photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

25.10.03

Prestatie



Honderd bekeuringen deelde de politie gisteren uit aan weggebruikers in de stad die te hard reden, of zonder gordel, en aan tweewielers zonder deugdelijke verlichting. Dat de politie een prestatiecontract heeft afgesloten, is bekend, opvallend is dat het korps er zo mee te koop loopt. "Jongens, we hebben er honderd vandaag, we kunnen naar huis", moet een agent gezegd hebben nadat de negenentwintigste bon uit het boekje gescheurd werd bij de fietslampjescontrole in de Oude Kijk in 't Jat. Das balen voor de 29 ongetwijfeld ijverige letteren- en rechtenstudenten die nog tot laat zaten te leren, want de studiefinanciering was net binnen.
Gronical heeft woordvoerder Boomsma niet gebeld om een reactie, want hij verwacht dat hij plusminus het volgende te horen krijgt:
"Die regels zijn er niet voor niets en gelden voor iedereen. Zonder licht rijden is nu eenmaal erg gevaarlijk."
Klopt, leer je pas wanneer je een rijbewijs hebt. Maar da's in onverlicht gebied. Niet in de autoluwe binnenstad. Rij dus voorzichtig in de stad, want er zullen meer lampjesrazzia's komen, en Remkes heeft hoge verwachtingen van (en eisen gesteld aan) het keurkorps van Sitalsing. Remkes zelf wandelt waarschijnlijk, als hij 's weekends van zijn pied-a-terre naar 'n restaurantje of cafeetje gaat.

Gronical heeft wel eens een boekje over wervende coverteksten gelezen, en heeft nog een tip voor de bonnenbaas: 101 of 99 zijn veel aantrekkelijkere getallen, die hebben iets magisch: 99 breipatronen voor de sjaal van uw kleinzoon! 101 tips voor uw tuin!

33 is ook een mooi getal, meneer Sitalsing. Het Dagblad zou bijvoorbeeld kunnen koppen: 33 drieste doorrijders duur uit!. Scheelt ook een hoop ergernis bij de automobilist, maar dat terzijde.

geplaatst door Jan-Willem 14:56

 Link |
___________________________
Archief Home