photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

5.11.03

In Memoriam: het kasseienstrookje van de Zeeheldenbuurt



U zag vrijdag al hoe werk in uitvoering langs de problemen heen werkt, tot die zichzelf oplossen. En inderdaad, het Peugeotje verdween inderdaad een dag later van zijn granieten plateautje. De wegwerkers hadden er keurig een afritje voor gemaakt met de shovel.

Allemaal leuk en aardig, maar Gronical kan nu niet meer over dat typische kasseienstrookje naar het hoofdkantoor. Nu nog ligt er een zandbak, maar straks liggen er keurige roodgebakken straatklinkers op het Abel Tasmanplein. "Om het beeld van de straat een geheel te maken, dit was het enige stukje met deze stenen", zegt een woordvoerder -niet extern ingehuurd voor zover wij weten- van de dienst Ruimtelijke Ordening van onze mooie stad. De Friese (inderdaad: verdacht) werklieden die de kasseien ophaalden, gaven een andere reactie op Gronicals 'wat gaan jullie daarmee doen?'. "Die nemen we mee en verkopen we weer. T'is graniet, ja." (inderdaad, ja. Verdacht accent)

Misschien liggen 'onze' stenen straks wel op de Muur van Geraardsberge. Die wordt op dit moment verbouwd, zoals we gisteren konden zien in een nieuwsreportage van Jean Nelissen in Studio Sport (ook dit laatste is verdacht, nietwaar?). Maar als de Friezen sluw zijn geweest, en daar staan ze toch een beetje om bekend, dan hebben ze de kasseien verkocht aan Koops, dat op dit moment bezig is met het bestraten van de Hoge der Aa. Want daar duikt opeens een stapel kasseien op aan het begin van de straat, op een plek die enkele weken geleden volgens ons ook al werd ingestraat (verdacht?).

Een vriendelijke geste van Wielerstad Groningen aan de Ronde van Vlaanderen of een herschuifoperatie (geen verdacht woord, maar wethouder-dekker-jargon), wat is het? In beide gevallen kan wielerliefhebbend Gronical er mee leven, maar nieuwsgierig maakt het wel. Dick Heuvelman, weet u het antwoord?

geplaatst door Jan-Willem 20:06

 Link |
___________________________
Archief Home