photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

19.9.03

Nu thuisgebruik doelwit in drooglegging
SPA-ROODTROEPEN RUKKEN OP NAAR SNACKBAR



De commotie die het stadsbestuur maakte over all-in drinken was net zo groot als de verlaten Pelsterdwarsstraat afgelopen maandagnacht. Danscafe Aabc is voor de meeste studenten kennelijk onvindbaar. Ook Molly Malone's brengt nog geen stammen studentenvolk op de been.

Wallage wilde in augustus een debat over drankstunten in de kroeg. Alleen niet met kroegbazen of met studenten, maar in Den Haag. Want de 'naieve studenten' maakten het veel te bont. Wallage's oplossing was in eerste instantie 'bijvoorbeeld een minimumprijs'. Een prijsafspraak dus, die zou moeten worden opgenomen in het juridisch waardeloze horecaconvenant. Prijsafspraken?? Is mogelijk, volgens Wallage. Komt niets van in, zegt een woordvoerder van de NMA. Dat weet elke schoonmaker bij de kartelwaakhond.

Dat betekent niet dat het Spa Rode Leger onder aanvoering van Burgemeester Blauweknoop de strijd heeft opgegeven. De troepen richten zich nu op de bacchanalia in de huiskamers van de ontspoorde stadjers. Waar, schrijft u mee, burgemeester, 'Elke vorm van controle ontbreekt".

Daarom komen er nu grootscheepse controles op de kleine middenstanders in de patat-, pizza-, en pita-nijverheid. Zij verdienen een aardige zakcent bij met het verkopen en bezorgen van blikjes bier bij het eten. Alleen, in de vergunning staat dat ze enkel bier mogen verkopen op tijdstippen dat de supermarkten open zijn (en ze dus niet nodig zijn). Rare regel, dus lieten de ambtenaren 'm tot voor kort zitten. Komt toch alleen maar overbodige rompslomp van en ach, het is toch handig?

Dat gedogen is nu voorbij, en er komen nu extra controles om een hoop rotte appelen uit de al jaren bloeiende fastfooodsector. De pizzakoerier die na tien uur nog een pilsje verkoopt wordt onverbiddelijk aangehouden en zijn baas kan een flinke boete verwachten. Een spontaan nachtelijk feestje in kleine kring begint straks met een proloog langs een van de spaarzame winkels die nog bier verkoopt.

De 'naieve' studenten die Blauweknoop bijna in verlegenheid brengen door zichzelf niet op maandagavond vol te gooien voor een bedrag van 33 gulden (koers december 2001), zullen het ook voelen. Jaarclubs moeten straks zelf sjouwen met vijf kratten bier en wijn. En daar moet het eten nog bij! Voor de Bavariabierkoerier en de Heineken Studentenservice gaat de avondklok in om 22.00 precies.

In de Poelestraat wordt de gulle lach van de cafebazen steeds groter. Want elk vaasje levert in die straat nu twee euro op (koers 6 september 03). Dat is dertig tot veertig cent meer dan de introductiekoers op 1-1-02. Sjoerd Kooistra ziet de pacht - enkele tientallen procenten v/d bruto-omzet - binnenstromen, met dank aan een bezorgd sociaal-christelijke college.

En denkt Wallage nou echt dat de 'naieve studenten' hun kleine lieve studentjes niet in de gaten houden? Dat gebeurt zelfs in de grootste onpersoonlijke studentenflats waarvan u vroeger zo gruwde:

geplaatst door Jan-Willem 16:31

 Link |
___________________________
Archief Home