photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

30.12.03

Cadeau voor u: de Gronical Breipatronen Lijst



1. 2003 werd in de herfst overvallen door een vlaag van heuse Ostalgie. De premiere van de prachtige film Good Bye Lenin in Nederland zorgde voor een golf van aandacht voor deze hang naar het DDR-verleden die leeft onder met name oudere voormalige inwoners van de socialistische heilstaat, waar muren omheen stonden.
2. Aanjager van deze Oostenwind waren -het zal ook niet- de media. Lange reportages in NOVA, 2Vandaag en publicaties in kranten zorgden dat de filmhuizen waar Good Bye Lenin draait goed vol zitten. De media waren ook aanjager van discussies over geweld, die jagen media namelijk continu aan. Je hebt alleen een aanleiding nodig.
3. Die werd gevonden in het verschijnen van Quentin Tarantino's uiterst grappige Kill Bill. Die film, een erg goed gelukte mangaparodie is, zag Gronical op de avond dat
4. Sander van Gessel met een hakje tegen RBC het mooiste FC-doelpunt van het jaar maakte.
5. Gronical zou de film niet gezien hebben als hij die bewuste vrijdagavond niet voor een uitverkocht Oosterparkstadion had gestaan. Het enige dat hij op de kop kon tikken was een sjaal van FC Groningen.
6. En een sjaal met een patroon van FC Groningen, dat is iets wat handwerkende vrouwen in stad nog wel willen breien voor mannelijke familieleden.
7. Breipatronen is dan ook het populairste zoekwoord waarmee bezoekers op deze site binnenkomen. Vandaar bovenstaand patroon, dat erg hip kan worden aangezien met het oog op vol. 2 van Kill Bill voor 2004 een nog verdere nostalgische Drang nach Osten verwacht kan worden in de Global Village. Een cadeautje in de vorm van bovenstaand breipatroon, dat ik niet zelf heb gemaakt, maar gejat/geleend/gebruikt van deze site van Jessica Tromp. Zij staat bovenaan wanneer je in google 'breipatronen' intik', dus ere wie ere toekomt.

En zo zijn we in een zevensprong van bruggetjes die ik bij deze opdraag aan Philip Freriks gekomen op een heuse breipatronenlijst. Laat die bezoekers maar komen!

TIP: Wanneer u de kleur roze vervangt door een andere, kunt u dit patroon ook op een andere achtergrond breien!

geplaatst door Jan-Willem 16:28

 Link |
___________________________
Archief Home