photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

29.12.05

Mededeling van de redactie

Gronical is na 't afronden van zijn scriptie op vakantie tot ongeveer 9 januari

geplaatst door Jan-Willem 16:24

 Link |
___________________________

23.12.05

Kerstmis in 050

geplaatst door Jan-Willem 12:54

 Link |
___________________________

Vaarwel Oosterparkstadion



Ook Harris was voor het laatst in het Oosterpark.

geplaatst door Jan-Willem 12:24

 Link |
___________________________

Afscheid van het Oosterparkstadion



69e minuut, 3-0 voor Groningen. Gronicals buurman vraagt doodserieus aan zijn kameraad (voor een triviant): "Volendam, waar ligt dat eigenlijk?"
Hij kan in de winterstop Eindhoven op gaan zoeken, want PSV wordt de tegenstander in de kwartfinale van de beker. In de Euroborg.

geplaatst door Jan-Willem 00:24

 Link |
___________________________

22.12.05

Op dit moment is onze desk niet bereikbaar



U krijgt de hele dag maar geen contact met Essent? Dat kan kloppen, want de receptie van het bedrijf kreeg vanmiddag het plafond op haar dak. Er raakte niemand gewond, dus we mogen er grapjes over maken. Zoals Wim van Es(sen)t al eens zei: 'zestig meter viel ik diep, mijn hart stond stil maar de energiemeter liep.'

(foto: RTV Noord)

geplaatst door Jan-Willem 17:02

 Link |
___________________________

21.12.05

Voorpret



Gesprek boven twee verse kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Groningen - FC Volendam, écht de laatste profwedstrijd in het Oosterparkstadion.

"Je mag morgen een stoeltje meenemen."
-"Een stoeltje is voor mietjes!"
"Wat voor souvenir wil je dan?"
-"Ik ga voor de middenstip."
"Dat is de hoofdprijs. Een doelnet dan? Lijkt me een goede tweede."
-"Een heel doelnet of een stukje net? Dat eerste lukt je nooit."
"Hoe wil jij die middenstip dan uit gaan graven?"
-"Tja, dat wordt lastig. Hoe krijg je een schep het stadion in?"
"Een cornervlag dan? Die is het makkelijkst mee te nemen. Staat ook leuk in je huiskamer."
-"Je zou met de cornervlag ook de middenstip uit kunnen graven."
"Hmm, geloof niet dat dat nou erg makkelijk is."
-"Ik neem gewoon Martin Drent mee als aandenken. Dát is de echte hoofdprijs!"

geplaatst door Jan-Willem 14:48

 Link |
___________________________

20.12.05

Kopfschmerzen

Also also. Es gibt hier in Groningen zwei Mädel die uns gern ein Spiegel vorhalten. Wat zeggen de Duitse studentes Uti en Franni over stad? Roken kost geen kont, maar met de drankprijzen is het te bont en het bier is ongezond, want je krijgt er hoofdpijn van. En dat gebeurt ze in Duitsland nooit. "Also wenn man hier saufen will sollte man alkohol aus dld mitnehmen."

geplaatst door Jan-Willem 15:37

 Link |
___________________________

19.12.05

'Little T' weg bij Capitals



Terwijl bij de FC onze Noorse balmagiër al een tijdlang droog staat (maar dat gaat ongetwijfeld veranderen in de playoffs), heeft de Amerikaanse balmagiër van Donar ontslag genomen. 'Little Travis' Young stapte op bij de MPC Capitals nadat de club had gezeurd over het gebrek aan motivatie bij de langdurig geblesseerde basketballer. Hij kwam niet op trainingen en sloeg zelfs wedstrijden over. Bestuurslid Albert van der Ark wilde Young op staande voet ontslaan, maar hij hield de eer aan zichzelf. Waarmee Groningen vervroegd afscheid neemt van haar meest briljante basketballer. Romario beetje moe?

(foto: RTV Noord)

geplaatst door Jan-Willem 15:34

 Link |
___________________________

18.12.05

Afscheid



Vanmiddag voor het laatst: aansluiten in de lange rij op de Zaagmuldersweg om samen naar een competitiewedstrijd van de FC in het Oosterparkstadion te lopen. U wilt graag naar de voetbal blijven gaan in een volkswijk? Verhuis dan naar Deventer voor Go Ahead Eagles, of naar Madrid, waar Rayo Vallecano een gezellig Oosterpark-achtig stadionnetje heeft.

Update: 3-0! En als toetje een nostalgisch stuk in het AD over Tonny, Renze, Milko en natuurlijk -de standaard bij de FC meegeleverde- Piet van Dijken.

geplaatst door Jan-Willem 12:35

 Link |
___________________________

16.12.05

Ziektekostenverzekering



Een aanbieding van Univé, daar kunt u verder mee.

geplaatst door Jan-Willem 01:46

 Link |
___________________________

15.12.05

Ambtenarentaal



We zijn normaal niet zo van de lelijke zinnetjes hier, maar Gronical kreeg een persbericht onder ogen dat de gemeente Groningen naar alle landelijke media stuurde, dat wij u niet willen onthouden. Bij de dienst Ruimtelijke Ordening zijn ze net als in de rest van de stad helemaal in de ban van de Euroborg, en dat laat de gemeente ons weten in het nuvolgende stukje gecopypaste proza:

begin januari opent EUROBORG zijn deuren
dan de eerste wedstrijd van de FC Groningen tegen Heerenveen
het gaat om het nieuwe voetbalstadion voor FC Groningen onder architectuur
gebouw en nu reeds een parel voor de stad
tevens in dit complex: een grote school, tienzalenbioscoop, casino, twee
woontorens, kantoren, grootste supermarkt van nederland en een evengroot
fitness/gezondheidscentrum....

