photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

29.10.05

De Groningse Johannes van Dam

De rector magnificus van de RUG mag gerust multi-inzetbaar genoemd worden: Gelkinghe vond bij Elsevier namelijk de Culinaire RUG MiniMichelingids, waarin Frans Zwarts als een Groningse Johannes van Dam restaurants aanbeveelt. Afkraken doet hij niet, ook al zal Gronical niet zo snel meer gaan eten bij de Gouden Zweep (die ook over de biefstuk leek gehaald). In Amsterdam zijn de Paroolrecensies van Van Dam berucht, wie een goed cijfer krijgt heeft wekenlang de toko vol, we zijn benieuwd of de Groningse horeca veel zal merken van het Zwarts-effect. Gronical helpt de gelukkige restaurants alvast een handje op weg, met de speciale Frans Zwarts:OK-sticker. Uitprinten en op het raam plakken!

geplaatst door Jan-Willem 17:33

 Link |
___________________________

27.10.05

Pech gehad



Gronical is niet de enige die wel 's pech heeft, het overkomt u ook vaker dan u zou willen. Morgen bijvoorbeeld. Want de kans is uiterst groot dat u niet in het bezit bent van een kaartje voor het concert dat de legendarische Skatalites morgen geven in Vera. De ska-pioniers zijn met recht legendarisch te noemen, want ze vieren dit jaar hun 40-jarig jubileum. Dat doen ze met twee concerten in ons land, eentje in Groningen en eentje in Utrecht. Het Groningse concert is behoorlijk uitverkocht. Maar wir sind dabei.

geplaatst door Jan-Willem 20:00

 Link |
___________________________

Pool des verderfs

Je had er bij moeten zijn. Of -liever- je had er een filmpje van moeten maken, maar ja, dit weblog heeft nog niet dezelfde faciliteiten als de toekomstige multiskilled journalisten die het Dagblad zoekt. En dus konden wij niet vastleggen hoe collega Henk in een bruin Amsterdams café, onder het genot van afnemend cynisch commentaar van onder andere ondergetekende, in één beurt vanaf de afstoot alle ballen keurig op volgorde in de pockets van de pooltafel liet verdwijnen. Dat was hem nog nooit overkomen.

Ons ook niet.

Voor zo'n actie, met open mond gadegeslagen door zowel het personeel als de Amerikaan tegen wie Henk zes minuten eerder nog zei dat-ie absoluut niet kon poolen, heb je geluk nodig. Veel geluk. Het mag dan ook niet verwonderlijk heten dat het geluk in het onderhavige etablissement nogal opgebruikt was.
De gevolgen daarvan werden 's nachts merkbaar aan de Korreweg. Want de broekzak was ineens wel erg leeg. Nokia? Nokinee. En reageert Gronical normaal gesproken niet bovenmatig overdreven op materieel verlies, een telefoonlijst is een nogal waardevol bezit voor een journalist. Die is niet meer.
Met het vertrouwen in eigen kunnen tot op het nulpunt gedaald, is het goed om dan in ieder geval een poging te doen om dat andere onder druk staande vertrouwen, dat van de consumenten, wat op te krikken. Aldi heeft daar vrij goedkope TV/DVD-combi's voor in de aanbieding. De onze doet het alleen niet goed.
Zo'n dag dus. Die behoort eigenlijk natuurlijk gewoon in de administratie van onze overheid te belanden als baaldag. Aldus geschiedde, met dank aan agent 397 van de Grunneger Hermandad, die Gronical aan de Eikenlaan een Aankondiging van Beschikking Wet Mulder overhandigde. Er staat niet op waarvoor, maar laten we het erop houden dat we Oom Agent niet als een zielig konijntje hebben verblind met de koplamp op ons barrel.

Blijf even uit mijn buurt. Echt waar. Dat is goed voor u.

geplaatst door Jan-Willem 13:03

 Link |
___________________________

21.10.05

Vliegend tapijt



Musetta Blaauw, de binnenkort in het huwelijk tredende fractievoorzitter van Student en Stad, wordt er helemaal leip van. Ze doet haar raadswerk de laatste tijd knaterdebater, vet spacend en heeft last van hallucinaties. How come? Er ligt een nieuw tapijtje in de fractiekamers. Kek stukje designkleed, want je kan natuurlijk niet aankomen met een kamerbreedje Carpetland in de 'meest Italiaanse stad ten Noorden van de Alpen'. Dat weten we nog van de Stadsschouwburg. Musetta was niet de enige die klaagde, ook bij de SP begon het ze voor de ogen te draaien. [vul hier uw grap in] De gemeente gaat nu op zoek naar ander tapijt, en volgens het Dagblad heeft de Daklozenopvang grote belangstelling voor het space-tapijt. Scheelt de methadonbus weer een hoop knaken.

