photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

28.12.03

Gronicals meest bijzondere concerten van 2003

6. De Rolling Stones in de Amsterdam UfO. M'n eerste hele echte stadionconcert, en o wat een gedouw van die ouwe lullen (en opportunistische moeders met klein kind die menen veldkaarten te moeten kopen omdat ze wel voor zullen worden gelaten door mijn tussen de 1.80 en 2.10 meter lange vriendengroep -NOT!) en o wat een waaaaardeloos geluid. Toch is Gronical intussen op zoek naar een verrekijker, want op 16 juni zit Gronical op stoeltje 178, rij twaalf in vak 412 (ziet er ongeveer zo uit) voor het concert van de Red Hot Chili Peppers

5. De comeback na enkele maanden afwezigheid in 'het circuit' van Liquid in de Shadrak. Daar deed ik goed aan, getuige ontmoetingen in de gezelligste kelder van Grunn.

4. Desmond Dekker die op de Vismarkt tijdens Swingin' Groningen met z'n bejaarde stem de regen verdreef met een bloedheet concert (u kent 'm van de Israelites uit 1969, want dat liedje werd gebruikt voor de reclame van Nestea Splash, met die rastapruiken aan de Amsterdamse grachten. Desmond draagt een coupe Tuinenga, gemillimeterd dus).

3. Het leukste verjaardagscadeautje dat ik ooit aan iemand heb aangeboden was een kaartje voor een dijk van een fantastisch concert: dat van de Amsterdam Klezmer Band in Vera.

2. Twee keer De Dijk, wegens nooit eerder gezien en wegens fantastisch: de eerste keer hossend en stotend tijdens Paaspop in Zieuwent, de tweede keer voor de tover in m'n hoofd, voor het gevoel van het moment in de Oosterpoort (check Gronicals novemberarchief)

1. Een onomstreden winnaar, daar zal iedereen die er bij was het over eens zijn: wederom in Vera, wederom met veel toeters.... (roffelt u op pauk of bureaublad)... Roy Paci en Aruteska. Een maffioos gaaf Skankadelic feestje waarbij het uitzinnige publiek beloond werd met twee uitzinnige toegiften. Weerkomm'n deed de voorman van deze band al snel, ex-Manu Chao trompettist Paci speelde op Swingin' Groningen een frivool improvisatieconcertje met de leden van de AKB (zie 3), als ie weer in de Vera komt moet je er snel bij zijn, want dat verkoopt gegarandeerd uit. En terecht!

geplaatst door Jan-Willem 23:35

 Link |
___________________________
Archief Home