photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

31.5.04

He's got the Loeks

Iedere stad krijgt de realitysoap die ze verdient, en dus heeft Amsterdam de Tokkies en heeft Groningen Fokko Kramer. Zijn soap wordt gesponsord door Taxi Noord, en voor de gelegenheid heeft Fokko een reclamespotje opgenomen op de Grote Markt. Op OOG kunt u zien dat Taxi 'at your service' Noord louter 'vriendelijke saffeurs' in dienst heeft. Het is een schrale troost nu Piet van Dijken op zomerstop is, maar de spot is vermakelijk. Dat kan van de realitysoap niet gezegd worden.

geplaatst door Jan-Willem 18:10

 Link |
___________________________

30.5.04

Nog eentje dan



Omdat het zo'n mooie foto is, en omdat Ton Boot vanmiddag een plekje kreeg in de eregallerij van Holland Sport, deze overzichtsfoto van een tot nu toe onbekende fotograaf, die Gronical vond op dit forum.

geplaatst door Jan-Willem 21:14

 Link |
___________________________

29.5.04

Vierhonderd Bossche ballen



Dit basketbalhoofd, behorende bij Donarmascotte Cappy, is niet meer. Het ding werd donderdagavond door boze supporters van Den Bosch van het hoofd gerukt en in de fik gestoken. Schade: 400 euro. Gelukkig hebben de Capitals wat mee teruggenomen uit de Maaspoort, en niet het minste. Sterspeler Kees Akerboom jr. speelt namelijk vanaf volgend seizoen in Martiniplaza. Voor de makers van het nieuwe hoofd van Cappy één advies: maak wat ventilatiegaten in de bal, dat scheelt een hoop zweet.

Voor wie gisteren trouwens niet op de Grote Markt was, en voor alle basketbalfans met een videorecorder in Amsterdam: de registratie van de huldiging door TV Noord staat online (Realplayer). Let vooral op de legendarische oneliner van burgemeester Wallage: "Yo meet us prout. You made from Groningen a basketballcity!" Hij heeft de Engelse taalvaardigheid van een gemiddelde RUG-docent. Wellicht een talencursusje?

geplaatst door Jan-Willem 16:36

 Link |
___________________________

28.5.04

Onbeschrijfelijke huldiging Capitals





geplaatst door Jan-Willem 21:36

 Link |
___________________________

27.5.04

KAMPIOENEN! KAMPIOENEN! KAMPIOENEN!



Morgenavond, acht uur, de Grote Markt in Groningen. De Grote Markt vol. Voor Donar. Want in de verlenging zorgden een vrije worp van Novak, een dunk van Hinrichsen en een driepunter en twee vrije worpen van Rogier Jansen ervoor dat MPC Capitals voor het eerst sinds 1982 weer kampioen van de eredivisie basketbal is. Kampioenencoach Ton Boot maakte zijn naam weer waar in de eerste uitoverwinning in de finaleserie: 88-96

geplaatst door Jan-Willem 21:18

 Link |
___________________________

Camp



Gisteren begon de Europese tournee van de 5678's, u weet wel, dat is dat bandje dat als begeleidingsorkest fungeert bij de massaslachting in de japanse club in het eerste deel van Kill Bill. De drie dames trapten af in, waar anders, de leukste popzaal van Nederland. Die was flink volgelopen, want het aanstekelijke oeh-oehmuziekje uit de film staat nog veel mensen bij. Een recensie? Een bekende van Gronical vond het 'camp, en daar is alles mee gezegd'. Tja, echt zuiver zongen ze niet, en eigenlijk kon alleen de drummer een beetje Engels. Toch kwam de quote van de avond van bovenstaande bassiste. "We go shopping? O no, we go shopping tomorrow." Opvallend: de r in 'proost' en 'Groningen' kon de gitariste moeiteloos uitspreken. Vond niemand 't een tegenvaller dan? Ach, voor vier euro koop je geen kat in de zak.

