photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

28.10.04

Il est cinq heures, Grunn s'éveille

Het mag wat kosten, het vermarketen (grmbl) van de stad. Niet dat het ons Stadjers wat kost, maar de toerist des te meer. Die betaalt straks bij een overnachting in het WEEVA, dat tegenwoordig Martini Hotel heet, twee euri toeristenbelasting per nacht. Dat is twee keer zoveel als in Parijs, blijkt uit gegoogle van dit weblog.

geplaatst door Jan-Willem 15:20

 Link |
___________________________

27.10.04

Bier en de Bijbel

Je weet toch, die ouwe bijbel was nou niet bepaald da bomb diggy. Laat staan dat-ie vet cool de hipste was. En de kids van tegenwoordig zijn toch niet meer aware wat een melaatse is? En een kribbe kennen ze alleen van MTV Cribs. Vandaar dat vandaag de supervette nieuwe Bijbelvertaling available komt. Moddervet de gaafste bijbel van dit jaar. Zeker bij Riemer & Wallinga Boekverkoopers in de Oude Kijk in 't Jatstraat. Want daar schenken ze de komende avonden van negen tot twaalf bier en wijn voor geinteresseerden. Da's gratis, dus goedkoper dan welk piekuur dan ook. Laten we proosten op Het Boek!

geplaatst door Jan-Willem 13:36

 Link |
___________________________

World Press Photo



Gronical hoorde zowaar nog een nieuwtje gisteravond in Groningens enige echte hottentottententoonstellingskerk aan de Vismarkt: de tentoonstelling van World Press Photo heeft in haar Groningse geschiedenis een bezoekersrecord gehaald. En u kunt nog tot en met zaterdag een kijkje nemen in de A-kerk. U krijgt uw derriere niet van uw bureaustoel af? Neemt u dan eens een kijkje op de website van Dirk-Jan Visser, Minervastudent en fotograaf in conflictgebieden over de hele wereld. De Stadjer was dit jaar onder meer in Bam en was embedded bij een compagnie van het Amerikaanse leger in Mosul (Irak). Binnenkort hoopt hij te vertrekken naar Nepal.

geplaatst door Jan-Willem 13:03

 Link |
___________________________

26.10.04

Noorder Dierendagblad

Het scoort altijd goed, maar ook met dierennieuws kan je overdrijven. Kijk, om Lenies gijzeling van Hannes kan DvhN natuurlijk moeilijk heen. Maar wacht dan toch een dag of wat met dit en dit nieuws.

Gelukkig maakt GroenLinks-kamerlid Ineke Asobak van Gent de dag goed. Koren op de molen van de Telegraaf, die zich sinds vorige week opwerpt als krant van PC Hoofttractorrijdend Nederland.

geplaatst door Jan-Willem 13:31

 Link |
___________________________

Blauw

geplaatst door Jan-Willem 13:01

 Link |
___________________________

25.10.04

Hannes, hierrrrrr!

Een sneaky pr-actie van Lenie 't Hart, of een schandalige roof: zeehond Hannes is weg uit de creche van Pieterburen.

geplaatst door Jan-Willem 10:43

 Link |
___________________________

Verkies 'n feest



Op de dag dat Gronical zijn twaalfduizendste bezoeker verwelkomt (en we gaan geen hertelling aanvragen), nodigt hij al zijn lezers van harte uit voor het Boes & Curry-feest op 2 november in de flatbar van z'n oude woning, waar je onder het genot van een drankje kan wachten tot de stemmen in Florida geteld zijn (al kunnen we niet garanderen dat we een maand achtereen open zijn). Vanaf een uur of tien ben je van harte welkom, de prijzen zijn gunstig en de stemming is goed!

geplaatst door Jan-Willem 10:43

 Link |
___________________________

21.10.04

Blaadjes en vierkante wielen



Omdat herhaling de kracht is van reclame:

All the leaves are brown,
And the train is late
I’ve been waiting here all morning
Seems I'm gonna stay

In wind and rain it’s cold,
Coffee’s too expensive to pay
The ticket’s twenty euro,
Sorry for the delay

If time turned only back for four years
I know i’m gonna stay
This is square-wheeld railway dreaming
On an cold dutch day.

