photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

22.9.03

Fout in Groningen? Goed in Gent?

FoutInGroningen is een erg leuke website van grafisch ontwerper E. Smid, die met bezoekers curieuze Grunneger plekjes en situaties in kaart brengt.

"FiG ergert zich al jaren aan architecten en planologen, die maar niet willen geloven dat het in Nederland wel eens regent, waait en koud is. FiG weet wel hoe dat komt, deze mensen brengen hun zomervakantie meestal door in Italiƫ. Daar doen ze al die leuke ideetjes op en die nemen ze dan mee naar Groningen."

Gronical wordt gekort op zijn Zalmsnip en zag zich derhalve genoodzaakt ideetjes op te doen in Gent. Een stad die opvallende gelijkenissen kent met Groningen:



Twee kolossale panden van de arbeiderspartij op een groot plein, en een ondergrondse parkeergarage! Moet dat niet de natte droom van de PvdA'ers op het stadhuis zijn?
Gronical vindt echter dat het college prioriteiten moet stellen, betere ideeen uit het Gentse zijn: terrassen aan het water langs de reitemakersrijge en Hoge/Lage der Aa, de Noordzijde terugbrengen in vooroorlogse staat. En, met stip op 1: de tram. Van Zernike naar Haren, en niks verder, want Assen kan prima met de trein, en d'r rijdt al een bus.

geplaatst door Jan-Willem 18:14

 Link |
___________________________
Archief Home