geplaatst door Jan-Willem 13:27

 Link |
___________________________

26.5.04

Hier met dat geld

Anders draaien we de gaskraan dicht! Vanavond in de gemeenteraad, nu al online, de oproep van Remco Kouwenhoven aan Den Haag om niet te stoppen met de miljardensubsidie voor het noorden. Want die is van be-langman. Lees de e-motie.

geplaatst door Jan-Willem 14:57

 Link |
___________________________

25.5.04

Claimcultuur



U bent gewaarschuwd als u over de Grote Markt loopt: de huiskamer van de binnenstad is niet van ons allemaal. Op Fotodump woedt naar aanleiding van bovenstaande foto, gemaakt door Hinkelspoor, een heftige discussie over de actie van Jehova's Getuigen tegen de heksennacht die vorige week woensdag plaatsvond. Gezien de felle stickercampagne zal het wel niet lang duren tot de Martinitoren wordt omgedoopt tot de Wachttoren. Maar hoe krijg je in de open lucht een voet tussen de deur?

geplaatst door Jan-Willem 09:37

 Link |
___________________________

24.5.04

Gaat-ie scoren denk ik! Nee! Jongetje, jongetje wat doe je toch

Geeft Gronical eens gratis een gouden mediatip aan een partij waar hij het niet eens zo op heeft (zie 'dure scootertjes' hieronder), doet de geadresseerde klokkenluider er helemaal niets mee. Terwijl 't toch lang geen gek plan is, het vervangen van de benzineslurpende scooters van ons wielklemloze korps parkeerbeheer (goed voor 10 bonnetjes p.p.p.d.) door gezellige, gezonde en milieuvriendelijke fietsen. Maar nee, terwijl Gronical hem een kant en klaar amendement in de schoot werpt, staart hij naar de navel van zijn partij om zich op te winden over het declaratiegedrag van de Europarlementariers. Bijzonder slim in campagnetijd! De eerste genomineerde voor de Elco Brinkmanaward 2004 is bekend.

Ook niet slim was het niet sturen van een snel produceerbaar persberichtje, want het weekend was nog nieuwsarmer dan Gronical vrijdag al voorspelde. Zo was er vandaag in het eerste katern van 't Dagblad ruimte voor twee openingen over spoorwegbeveiligingssystemen, kreeg Rene Froger een volle pagina om te vertellen dat-ie weer een groot concert gaat doen (dit keer in Amsterdam, dus toch wat nieuws), en werd op pagina drie uitgebreid aandacht besteed aan het feit dat het er op lijkt dat de komst van een TT-museum een stapje dichterbij is gekomen. En op de voorpagina van het stadskatern? Daar was keurig een tweekolommertje vrijgehouden voor een mooi voorstel van een hardwerkend raadslid. Maar dat kwam niet, dus werd de ruimte opgevuld met een bericht over een komend congres over de verschillen tussen Nederlanders en Duitsers. Agendajournalistiek, heet dat in 't jargon, en daar heeft iedereen een hekel aan (behalve de organisatoren van de NL-DLD-dag). Nee, hij keek afgelopen weekend een gegeven paard maar wat graag in de bek. Hugo Walker zou van z'n stoel vallen wanneer zo'n voorzet niet wordt ingetikt. De supporters zingen 'het is stil aan de overkant'. Terwijl populisme de CU toch echt niet vreemd is, vorige zomer was hij er als de kippen bij om te klagen over een partij billen op de cover van het programma van de stadsschouwburg. Een raadslid hoort toch niet alleen voor eigen parochie te preken?

Trouwens, Remco, heb je al wat leuks voor de komende raadsvergadering? Ik heb hier nog een pracht van 'n raadsvoorstel liggen, z.g.a.n...

geplaatst door Jan-Willem 20:42

 Link |
___________________________

23.5.04

Geert?



Kan iemand vertellen wie deze posters ophangt in de stad? Het zal toch niet raadslid Geert Spieker zijn? Zijn partij is wat gewend als het gaat om postercampagnes, maar Spieker hoort in Stad, niet in Brussel. De nieuwsgierigheid van Stadjers is in ieder geval nog niet gewekt, getuige de statistieken van de site van de Stadspartij.

geplaatst door Jan-Willem 09:58

 Link |
___________________________

22.5.04

Verpest het nou niet!