Gelukkig zaten er mooie plaatjes bij...

geplaatst door Jan-Willem 11:44

 Link |
___________________________

14.12.05

Studententaal



Gronical gaat de komende paar dagen even zijn wetenschappelijke carriere afronden, maar hij stuurt u niet zonder huiswerk het wereldwijde bos in. Er zijn namelijk mensen die nog minder te doen hebben. Zij discussieren in een nieuwsgroep over het taalgebruik van de Groningse studente Lieske, die in het Big Brother-huis schijnt te zitten. Haar ouders zijn geen 'moreelrakkers', ze 'levelt' niet echt met de groep, en soms wordt ze 'kanarie' van de gebeurtenissen in het huis. Verplichte kost voor elk raadslid dat in de verkiezingscampagne volgend jaar studenten wil bereiken!

(met dank aan Gelkinghe voor de tip!)

geplaatst door Jan-Willem 11:14

 Link |
___________________________

13.12.05

Malieperk



Met z'n zeshonderden staan ze nu op het Haagse Malieveld te protesteren tegen de hoge energieprijzen. Wie? Nou, 'iedereen die zich ook maar enigszins betrokken voelt bij de problematiek van de energie-intensieve bedrijven in Delfzijl'. Even voor het plaatje: Delfzijl heeft ruim 28 duizend inwoners. Met zoveel mensen krijg je het Malieveld wel aardig vol, voor zeshonderd man heb je geen veld nodig. Dan is een perkje genoeg. Het schijnt er trouwens koud te zijn, met wind enzo. Maar gelukkig is Hans Alders erbij om de demonstranten warm toe te spreken.

Update: ze zijn toch maar opgerukt naar het Plein bij de Tweede Kamer.

geplaatst door Jan-Willem 13:51

 Link |
___________________________

Het strippen is begonnen



Adieu Oosterpark! Terwijl de Euroborg NV nog een paar miljoen kasgeld nodig heeft om het laatste schilder- en pleisterwerk af te maken, is de Z-side begonnen met het demonteren van het nu al roemruchte Oosterparkstadion. Zondagnacht is het naambord van het stadion gejat door de Z-side. Gronical is benieuwd hoe het volgende week donderdag gaat na de laatste wedstrijd van de FC in het Oosterpark, tegen Volendam voor de beker. Met de wedstrijd gisteren in Utrecht nog vers in het geheugen, doemen beelden op uit een verder verleden. In 1981 braken supporters van de plaatselijke FC daar stadion Galgenwaard af na de wedstrijd tegen PSV. Weet u ook waarom dat stadion nu Nieuw Galgenwaard heet. Zouden de seizoenskaarthouders straks ook hun eigen stoeltje mee willen nemen? FC Groningen doet trouwens geen aangifte van de diefstal, want de Z-side heeft beloofd het bord netjes te bewaren.

geplaatst door Jan-Willem 00:19

 Link |
___________________________

8.12.05

Dynamo Ipod



Hilarisch, vernuftig en Gronings: de Ipod die wordt aangedreven door een fietsdynamo! Mark Hoekstra ontwierp 'm, je kan hem hier bekijken.

Dank aan Koffiekoeken voor de tip!

geplaatst door Jan-Willem 13:51

 Link |
___________________________

7.12.05

Spandoekenkwestie

Auch, dat was even schrikken voor burgemeester Wallage vanochtend. Brandweerlieden voerden actie tegen hun nieuwe CAO door toegang tot het stadhuis te blokkeren. Ze hingen ook een spandoek op. En dát mag niet volgens Wallage en zijn APV. Maar ja, wie bel je om het doek weg te halen???

geplaatst door Jan-Willem 15:17

 Link |
___________________________

5.12.05

In memoriam: Kristjana

De stad is een van haar meest geliefde barvrouwen kwijt. Vrijdag overleed plotseling Kristjana, hét gezicht van Danskroeg Storm aan de Spilsluizen. Ze werd getroffen door een hersenbloeding. De IJslandse is bekend onder zowat alle stappers in de stad. Alle mannelijke bezoekers van de Storm waren stiekem een beetje verliefd op haar, omdat ze je altijd zo vrolijk aankeek. Zonder haar zal de Storm nooit meer hetzelfde zijn. Er is een condoleanceregister voor Kristjana geopend, dat je hier kan vinden.

geplaatst door Jan-Willem 16:00

 Link |
___________________________

2.12.05

Wallage weet 't (eindelijk)

Het heeft een paar jaar geduurd, maar burgemeester Wallaazje is er nu achter dat de PvdA medio jaren negentig de aansluiting met de kiezers is kwijtgeraakt. Dat zei de burgemeester op een toespraak in Munster. ‘Voor mijzelf sprekend: ik acht mij voor die kloof voluit medeverantwoordelijk, al is er wel een verklaring voor. Ik heb in die jaren steeds een scherp oog gehouden op de opkomst van nationalistische, meer of minder extreem rechtse partijen in andere landen.' In Nederland kwam het daar niet van, en sinds er wel een grote volkspartij opkwam, is dit land een beetje in de war.

geplaatst door Jan-Willem 12:28

 Link |
___________________________
Archief Home