geplaatst door Jan-Willem 10:38

 Link |
___________________________

20.10.05

Shovelhangers winnen van de universiteit

Herinnert u zich de foto's nog, van boze Hortusbuurtbewoners die aan een graafmachine gingen hangen om te voorkomen dat de RUG voortijdig zou gaan bouwen in de oude Hortustuin? De shovelhangers hebben hun gelijk gehaald, in Den Haag bij de Raad van State. Die oordeelde dat de bouwplannen van de universiteit in strijd zijn met het bestemmingsplan. Zo laat te buurtvereniging van de Hortusbuurt -één van de laatste levendige in de stad- het universiteitbestuur met de handen in het haar zitten. Want het Heymansgebouw van psychologie groeit uit haar jasje door de populariteit van die studie. Ook al is die tak van wetenschap de afgelopen eeuw nauwelijks opgeschoten, volgens één van de bewoners van het gebouw.

geplaatst door Jan-Willem 13:32

 Link |
___________________________

De wachttijd bedraagt circa 14 minuten

Slecht nieuws voor alle @Home-abonnees: jullie zijn met te veel. Veel te veel, vijf-honderd-duizend namelijk. De kans dat u straks nog een medewerker aan de lijn krijgt nadat de Essent-dochter u een spooknota heeft verzonden zal wel dramatisch dalen...

geplaatst door Jan-Willem 12:18

 Link |
___________________________

19.10.05

Vernieuwde functionaliteit

De een noemt het een schandelijke knieval voor de commercie, de ander (Gronical) een royaal gebaar naar de hondstrouwe bezoekers van dit weblog. Waar het over gaat? Juist, over die prachtadvertenties hiernaast. Klik er eens op, de kachel moet aan deze kant van het internet ook branden en onze provider kan ook nog niet voor niets de zon op laten gaan. En zeg nou zelf, bent u soms niet nieuwsgierig wat er achter die wervende tekst schuilgaat? Neen? Goed, dan kunt u nu ook zoeken via deze site, in het linkermenu. Een stukje service, naar de lezer toe, zou een communicatiestrateeg zeggen. Gronical zegt gewoon: wie zoekt, zal vinden!

geplaatst door Jan-Willem 15:13

 Link |
___________________________

18.10.05

Johan Cruijff, belastinghervormer



En jawel, hij heeft het voor elkaar. Het schenkingsrecht voor goede doelen (aan weerszijden van voetbalveldjes) gaat verdwijnen, zei staatssecretaris Wijn van Financiën gisteren bij BvD. Zo krijgt Johan Cruijff in zijn eentje meer voor elkaar dan de hele Tweede Kamer. Tja. "Als het goed gaat, dan zingen ze en maken ze kabaal. Als het tegenzit, worden ze stil. Dat vind ik fout", zou de grootmeester er zelf over zeggen.

geplaatst door Jan-Willem 10:53

 Link |
___________________________

17.10.05

Kabelbaan vs. Tram

Ha, GroenLink bindt de strijd aan met de Groningen City Club: als het aan de groenen ligt, komt er zo snel mogelijk een tram, zoals op dit weblog al eerder werd voorgesteld door enkele commenters. Gronical is benieuwd welk plan de meeste steun krijgt in de gemeenteraad (hoewel de Stadspartij ongetwijfeld zal zeggen: doe ze ons maar allebei).

geplaatst door Jan-Willem 15:02

 Link |
___________________________

14.10.05

Staking

Kijk, dat is slecht nieuws uit Almere. Daar staat het hoofdkantoor van de horecavakbond FNV, en die is het niet eens met de belachelijk lage salarissen in de horeca. En dus moet er gestaakt gaan worden. Lang leve het huisfeest!

geplaatst door Jan-Willem 13:40

 Link |
___________________________

12.10.05

Vrij Parkeren

Een dag niet geklaagd, is een dag niet geleefd, is het levensmotto van voorzitter Theo Venema van de Groningen City Club. Daarom vandaag: de veels te hoge tarieven van de parkeergarages in de stad. Heeft-ie een punt. Schaarste heet dat. Maar nu komt het bijzondere. De GCC gaat wat doén aan het probleem. En dan hebben we het niet over het inzetten van een stagiair voor een onderzoekje. Nee, de GCC gaat gratis parkeerkaartjes weggeven aan klanten die iets duurs kopen in de binnenstad, naar Amerikaans voorbeeld. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

geplaatst door Jan-Willem 13:27

 Link |
___________________________

11.10.05

K*&Kabelbaan

Bijzonder nieuws van de Groningen City Club: Theo Venema cs. zeuren eens een keer niet! Hoewel, niet op internet. In de krant is de GCC weer boos over omzetverlies door de komst van de Makro (welcome to the real world Theo). Ondertussen steekt de ondernemersclub wel bakken geld in een haalbaarheidsonderzoek naar een kabelbaan tussen de binnenstad en het Europapark. U weet wel, daar komen die megabioscoop en die megasupermarkt. Komt de kabelbaan er, dan houdt de GCC straks in ieder geval weer wat over om te zeuren.