In zijn 36789e opening op de stadspagina maakt de beste nieuwsjager van Stad, Menno Hoexum, vandaag gewag van zorgen over het publiek bij Donar. Veel hoolies zijn uitgesupporterd bij de FC, en gaan nu naar de MPC Capitals, om hun er-gaat-niets-boven-groningen-hormoonspiegel op peil te houden. Bijkomend voordeel voor hen is dat er bier wordt verkocht, weliswaar in flesjes, maar die worden kennelijk leeggegooid tegen een Bossche basketballer. Zoals te doen gebruikelijk moeten de goeden onder de slechten lijden, en worden er minder toeschouwers toegelaten bij de volgende thuiswedstrijd. Laten we hopen dat ze zich dan inhouden, want dit feestje mag echt niet verpest worden.

geplaatst door Jan-Willem 17:15

 Link |
___________________________

Yo met die flow enzo



De jeugd ontdekt wederom hoe lekker hopjesvla is, dacht Gronical toen hij na Sesamstraat iets hoorde over Grover. Bleek helemaal fout: hop is alleen hip in bier, en gisteravond zorgden in Simplon rappers voor vertier. Dat was andere vla dan het fantastische concert van de Amsterdam Klezmer Band donderdag in de bar van het ORKZ, waar de Gronicalkem (woord bedacht door Buurvrouw Babz, en die geeft les in digischrijverij dus wie weet belandt 't ooit nog is in een woordenboek) niet mee was wegens een vrije avond. Gisteren moest-ie mee, want Gronical wil ook zo'n pet met rechte klep, en daar gaat natuurlijk wel wat veldonderzoek aan vooraf. Meer foto's vind je op Fotodump, zoek op fotograaf toeperdetoep.

geplaatst door Jan-Willem 14:35

 Link |
___________________________

21.5.04

Dure scootertjes



Het kan niet uit, het kleine leger parkeerwachters dat per scooter de stad door trekt. De parkeerders hebben een bijna een half miljoen euro te weinig opgebracht, en dat baart zorgen in de gemeenteraad. Zo vindt David de Jong van de Christenunie vindt tien bonnetjes per parkeerwacht per dag een schromelijk laag aantal. Veel parkeerders zijn dat met 'm eens, die durven de gok aan.

Dat zit 'm vast in die scooterjes. Die krengen trekken te snel op om goed te kunnen zien of het ticket aan alle voorschriften voldoet. Zoniet, dan moet dat computertje tevoorschijn worden getoverd, opgestart, opnieuw opgestart (de gemeente gebruikt Windows, de IT-afdeling van de politie is ook niet bepaald een Oracle van Delphi) en dan kan het bonnetje worden opgemaakt en uitgeprint. Als je dan weer een lekkere dot gas hebt gegeven ben je drie auto's verder en je hebt dan dus vet echt geen zin meer om die scooter weer naar achteren te lopen, dat ziet er bovendien beslist niet cool uit. Het tuffende motortje

David, scoor in de volgende raadsvergadering als nooit tevoren, blaas op je weblog je allerallermooiste proefballonnetje op en stuur dat met een strikje eraan onder de aanhef PERSBERICHT - EMBARGO tot MAANDAG 06.00 naar de stadsredactie van Dagblad van het Noorden, dit weekend belooft tropisch nieuwsarm te worden. "Christenunie wil parkeerwachten op de fiets. Milieuvriendelijk alternatief ook nog eens goedkoper." Wedden dat je Karin Dekker nog nooit zo vrolijk op het stadhuis hebt zien rondlopen op maandagochtend?

geplaatst door Jan-Willem 19:03

 Link |
___________________________

20.5.04

Live voetbal

Herinnert u zich de wedstrijd FC Groningen - PSV aan het eind van het vorig seizoen nog? Dat kunnen wij ook, dachten ze bij de Knickerbockers. Maar dan niet van dat benauwde, maar gewoon 24 uur achter elkaar een tikkie breed, en de opbrengst voor het goede doel. Wie denkt dat de voetballers zo gauw er geen publiek meer is met z'n 22-en in het Appleknockers Flophouse een biertje gaan drinken, u kunt het zelf controleren: kijkt u hier via de webcam live naar Play of a Day.

