia-ja. Dat is ook de reden dat wij in het Noorden liever niet in debat gaan met de leider van de Arabisch Europese Liga, van die -hoe heet-ie nog weer- o ja, Abu Jahjahja."
De voorzitter van het Republikeins genootschap in de stad heeft vanochtend na het bekend worden van de naam aan het stadsbestuur gevraagd of de naam van de Mudemaheerd in de wijk Beijum veranderd kan worden in 'Pampa Amalia'.

TROUWENS werd Gronical gisteren gewezen op de merkwaardigheid dat wanneer je de a's in de roepnaam van t prinsessekind vervangt door e's, je toch weer vraagtekens kunt zetten bij wie nou echt de liefde van Alex' leven is...

geplaatst door Jan-Willem 13:18

 Link |
___________________________
Archief Home