photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

8.12.03

De leugen regeert? En regeert lef?

Koningshuis en pers lijken zich tegenwoordig tot elkaar veroordeeld te voelen, vooral nadat bekend werd dat volgens Beatrix in het Nederlandse medialandschap 'de leugen regeert'. Allicht, maar wie niet al te cynisch is zou moeten zeggen dat het dan om leugentjes uit bestwil gaat. En die komen in de beste families voor.

Dat was ooit wel anders, maar dat had ik toen niet door
Huub van der Lubbe


Want toen Nederland in de ban was van de geboorte van onze huidige koningin, was het Nederlandse journaille nog poeslief -en dit is zacht uitgedrukt- voor ons koningshuis. Zo lief, dat het zelfs geoorloofd was om het alleroudste fundament onder de krant, waar het medium haar bestaansrecht aan dankt, voor één dag te laten voor wat het was. Welke krant durft dit in 2003 aan? Onderstaande voorpagina van het Amsterdamsch Effectenblad van 31 januari 1938 is speciaal voor al die vrijgevochten intellectuelen die zelfs op de dag van de geboorte van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Z.N. aan het bikken te gaan tegen de broze fundamenten van dit verbindingsobject tussen volk en bestuur. Ga er maar lekker over zeuren!



Bron: J. Lammers (red.) Oranje op de voorpagina (Zaltbommel 1980). Een afgeschreven exemplaar uit de bieb, prijs: 1 eurocent maal gelost saluutschot in Willemstad min het eerste, want daarvan weet niemand precies wat dat nou was.

geplaatst door Jan-Willem 00:46

 Link |
___________________________
Archief Home