UPDATE Vrijdag


De webcam hield het niet vol, de spelers wel. Uitslag: Blauw 130 - Wit 110.

geplaatst door Jan-Willem 17:57

 Link |
___________________________

De vraag van vandaag

In hoeverre zal het thuisvoordeel van de MPC Capitals vanavond opwegen tegen het hoogstwaarschijnlijke ontbreken van uitblinker Valmo Kriisa?

geplaatst door Jan-Willem 15:52

 Link |
___________________________

Ik zal nooit meer...



Het effect van een klein borreltje (40% vol.) op een barbeque is niet gering. Dat blijkt uit Gronings onderzoek.

geplaatst door Jan-Willem 12:18

 Link |
___________________________

19.5.04

Wie biedt?

Of hij speelt is nog de vraag, en zonder Valmo Kriisa krijgen de Capitals het morgen loodzwaar tegen Den Bosch. Aan het publiek zal het niet liggen. Keek Gronical gisteren op van twintig euro voor 'n kaartje, dat was eens maar nooit meer. Want je weet wat er gebeurt bij Amerikaanse sporten: het kan altijd bigger, better and more expensive. Uw Capitalskaartje stijgt sneller in waarde dan welk aandeel dan ook.

geplaatst door Jan-Willem 17:49

 Link |
___________________________

18.5.04

Favoriete tijdbesteding bij meer dan 20 C



Tja, wat kan je anders doen dan op een parkeerplaats in de zon zitten, als je je kamer uitbrandt bij gebrek aan balkon. Dat is ook de heren Marcel en Klaas uit de post over de fiets opgevallen: vanmiddag lieten ze zich door een fotograaf van IN uitgebreid fotograferen tussen nog spierwitte studenten die de parkeerplaats als terras hebben ingericht. Een overeenkomst tussen beide partijen: geen van hen voert ene moer uit. Grootste verschil: de technisch beheerders waren vier maal zo bruin als de studenten. Mooiste quote: "He, gaan jullie ook op de foto bij de ijsjeskraam op de Grote Markt? Daar zien we jullie vaker dan hier!"

geplaatst door Jan-Willem 18:33

 Link |
___________________________

Gekte

De basketbalgekte in Groningen neemt hand over hand toe: vanmiddag waren de 1800 kaarten voor de derde finalewedstrijd donderdag in drie kwartier opperdepop, om de stichting Groningen Veilig eens te citeren. Het gekkenhuis zet door op internet: op Marktplaats wordt al twintig euro per kaartje geboden. En bij Gronical kwam vanmiddag een bezoeker binnen op de zoektermen 'zwarte kaarten MPC Capitals'. Sorry, maar daar doen we hier niet aan.

geplaatst door Jan-Willem 18:26

 Link |
___________________________

17.5.04

Fiets terug!



Hij is weer langsgeweest op de Hoendiepflat, de Duitser die door Woningcorporatie IN wordt ingeschakeld om als een terugtrekkende mof alle fietsen op de vluchtroute naar Duitsland mee te nemen.

Hoe dit zit? Onder het mom van brandveiligheid sluipt zo eens per maand midden in de nacht een mannetje met kort grijs haar, gekleed in een blauwe overall, de verdiepingen rond. Waar hij fietsen tegenkomt, die vanwege lekke banden, jeukende jasbeschermers of -in Gronicals geval- een kapot slot, neemt hij deze mee naar een garagebox aan de Jullenstraat all the way in Helpman (voor knokploegen is een gedetailleerde plattegrond beschikbaar), alwaar de student na een half uur wandelen zijn immer iets mankerende vehikel (anders staat hij wel buiten of in de fietsenkelder) weer terug kan kopen voor de lieve somma van 15 euro (was 25 gulden, maar sinds de privatisering is geen enkele huisjesmelkersmethode de corporatie vreemd) terug kan kopen.

