photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

29.4.06

Ook Groningen aan de citybeach

Jaja, we doen weer mee! Twee jaar na de rest van Nederland komt ook Groningen op de proppen met zo'n überhip stadsstrand. We lazen het op 1 april al in de krant, maar de rekenmeesters zijn nu klaar en het was geen grap: twee ton pompen we in het strandje naast de Groene Kathedraal (die er van buiten uitziet als een Tsjetsjeense legerkazerne), zodat u straks kunt badderen in de modder en het slib in de bouwput die het Europapark heet.

geplaatst door Jan-Willem 12:56

 Link |
___________________________

27.4.06

Exclusief: de Nokia-commercial met LPG



Jawohl, Gronical hat's gefunden: die Österreichische Nokia-werbung mit dem übergeilen song von LPG, die band aus Hoogezand-Sappemeer. In Nederland is de reclame met daarin het liedje Belly Rollercoaster van de jongens uit Hoogezand nog niet te zien, in Oostenrijk en Litouwen is-ie al wel op tv. Hoe dat eruitziet? Tjek het hier! (Quicktime) De band heeft geluk gehad: het spotje drijft volledig op hun muziek. Polderpop in de Alpen!

geplaatst door Jan-Willem 13:08

 Link |
___________________________

Jochies steken heide in de fik

Gezellig, een activiteitenweekje van het Zernikecollege. Stukje kamperen, stukje wandelen, stukje kampvuur. Dat laatste kostte het Fochteloërveen gisteravond een hectare heide, die in vlammen opging. Een Cultuurmarathon, noemt de school het zelf. Inderdaad, in de prehistorie maakten ze van natuurgebied cultuurland door de boel plat te fikken. Da's lekker vruchtbaar. Gelukkig zijn alle kiddo's veilig thuis, opgehaald door paps en mams.

geplaatst door Jan-Willem 12:25

 Link |
___________________________

23.4.06

Heet: recept tegen de grieppandemie!

Terwijl je in Stadskanaal in het verkeer tegenwoordig beter naar boven kan kijken dan naar de weg, zijn ze in de stad bang voor heel andere dingen. Hier vreest men geen vliegrampen, maar een menselijke variant van de H5N1-kippenhoest. Gelukkig is er in Lewenborg een esoterische ex-onderzoeker van de RUG die hét resistentierecept tegen de griep zegt te hebben gevonden: zuurkool, gember, radijs, knoflook en Spaanse peper. Elke dag een bammetje met Kim Chi (al dan niet op een laagje margarine) en je overleeft de vogelgrieppandemie sowieso!

geplaatst door Jan-Willem 18:56

 Link |
___________________________

21.4.06

Groeten uit de Groene Kathedraal



GronicalVideo

geplaatst door Jan-Willem 02:10

 Link |
___________________________

17.4.06

Vroeg feestje



Een dagje later in verband met Paselijke verplichtings
WE GAAN EU-ROPA IN (4x)

Gaat u maar vast sparen voor uw retourtje Dnjeprpetrovsk, uw midweekje Trondheim of uw stedentripje naar Warschau, volgend jaar speelt FC Groningen in ieder geval in de UEFA Cup. Er is zelfs nog een kans op een plek in de voorronde van de Champions League, maar aangezien half Groningen zondag al feest heeft gevierd, hebben de Stadjers daar weinig fiducie in.

geplaatst door Jan-Willem 20:22

 Link |
___________________________

16.4.06

Stinky City

Vrolijk Pasen, en de groeten uit Duitsland. Eerst komen de Pruussen hier op goede vrijdag de binnenstad overbevolken op zoek naar bloemen en planten, een dag later steken ze zestien hectare bos in de fik op een paasbult, zodat de hele stad vergaat van de stank. Waarover mensen dan weer in de telefoon of de email klimmen.

geplaatst door Jan-Willem 13:14

 Link |
___________________________

13.4.06

Rectificatie



Tja, het is natuurlijk ook Lenin verzoeken, op basis van een anonieme bron melden dat de onderhandelingen over een links college opgeblazen zouden worden. Goed, onze bron had gelijk toen hij de eis van drie PvdA-wethouders op de bar legde, maar sloeg de plank mis toen-ie uit die wetenschap de conclusie trok dat een links college onmogelijk is. Want ja, kameraden, we gaan linksaf! Terug naar de jaren zeventig, naar Jacq. Wallage met lang haar (tip), naar verkeerscirculatieplannen en naar harde aksies om de mensen de bijstand uit te jagen. Havana op de Hondsrug, Moskou onder de Martinitoren, Vladiwostok rondom de Vismarkt. Waarbij de nogal zwijgzame formateur Frank de Vries wel opmerkt dat ondernemers zich geen zorgen hoeven te maken. Immers: straks heeft iedereen werk!