geplaatst door Jan-Willem 12:24

 Link |
___________________________

10.10.05

Beatrix en de pers

Minister Donner heeft een podcast, en ook koningin Beatrix heeft een gloednieuwe manier om te spreken in de pers. Niet via een toespraak, maar via een interview aan een 'juniorjournalist'. Jonathan Hogervorst (11) mocht zaterdag in Assen namens het Dagblad Beatrix interviewen, en daarbij bleek haarfijn waarom de RVD deze nieuwe manier van interviewen toestaat. Moeilijke vragen wimpel je namelijk nogal makkelijk weg tegen een elfjarig jongetje. Wat de koningin anders had willen doen in de afgelopen 25 jaar? "Heb je deze vraag zelf bedacht? Daar kan ik nu zo geen antwoord op geven. Heb je ook nog andere vragen?" Daar kan Donner nog een puntje aan zuigen. Verder in het interview: aandacht voor de verzameling pluimvee van de Kunnegin, heur peerdenspul en de onthulling dat Bea het niet erg vindt dat er op mooie plekken in de natuur mooie huizen worden gebouwd. Aan het eind van het interview blijkt dat ze nog niet veel kaas van de pers heeft gegeten. Want op de vraag of Hogervorst haar Jonathans Zondagse Courant aan mag bieden antwoordt ze: "Als je me er eentje opstuurt, dan vind ik het hartstikke leuk. Als ik maar niet iedere keer terug hoef te schrijven, oké?"

geplaatst door Jan-Willem 12:04

 Link |
___________________________

4.10.05

Fleur en Lenie



Het is vandaag werelddierendag, wat een goed moment is om ons weer eens hardop af te vragen hoe het nu zit met het aangekondigde vertrek van Lenie 't Hart naar Groenland. De zeehondenpopulatie in de Waddenzee zou er een stuk gezonder op worden, wanneer ze haar dreigement belofte na zou komen.
Dan is er op dierendag nog ons rupsje-nooitgenoeg: Fleur Woudstra, het vrijwillig geëxcommuniceerde raadslid van de Stadspartij, wier eenmansfractie geen Fleurige Stad mag heten van een meerderheid in de raad. Ze brengt haar dagen tegenwoordig door met het schrijven van steunbetuigende reacties aan haar eigen adres op verschillende internetfora. Bullshit, zegt Woudstra over deze beschuldiging. Ze zou het slachtoffer geweest zijn van spoofers, mensen die haar ip-adres opgespoord hebben om vervolgens via haar ip-adres onder valse namen steunbetuigingen voor haar in te tikken op onder meer de DSG en de website van OOG. Het is maar wat je slachtoffer noemt, het is maar wat je niet omslachtig vindt. Wij adviseren Fleur in het vervolg een internetcafé of de bibliotheek voor haar digitale liefdesbrieven aan eigen adres. Hoewel, op dat soort openbare locaties loop je natuurlijk ook snel tegen de lamp als Bekende Stadjer.
Over Bekende Stadjers gesproken, haar voormalige fractiegenoot Geert Spieker heeft zijn hele lijstje al afgebeld op zoek naar potentiële Stadspartij-lijstduwers voor zijn fractie bij de volgende raadsverkiezingen. Da's gelukt, zo staat onder meer mr. FC Groningen Piet Fransen op de lijst. Maar de meest opvallende naam is toch wel die van Dick Heuvelman, de Mart Smeets van de Groninger sportwereld. Nieuw op het programma van de stadspartij, verwacht Gronical: de komst van een WK van 't een of 't ander, een wielerzesdaagse en een poging om de Vuelta, de Giro en de Tour in 2010 vanuit Groningen te laten starten. Waarvoor hulde, brood en spelen doen 't 'm immers al sinds de Romeinse tijd. Er is alleen één maar: woont Heuvelman (die we straks allemaal met voorkeurstemmen de raad inloodsen) wel in Groningen? Volgens Gronical niet. Wat dan weer stof zou zijn voor een nieuwe affaire Westerink.

geplaatst door Jan-Willem 15:48

 Link |
___________________________
Archief Home