photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

2.10.03

Dizzy op de trap



Klak klak klak klak klak klak klak. Het is dat cafe Seizoen in de Oude Kijk in 't Jatstraat dubbel dubbel glas heeft, je zou anders woensdag in de prille avond gillend gek zijn geworden. De gevels in de smalle straat versterken het kille en schelle geluid van een bataljon hoge hakken dat in marstempo om de hoek verdwijnt naar het Academieplein. Achter de mantelpakjes sjouwen jonge jongens in een strak zwart pak.

Ik hoor u al roepen vanuit de Oosterpark: kutstudent'n! Klopt. Ze gaan vandaag op de foto. Op de trap van het Academieplein. De meeste studenten staan slechts een keer in het net op die trap te poseren, bij het afstuderen. Maar daar zijn deze studenten nog lang niet aan toe. O nee, nog lang niet. Het zijn eerstejaars, die met succes de ontgroening van hun studentenvereniging hebben voltooid, en nu officieel lid zijn. En daar hoort een staatsiefoto bij, al is het er wel eentje zonder koningin.

Deze studenten hebben ook geen echte ontgroening afgelegd. Studentenvereniging Dizkartes kent namelijk geen ontgroening, want dat was een van de dingen waar de oprichters zich begin jaren negentig zo aan stoorden, dat ze een eigen vereniging begonnen. En dat bleek een succes: Dizkartes groeide de afgelopen jaren uit van de grootste van de kleinen tot de kleinste van de groten. Hoeveel dit er zijn? Het is de nieuwe lichting eerstejaars, dus het zullen er zo'n honderdvijftig zijn. U wilt exacte getallen? Telt u gerust, klik hieronder om het goede antwoord te geven.

Dizkartes begon dus als anti-corporaal, maar er sluipen de laatste jaren steeds meer typische studentenverenigings-trekjes in de tradities. Steeds vaker hoor je een hete aardappel in een Diz-keel, en steeds meer leden weten jas, das en mantelpak te vinden. Voelt u dat afgrijzen dat achter het AZG oprijst? Ook in Lewenborg vreet menige stadjer zich inmiddels op. En ja, beste stadjers, ze beginnen ook spontaan en ongevraagd met zijn allen te zingen. En daar hebben ze nog lol in ook.

Maar toch is de ouderejaars die achter de fotografe staat er niet heel erg blij mee dat de nieuwe leden zo enthousiast zijn. Want ze zingen, bent u daar nog in Beijum, niet Io Vivat of een ander studentenlied. Nee, wat ze zingen, dat zingt u zo mee.

Ze kennen het lied misschien zelfs wel beter dan u. Want kent u het tweede couplet van het Grunnens Laid?



En willen de koters na een maand lang verplicht gezellig doen nog een keertje luisteren naar de wijze ouderejaars, die proberen iedereen binnen het kader te proppen?



Dan kunnen we eindelijk de foto maken...



U wordt allen bedankt!
Nu snel naar huis, dat apenpak uittrekken en dan zuipen.

geplaatst door Jan-Willem 03:02

 Link |
___________________________
Archief Home