geplaatst door Jan-Willem 23:09

 Link |
___________________________

Kostenpost

Gronical kreeg post van Irene Verbeek, u weet wel, dat is die kunstenares die de mogelijke sluiting van Simplon op haar geweten heeft, omdat ze blauwe tapijtjes en gordijntjes vindt vloeken bij haar lelijke plafondschildering in de Stadsschouwburg. Mevrouw Verbeek lijkt het spoor nu totaal bijster. Ze mag nu bij elk viltje dat anders wordt gelegd in de schouwburg haar commentaar geven, maar vraagt aan dit weblog om ondersteuning in de vorm van ruggespraak. Vindt Gronical het bijvoorbeeld een goed idee dat het provinciehuis wordt afgebroken en in oude luister wordt hersteld? Dat gebouw tegenover het theater is nieuwer dan haar schildering, en vloekt ontzettend met haar smeerseltjes. Doe er wat aan! Gronical sponsort een emmer latex.

geplaatst door Jan-Willem 15:05

 Link |
___________________________

Held



Ook iedereen die nog niet in het Stripmuseum is geweest, weet toch wie deze held is? Hier de oplossing.

geplaatst door Jan-Willem 13:46

 Link |
___________________________

18.10.04

Studeervakantie

Hest niks te doun dizze doag'n? Most Grunnegers ler'n mienjong en mienwicht!

geplaatst door Jan-Willem 19:06

 Link |
___________________________

15.10.04

Gronical in je nieuwslezer

Gronical is ook via RSS te lezen! Wordt ook een tevreden gebruiker, hier de XML-feed.

geplaatst door Jan-Willem 16:58

 Link |
___________________________

De Carpetland Cultuurnota



Het wordt tijd om een Noordelijk Front (zie foto) te vormen tegen de Kulturkammer van de gemeente Groningen, die het na drie maanden weer eens tijd vond worden op Simplon in de (volgens rechterlijke uitspraak rode) gordijnen te jagen. De gemeente heeft alleen nog geld voor hoogpolige cultuur, en draait de popmuziek in de stad langzamerhand de nek om. Want ook Swingin' Groningen moet het volgend jaar zonder subsidie doen. Krijg je als je een paar honderd strekkende meter blauw tapijt bij de vuilnis moet zetten nadat je zonder genoeg vergunningen een monumentale schouwburg gaat verbouwen. Dachten we dat de dichtgetiktheid van de cultuurambtenaren na een uitspraak van de rechter weer was opengebroken, blijkt dat alleen om de vide in de Stadsschouwburg te gaan... Dus kunnen we straks niet meer genieten van hippe kunstvormen als hiphop en techno, maar zijn we veroordeeld tot overgesubsidieerde postmodernistische dansvoorstellingen-zonder-muziek in het Kruithuis. Wat vinden we hiervan, Remco, Drewes, David, Musje??? O, Musje vindt niks, want het raadslid van Student&Stad is weer eens op vakantie van onze belastingcentjes...

geplaatst door Jan-Willem 13:09

 Link |
___________________________

14.10.04

Eindelijk online



Het zal stil worden in Gronicals oude studentenhuis. Na vertragingen van achtereenvolgens vijf jaar, twee maanden en twee weken is er in studentenflat Hoendiep sinds gisteren dan toch te internetten met de ongelofelijke snelheid van 10 Mbit (ofzoiets). Gronicals eerste bestelling is de deur al uit: de complete Simpsons series van de afgelopen jaren, en er schijnt al aan te worden gewerkt. Dat moet natuurlijk gevierd worden, met het Stadslog HINT Prijzenfestijn! Voor degene met de leukste anekdote/foto over HINT (zo heet internet tegenwoordig aan de Van Heemskerckstraat) heeft Gronical een Gmailaccount klaarliggen. Want een meelbox van 1 gig kan je wel gebruiken bij die snelheden... mail naar stadslog@gmail.com

geplaatst door Jan-Willem 11:09

 Link |
___________________________

13.10.04

Goedkoop achter het stuur met Gronical Autoverhuur



Branchevervaging is de norm tegenwoordig, en wie is Gronical om niet met alle winden mee te waaien. Hij keek dan ook blij verrast op, toen een groep jonge ondernemers uit Haren hem benaderde voor een nieuw op te zetten autoverhuurprogramma. Zoiets als Greenwheels van de ANWB, maar dan zonder de kosten van een blaadje dat u toch niet leest, een kantoor vol ambtenaren enzovoort. Vandaar dat u nu voor een voordelig tarief een dagje plaats kan nemen in de Suzuki Stadslog! Een comfortabele stadsauto die u veilig en snel brengt waar u moet zijn. En dat voor waanzinnig scherpe prijzen!