Zat Gronical fout? Ja, hij weet best dat je fietsen niet op de gang mag zetten. Maar de dief van IN zit moreel fout. Want niet alleen laat hij alle andere obstakels die bij het vlamvatten van de gang mensenlevens kunnen kosten (pak m beet een winkelwagentje, een losstaande bank en drie gevulde wasrekken met hoogbrandbare nylon) laat liggen. Ook komt dit mannetje telkens in het holst van de nacht (en dan niet op donderdagnacht) om op zijn bordeelsluipers met de fahrrader weg te sluipen. Om vervolgens koffie te gaan drinken met Marcel en Klaas, de best betaalde koffiedrinkers van de stad. Bij IN staan ze als technisch beheerder op de loonlijst, maar veel technischer dan het aan de praat krijgen van MSN hebben ze hier nog niet uitgevoerd. Het is wachten tot de mannen uit dit gebouw via tewerkstelling gevorderd worden het achterstallig onderhoud op te knappen. Ook haalt het luie duo niet de fietsen op, terwijl hier toch best tijd voor is als een nieuwe kan koffie doorloopt. De bewoners betalen ondertussen meer dan 200 euro voor een kamertje van 12 vierkante meter. De Douwe Egberts is immers een stuk duurder geworden de laatste tijd.

Het plaatje is enigszins verminkt om te voorkomen dat de afbeelding wordt gebruikt voor commerciele doeleinden van IN (dat zou niet de eerste keer zijn)

geplaatst door Jan-Willem 12:39

 Link |
___________________________

16.5.04

Mi-AUW

De blogwoede onder Groninger politici eist zijn eerste slachtoffer: vandaag maakt Pljoeskin, de kat van D66-raadslid Thomas van Dalen, bekend dat hij de digitale handdoek voorlopig in de ring gooit. De reden: ons geliefde katertje heeft een muisarm. En dat terwijl hij net had genoten van een vakantie. Zijn er nog democratische typistes in de zaal?

geplaatst door Jan-Willem 17:46

 Link |
___________________________

15.5.04

One down, three to go



Als er nog mensen op schommeltjes aan het dak hadden kunnen zitten, waren die ook vol geweest; de website van de MPC Capitals liep vast door alle internetaanvragen voor kaartjes. Of de schreeuwende steun hielp? Nou en of! In de eerste helft walste Donar over Den Bosch heen in de eerste van maximaal zeven finalewedstrijden, om de wedstrijd in de tweede helft rustig uit te spelen naar een 68-54 overwinning. Uitblinker was Gary Buchanan, die als een bezetene huishield vanachter de driepuntlijn. Hij maakte er vijf. Of zes, dat is Gronical vergeten in de magistrale ambiance. U kon er niet bijzijn? Kijk om kwart over elf naar een samenvatting in Studio Sport, of anders morgenmiddag in Studio Olympia, het weggedrukte hoekje van StuSpo waarin alle sporten terecht kunnen die niet voetbal, schaatsen, wielrennen of tennis zijn.

geplaatst door Jan-Willem 21:48

 Link |
___________________________

Wie is de baas in de binnenstad?



De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet, kent u die uitdrukking? Gronical moest daar aan denken toen hij in het Dagblad van donderdag las dat burgemeester Wallage de verkoop van bier op de Grote Markt bij de EK-wedstrijd Nederland - Duitsland verbiedt. Een Harksteder discotheekeigenaar wilde daar een gigantisch beeldscherm neerzetten in samenwerking met raadslid Geert Spieker. Volgens de burgemeester is dit concurrentievervalsing voor de café's van bierkeizer Kooistra aan de Markt. Pardon? De burgemeester die vorige zomer ophef maakte over de piekuren waarmee ome Sjoerd al jarenlang nieuwe ondernemers wegconcurreert, zwicht nu onder de (inderdaad, zeer zware) druk van de Dommelsch-despoot? Is de gemeente dan alleen de baas over de schoonmaakdienst van de huiskamer van de stad?