Gronicals adviezen voor het nog af te ronden regeerakkoord: een dopingprogramma om de FC vanaf volgend seizoen strak te laten presteren in de Champions League, een 1 mei-parade over de Diepenring (wel op een beetje een schappelijk tijdstip, want K-day kan natuurlijk niet afgeschaft) en nieuwe onderhandelingen over een nog verdergaande samenwerking met Gazprom. Leggen we die zweeftrein gewoon aan van Groningen naar Moskou...

geplaatst door Jan-Willem 21:21

 Link |
___________________________

12.4.06

Personeelszaken, da Stellingwerf Style



Wat een onschuldige jongen, hè? Nou, volgens de politie niet. Die zegt dat bovenstaande Johan Stellingwerf, onderzoeker Human Resources Management (personeelszaken) bij de faculteit Bedrijfskunde aan de RUG en de VU in Amsterdam, enkele zware zedenmisdrijven heeft gepleegd. Bij een functioneringsgesprek ging het bij hem om iets anders dan de werkzaamheden waarvoor de werknemer betaald wordt... Opgepast dus in de stad, want deze Tapperijfiguur is geen (Blauwe) engel.

(via: Gelkinghe)

geplaatst door Jan-Willem 23:49

 Link |
___________________________

De eend, de duif en de jaloerse blik



Je gaat ze nog missen, werd Gronical verzekerd toen de eendjes in de Floresvijver hun snater weer eens lostrokken op een rustige voorlenteavond. Er stond toen namelijk een verhuizing op til van het hoofdkantoor van dit weblog. En het moet gezegd, de eerste avond in het nieuwe hoofdkwartier was inderdaad stil. Maar helemaal weg zijn de gevleugelde vriendjes niet. Gronical woont nu namelijk tussen de vliegende ratten die ons aller huiskamer bevolken. Als echte nimby zonder tuin zeggen we dan ook: moesten die dingen na de verkiezingen niet vergast? Och, vooralsnog is het geroekoe best gezellig. Maar boven alle voordelen van het wonen in de binnenstad springt er eentje uit. Dat is de blik van passanten wanneer je achteloos een praatje staat te maken in de deuropening. Een tikje jaloers, zonder het echt te willen laten zien.

En natuurlijk haalt Gronical met de nieuwe locatie van 't hoofdkantoor concullegalogger Gelkinghe rechts in :)

geplaatst door Jan-Willem 23:23

 Link |
___________________________

10.4.06

In de ban van de mamba

Hij is 2,70 meter lang, zwart en hij zwerft moederziel alleen rond in Lewenborg: de zwarte mamba. Dat is volgens deze onbeduidende website de gevaarlijkste gifslang ter wereld. Maar, wees gerust, volgens wiki ga je pas na twaalf uur dood, als je niet naar de dokter gaat. Wie heeft er foto's?

geplaatst door Jan-Willem 22:58

 Link |
___________________________

3.4.06

Brasserie in nieuwe, edoch vertrouwde handen

Een opvallend scoopje van Menno Hoexum vandaag in 't Dagblad: de Brasserie wordt overgenomen. Alweer? Alweer. Kooistra gaat namelijk het eetcafé verpachten aan Kooistra. Kooistra? Klaas Kooistra. Da's de broer van Sjoerd. Ome Sjoerd voor Klaas jr., die de Brasserie op termijn moet gaan runnen. Dat gaat gebeuren volgens de welbekende Kooistra-formule, liet de jonge kroegbaas al weten. De gerechten worden minder moeilijk, en 31 stuks personeel op de loonlijst vond hij wel wat veel. Enfin, benieuwd of Heineken ook hier de boekhouding aan de curator moet overleggen. Hilarisch aan het Hoexumpje in de krant vandaag is overigens de foto: de hele familie Klaas Kooistra lachend voor hun nieuwe toko. Klaas lijkt niet weinig op Sjoerd.

geplaatst door Jan-Willem 21:13

 Link |
___________________________

2.4.06

In de tegenaanval



'De Japanners van de Wibautstraat' worden de makers van de Volkskrant soms oneerbiedig genoemd. Door wie? Door redacteuren van NRC Handelsblad. Volgens hen maakt de VK al hun succesnummers na. Nu begon de NRC enkele weken terug nrc.next, een jongerenversie van de krant in de ochtend. Bedoeld om bijvoorbeeld studenten naar de krant te halen. Studenten die bijna allemaal de Volkskrant lezen. Logisch dat het op de VK-burelen aan de Wibautstraat wat onrustig werd. Maar de Volkskrant zou de Volkskrant niet zijn als er niet onmiddelijk een tegenactie werd gestart. En omdat een nieuwe krant beginnen wat duur zou worden, heeft het personeel van de krant bovenstaand T-shirt gekregen. Volkskrant.first: originele namaak. Uit de Wibautstraat.

geplaatst door Jan-Willem 14:45

 Link |
___________________________
Archief Home