photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

11.10.03

De kop is eraf



Een nieuwe naam, een nieuwe coach en een nieuwe mascotte. En nieuwe tribunes. MPC|Capitals speelt tegenwoordig in een heuse arena, en in de eerste thuiswedstrijd tegen Eiffel Towers uit Nijmegen namen maar liefst 2400 mensen de moeite om een stoeltje uit te zoeken. Zowaar een zware opgave voor de laatkomers.
Die blijven Donar gelukkig gewoon Donar noemen, en stuk voor stuk hebben ze een rotsvast vertrouwen in de grotendeels nieuwe selectie. Want aan hun hoofd staat basketbalgoeroe Ton Boot. En dat is een 'kampioenencoach', schrijven velen. Sommigen noemen hem zelfs 'Verlosser'.
Maar Boot is bovenal een basketbalprofessor. Hij denkt in fases, in ontwikkelingen. Boot is de coach van de leermomenten. En Donar moet nog veel leren, vindt hij. En Donar leerde veel, vanavond. In een thriller, geen vierakter, geen vijfakter maar een zesakter. Want er waren twee verlengingen voor nodig om de studenten van Boot met hun neus op de feiten te drukken. En het lukte Eiffel Towers nog maar net: op het scorebord bleef de magische uitslag 99-100 staan.



Hoe dat kwam? Donar miste beslissende ballen. Vooral vrije ballen, en dan de eerste in een serie van twee.
Vindt de coach dat erg? Jawel, maar ook weer niet. "We hebben geen overwinning verdiend, dus die ook niet gekregen." Het geleerde moet nog beter worden uitgedrukt in de praktijk, de concentratie op de training moet wedstrijdconcentratie worden. "Dat gaat komen", weet Boot. "En dan verdienen we het om te winnen. En moet dat ook gebeuren, natuurlijk."

Wat is het fijn dat niet alle coaches voetbaltrainers zijn...


Het publiek wavede, want was de absolute winnaar in Martiniplaazaajaa


En de nieuwe mascotte Cappy (~spreek uit: Keppie) komt uiteindelijk 1 bal tekort

geplaatst door Jan-Willem 23:53

 Link |
___________________________
Archief Home