geplaatst door Jan-Willem 13:08

 Link |
___________________________

14.5.04

Gronical was even weg maar schreeuwt het alsnog uit

DONAR STAAT IN DE FINALE!

geplaatst door Jan-Willem 21:45

 Link |
___________________________

12.5.04

Tegelkruisjes

Een zwarte dag in de televisiegeschiedenis, met name voor mijn moeder en de andere kijkers van Eigen Huis en Tuin. Nico, de klusjesman die Nederland leerde wat een tegelkruisje is, en die de eerste hulpposten in de ziekenhuizen voorzag van een nieuwe lading klanten, stopt over twee weken met de RTL-klusshow. De opa gaat voor zichzelf beginnen op televisie. Dat wordt z'n einde, en ook het einde van Eigen Huis en Tuin. Wat voor deze flatbewoner zonder tuin geen groot bezwaar is.

geplaatst door Jan-Willem 14:13

 Link |
___________________________

Het kan nog gekker



Met vierduizend man naar Amsterdam, riep de dolenthousiaste speaker gisteravond aan het eind van de vierde playoffwedstrijd van de MPC Capitals, toen iedereen naar voorbeeld van de seizoenkaarthouders maar weer eens ging staan toen Donar voor de zoveelste keer aan mocht leggen voor vrije worpen. De 64-49 overwinning betekent dat er morgen een beslissende vijfde pot wordt gespeeld in de sporthallen Zuid.

Daar moeten de Astronauten van Ari Shrivek bijkomen van een avondje heksenketel, en daar moeten de supporters hun stembanden tot morgenavond sparen. Want wat werden ze gedist door dondergod Theo gisteravond. Hij hengelde een microfoon boven een Amsterdamse time out, waarna over de speakers wat Amsterdams commentaar op de Plaza te horen was. "Hier zit wel echt publiek." Nou en of, tifosi is een klein woord voor de 4300 fans in de plaza gisteren. En daar kunnen er -al zou Gronical niet weten waar- nog 200 bij.

Bijvoorbeeld als de Capitals de finale halen. En wat zou dat mooi zijn, in het eerste seizoen van Ton Boot meteen een herhaling van de legendarische finale van 1982. Want Den Bosch kegelde gisteren met een paar dunks van Daniel Chip Jones landskampioen Nijmegen uit de playoffs. Jammer voor de aldaar gevestigde gewaardeerde collegaloggers Berrie en Berry, die vanaf hun webstekje met insinuaties omtrent onderstaand posterplasje de Groningse uraadsverkiezingen op scherp zetten. Want waar Gronical eerder dacht aan een uit de nachtopvang verwijderde junk, leggen zij de schuld bij de strijdende partijen. Dat heeft gisteravond voor een kleine crisis gezorgd op het SOG-hoofdkwartier. Op het forum wordt Gronical nu beschuldigd van stemmingmakerij, zonder dat de lezer de mogelijkheid heeft de feiten te staven, want de link naar deze site is verwijderd. Begrijpend lezen is kennelijk nog steeds moeilijk voor studenten. Of ZOUden ze het VRAAGTEKEN over het hoofd hebben gezien?

geplaatst door Jan-Willem 12:51

 Link |
___________________________

11.5.04

Dyab Abou Jahjah



"Wat mot al die mensen voor de deur bie Simplon?" "Die komt veur Abou Jahjah, ja." Meer dan honderdvijftig mensen hebben de organisatoren van het SIB gisteren moeten wegsturen omdat de benedenzaal van Simplon prop- en propvol zat. De voorman van de Arabisch Europese Liga hield een, voor velen opvallend, genuanceerd betoog. Als zijn nieuwe boek, dat hierboven gesigneerd wordt door de man hemzelf, ook zo genuanceerd is, dan zou de AEL een goede gesprekspartner zijn. Maar het verhaal van Abu Jahja vertoont losse eindjes en de Antwerpse emancipator/politicus spreekt zichzelf soms tegen. Zo zegt hij dat de AEL niet uit is op segregatie en herzuiling, terwijl niet-arabieren en niet-moslims geen actief lid kunnen worden van de beweging.

