photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

30.9.03

Goed in Gent, .... in Groningen? (deel 2)



Sinds een tijdje heeft Groningen haar eigen stadsmagazine: GRN. Aanvankelijk was iedereen enthousiast, maar 't blijkt inhoudelijk en qua stijl nou niet echt fantastisch. Het is meer een opgeleukte agenda dan een tijdschrift, en hij past in het bladenrek mooi naast andere nou niet echt geslaagde titels als pakweg het magazine van de Volkskrant.
Zoals reeds eerder geschreven, deed Gronical.tk onlangs voor haar masterplan "t komt wel goud met Grunn" inspiratie op in het Vlaamse Gent, en daar kwamen we nog een blad tegen dat op een andere manier prima bij het Groningse stadsblaadje past: Zone. Leest u even mee welke thema's dat blad zoal behandelt?



Enig speurwerk in het colofon (dat in de Vlaamse editie trouwens opvallend bescheiden in het blad verstopt is, terwijl de Grunneger colofon prominent onder de inhoudsopgave prijkt) wijst uit dat het blad weliswaar is ontworpen en vormgegeven door verschillende personen, en dat in de redacties ook geen namen dubbel voorkomen, maar dat de uitgever beide keren het Belgische Aurex is.

Natuurlijk, beter goed gejat dan slecht bedacht, en dit format zal vast ook nog wel in een andere stad worden gebruikt, maar iets meer eigenzinnigheid had Gronical.tk wel van de Noorderlingen verwacht. Makers, u dacht toch ook niet dat wij zo'n protserig socialistenpaleis zoals in een van de vorige posts op de Grote Markt willen? Denk daar nog maar eens over na, tijdens een gezellig redactiedinertje in het door u zo warm aanbevolen restaurant Het Feest (of heeft dat te maken met de advertentie op pagina 2?). Daar kunt u terecht met groepen tot honderd man, dus er kunnen dan ook een hoop adverteerders mee.

geplaatst door Jan-Willem 22:22

 Link |
___________________________
Archief Home