Wilt u de Suzuki Stadslog een dag gebruiken, dan betaalt u slechts twintig euro huur, waarvoor u 200 vrije kilometers krijgt. Voor elke tien kilometer extra betaalt u slechts 1 blik Unox Smac. Wie 240 kilometer rijdt op een dag, is zo voor minder dan drie tientjes op en neer naar Leeuwarden om een dagje Friezen uit te lachen. Dat deed u toch nog nooit zo goedkoop? Voor twee Smacblikjes extra huurt u er ook nog eens een hypermoderne autoradio bij. Voor stellen die in het huwelijksbootje stappen, is er een speciale actie: voor slechts 1 blikje Smac krijgt u een speciaal koord aan de trekhaak met rammelend blik, om de buitenwereld te laten zien dat u de mooiste dag van uw leven beleeft! Voor meer info, mail suzukistadslog@gronical.nl (*)


(*)De borg bedraagt vier liter brommerpeut per dag

geplaatst door Jan-Willem 13:09

 Link |
___________________________

Smac my blik up!

U dacht dat er allemaal rijkeluiskindjes woonden in Groningen-Zuid en Haren? Vergeet het maar. Hoewel, hun eten is in ieder geval niet vorstelijk, dat kan natuurlijk met de zuinigheid te maken hebben. Smac is de hoofddis in het betere deel van Helpman, al wist moeders niet dat kindlief met het sleuteltje waarmee je het blik boterhamworst opentrekt, na de maaltijd meteen haar boodschappenwagentje leegroofde, om met de opbrengst naar de snackbar te vertrekken...

geplaatst door Jan-Willem 13:08

 Link |
___________________________

12.10.04

Amsterdam is Donar de baas



Ze waren weer terug in Martiniplaza vanavond, de heren Spinks, Bennes en Lieverst. De kwelgeesten uit de halve-finaleserie in de playoffs vochten zich op karakter door de chaotische Capitalsverdediging heen, handig gebruik maken van de gewillige scheidsrechters. Dat kunnen de Astronauts als geen andere ploeg, en met 67-71 bleef Donar nog dichtbij. Dankzij scherpschutter Kees Akerboom (jr.), die bij Boot beter wil leren verdedigen, en liet zien dat hij dat kan gebruiken, en dankzij Nate Fox, die een redelijke wedstrijd speelde. Maar Groningen grossierde vooral in balverlies. En zaterdag al weer een lastige pot, de eerste uitwedstrijd bij de Eiffel Towers in Nijmegen.

Een ander triest verhaal uit basketballand: Kleine Jongen

geplaatst door Jan-Willem 22:28

 Link |
___________________________

11.10.04

Bus vermist



U wilt nog een beetje bruin worden in deze vroege herfstdagen? Dan moet u eens op de bus gaan wachten. Na het binnenhalen van de rechten op het busvervoer in en rond de stad gooit Arriva namelijk stiekem een aantal bussen uit de dienstregeling. Nu zal de trouwe krantenlezer zeggen: dat gebeurt niet stiekem, dat is aangekondigd. Maar dat is maar de halve waarheid. Gronical is na de diefstal van zijn zevende fiets al enkele weken aangewezen op benenwagen en openbaar vervoer, en heeft in een kleine steekproef de afgelopen week al drie keer meegemaakt dat lijn 52 niet op kwam dagen, ook al staat hij steevast vijf minuten voor de in de dienstregeling aangegeven tijd klaar aan de Korreweg. En in Nederland bestaat geen OV-bedrijf dat vijf minuten voorloopt op een dienstregeling. Nergens niet, trouwens.

Vandaag belde hij maar eens voor tien cent per minuut (plus tien T-Mobile belminuten, maar dat terzijde) naar de klantenservice van de busboer in H#*renveen, alwaar hij na het melden van de klacht na een kwartier keurig werd teruggebeld met de mededeling dat de chauffeur al op het station stond met zijn bus. Hij heeft er waarschijnlijk koffie gedronken, want er was echt geen bus te zien. Net als vorige week woensdag niet om kwart voor vier, en vorige week maandag laat op de avond. Zijn er meer mensen die hebben staan wachten op een spookbus? Meld ze dan op busweg@gronical.nl. Of zet ze in de reacties, dan hoef je niet te wachten tot iedereen ze kan zien.

geplaatst door Jan-Willem 14:29

 Link |
___________________________

10.10.04

White men can't jump?