In alle nuance verloor hij zichzelf soms, en er was geen debatleider aanwezig die Jahjah zo af en toe eens tot een keuze dwong, zoals bij het vraagstuk over het verplicht stellen van het leren van de taal. Of iedereen, of niemand, zegt hij, refererend aan het feit dat de eerste generatie gastarbeiders de taal echt niet hoefde te leren, als ze maar werkten. Zonder dat hij het zei bedoelde hij ook de vele wetenschappers die abroad gaan werken. Het had hem gesierd als hij hier niet de nuance opzocht. Maar ja, de Vlaming zat op z'n praatstoel, en een knappe jongen die 'm daar vanaf krijgt. Benieuwd of hij het zelfde genuanceerde verhaal vertelt als hij voor eigen parochie preekt.

geplaatst door Jan-Willem 14:49

 Link |
___________________________

10.5.04

Aaight!



De StudentenOrganisatie Groningen speelt in haar jongste campagne voor de uraadsverkiezingen handig in op de populariteit van de Engelse komiek Sacha Baron-Cohen, sinds zijn ik-wil-beroemd-worden-en-dat-lukt-me-afstudeerproject beter bekend onder de naam Ali G (aaight). Zou het onderplassen van de posters van het VOS ook geinspireerd zijn op de gevaarlijkste gangleider in heel Staines? Het getuigt in ieder geval van weinig r.e.s.t.e.c.p.

geplaatst door Jan-Willem 16:35

 Link |
___________________________

Stadspromoosje



In Grins magge se dan wol bezig sjin mei stadspromoosje, by us in Fryslan kinne we d'r ok wa fan. Kiek mer es wa se in Ljouwert versonne hebbe for dei Rondsteildelinge.

geplaatst door Jan-Willem 14:49

 Link |
___________________________

9.5.04

Mooi Thesinge is niet lelijk



Je kan natuurlijk niet overal tegelijk zijn, maar je kan niet zeggen dat we hier ons best niet doen. Voor bovenstaande koe, gefotografeerd door de webmaster van Koffiekoeken en de Studentenkrant, was het gisteren feest, vanwege de manifestatie Mooi Thesinge. Houdt het in Groningen dan nooit op met die feesten?

In T-Town was gisteren een hoop dope shizzle te beleven, want een van de uit de stad ingevlogen artiesten was niemand minder dan Sjef 'yoyoyoyall' Weller, die een hippende hopshow ten beste gaf in het markante dorpshuis waar u hem op de volgende foto in de pittoreske deuropening ziet chillen.



Thesinge laat je horen! Hoe was het? Volgens Gronicals bronnen best doop. Je weet toch?

Listed on Blogwise

geplaatst door Jan-Willem 14:08

 Link |
___________________________

Met de Capitals naar de capital



Schrikt u niet van de sfeer, dit zijn echt de Sporthallen Zuid in Amsterdam, waar MPC Capitals gisteren de derde wedstrijd in de playoffserie tegen Demon Astronauts verloor met 69-53 (25-15, 37-31, 57-45), wat volgens Ton Boot vooral te maken heeft met het feit dat Amsterdam gisteren agressiever speelde, met als duidelijkste exponent Sergio 'Teddy' Gipson, die als een tornado huishield in het hele veld en met 17 punten topscorer werd met een jaloersmakend schotpercentage van 89 %.



Aan het publiek lag het in ieder geval niet, dat was voor een groot deel (het deel hierboven vooral) Gronings. Meer dan een derde van het publiek kwam voor Donar, en de enige reden dat zij niet meer geluid maakten dan de thuissupporters was dat deze ondersteund werden met een cassettebandje (defence, defence) dat ooit eens werd opgenomen bij een NBA-wedstrijd. Een beetje zielig, maar het werkte gisteren wel.