Ongelofelijk maar waar: MPC Capitals - Woon/Aris (Leeuwarden) 71-82

geplaatst door Jan-Willem 13:14

 Link |
___________________________

7.10.04

Super Size Duck



Omdat een goede buur beter is dan een verre vriend, toog Gronical met wat opgedroogd brood naar de Floresvijver om de eendjes van voedsel te voorzien. Om daar te moeten constateren dat er hoegenaamd geeneendje bij 'm kwam. Want de concurrentie is moordend, Gronical was de derde die van z'n brood afmoest.

geplaatst door Jan-Willem 14:53

 Link |
___________________________

VMBO

Zojuist op het NOS Journaal: er is weer een hoop belastingpoet opgesoupeerd om het imago van het VMBO te verbeteren. Want we moeten af van het imago dat VMBO'ers dom zijn, zeggen de makers. Moeten we eigenlijk niet af van 't VMBO? Het kan niet aan de meerderheid van de Nederlandse jeugd liggen dat ze dom is, dat moet toch ook wat met het systeem te maken hebben. En wat beter is dan een dvd maken met VMBO'ers, is een dvd maken voor VMBO'ers. Met daarop universitaire studenten die een band plakken, een brood bakken of een waterleiding aanleggen. Da's grappiger dan alle Nederlandse comedy's bij elkaar.

geplaatst door Jan-Willem 01:12

 Link |
___________________________

5.10.04

Onbetrouwbare coalitie

Eerst om het hardst schreeuwen dat je steun aan het Noorden wil behouden, om die vervolgens half zo groot te maken. Waar kan je een handtekening zetten voor het raadgevende Balk-II Rotop-referendum?

geplaatst door Jan-Willem 16:19

 Link |
___________________________

Zweefteverij

Wie in het Noorden een beetje vaag doet, wordt al snel met de nek aangekeken. Daar zijn ze hier te nuchter voor. Er is maar één zweverig onderwerp waar dat niet voor geldt. Het is iets met magneten, en niet die wonderketting uit Godlinze die Tineke de Nooij aanprijst op Telsell. Geen Groninger zal zo'n ding omdoen, die betaalt niet voor zoveel zweverigheid. Maar als het om zweverige magneettreintjes gaat, dan is elke bestuurder in het Noorden als een kleuter in de zandbak: hebbe hebbe hebbe. Blijven zeuren, ook al komt het ding er nooit. En ondertussen is de provincie op haar website mensen aan het zoeken die ook vinden dat je een bus waar wel eens enkele passagiers inzitten, op moet heffen.

geplaatst door Jan-Willem 10:54

 Link |
___________________________

4.10.04

En de pumjee moet naar Belcompany

Berry en Berrie hebben 't voor elkaar: de secretaris van Balkenende gaat een nieuw mobieltje kopen voor de premier. En dat zal vast niet bij de LPF terechtkomen. Onderstaand nummer van de pumjee is dus niet meer bereikbaar...

geplaatst door Jan-Willem 14:56

 Link |
___________________________

Overbelastingverlaging: bel mobiel met politici

Oeps, dat had Gronical nou ook niet verwacht toen hij gisterenmiddag met een verslaggever van de Telegraaf belde: zijn Nijmeegse vrienden Berry en Berrie liggen helemaal plat nadat de krant van wakker Nederland vanochtend meldde dat op hun site mobiele nummers van politici zijn te vinden. Nu zijn wij als het gaat om de 'free flow of information' niet de lulligste: daarom hieronder het lijstje met telefoonnummers dat op hun site in een reactie is gegooid door ene Edge.

Zeurpiet edge zei om 30.09.04 17:37:
Nu we toch bezig zijn, hier nog wat meer telefoonnummers: Dick Benschop 06-54711367 Wouter Bos 06-18305988 Rogier van Boxtel 0183-620756 Frits Bolkestein 00 32-26482880 AN PETER BALKENENDE 06-53349918 Job Cohen 06-53253906 Joost Eerdmans 06-18305967 Frank de Grave 06-18305898 Mat Herben 06-44044894 Winnie de Jong 06-10114038 Ruud Lubbers 00-41-79-2022414 rob Oudkerk 06-22804837 Erica Terpstra 06-18305914 Fred Teeven 06-18305961 Elske ter Veld 035-6565544 Joao Varela 06-26012388 Klaas de Vries 06-18305887 geen fake

geplaatst door Jan-Willem 13:30

 Link |
___________________________
Archief Home