Als u Egi Mikalajunas nog een vrije worp wil zien nemen, dan moet u er razendsnel bijzijn en geluk hebben, want er doen hardnekkige geruchten de ronde dat Martiniplaza voor Game #4 aanstaande dinsdag bijna uitverkocht is. Dat zou betekenen dat er 4500 mensen Donar in de race proberen te schreeuwen om donderdag een beslissingswedstrijd te forceren. Waarmee een avondje Capitals het grootste indoor competitie-evenement in Nederland is. Die prijs is in ieder geval al binnen. En in de Plaza hebben ze voorlopig geen cassettebandjes met 'defence' nodig.

UPDATE DINSDAGMIDDAG: ER ZIJN NOG KAARTEN TE KOOP! DE KASSA IN DE PLAZAJA OPENT OM 6 UUR

geplaatst door Jan-Willem 13:42

 Link |
___________________________

8.5.04

Spitting Marketing



De afdeling Marketing, Brand Management and Corporate Communications van deze website deelt het volgende mee:

Na veel aandringen van collega-logger Leemhuis en Gronicals overbuurman, en na ampel beraad binnen de top van de organisatie, heeft het managementbureau van deze site besloten om te migreren. De eerste verblijfsvergunning is inmiddels aangevraagd, en de afdelingen Maintenance en Teknical Envelopment hebben inmiddels de eerste prille stapjes op het gebied van Pivot gezet. Vandaar dat binnen afzienbare tijd D'Olle Grieze het licht zal zien op een heus .nl domein. Deze voorstuwing in de vaart der volkeren zal tevens inhouden dat Gronical u binnenkort ook stromend geluid en wellicht stromende video aan zal bieden.

Daarom biedt Gronical vanaf vandaag speciaal voor alle webmasters in Groningen bovenstaande banner aan, die u kunt downloaden van het nuvolgende adres, met http ervoor: picserver.org/view_image.php/B38YA6LRA04O, en die u vervolgens door middel van een hieperlink kunt koppelen aan het domein beeldberichtgroningen.blogspot.com. Voelt u zich vrij om deze geste enigszins te vervormen opdat hij geschikt is om boven uw stukje digitale snelweg te hangen. Dan kunt u nooit zeggen dat u de stad niet meer versierd hebt nadat de kunneginne vertrokken is.

geplaatst door Jan-Willem 15:30

 Link |
___________________________

Take a walk on the wild side

geplaatst door Jan-Willem 12:28

 Link |
___________________________

Vriendschap

De politie is je beste vriend. En je beste vriend, die gun je alles. Toch? In Amsterdam in ieder geval wel, bleek vanavond in Netwerk. Want ook al wordt de uit Groningen vertrokken korpschef Bernard Welten gedegradeerd tot parkeerbonnetjesscooteraar, hij blijft tot zijn 65e een salaris ontvangen waarvan de hoofdstedelijke rooien (exclusief Job Cohen) blauw van gaan zien. En de blauwen? Die praten alleen over rooitjes. Want er zullen een hoop bonnetjes moeten worden geschreven om de hypotheek van de Weltens te bekostigen. Groningers in Amsterdam, er is altijd gezeur over geld. Bernard moet maar 's een biertje gaan drinken in de Oesterbar...

geplaatst door Jan-Willem 01:13

 Link |
___________________________

7.5.04

En het is nog even feest

Omdat Donar gisteren in een bomvolle en supergezellige Plazaja met 62-56 van Amsterdam won, en omdat velen er nog maar geen genoeg van kunnen krijgen, hier nog wat plaatjes van het Bevrijdingsfestival op de Draf- en Renbaan. Zandhappen maar!





geplaatst door Jan-Willem 17:56

 Link |
___________________________

6.5.04

Bevrijdingsfestival



Chillen in de zon, speldjes, kraaltjes en kettinkjes te koop op straat en de politiek die ons probeert te bewegen tot een Europese stem op de juiste partij, 't is allemaal weer voorbij, de vijfde mei. U zocht foto's van het Bevrijdngsfestival op de Drafbaan? Zoek niet verder.

geplaatst door Jan-Willem 16:34

 Link |
___________________________

Dit was het nieuws

Als een aan lager wal geraakte maaltijdbezorger van Tafeltje Dekje razen we de tweede ronde in: vier foto's op een rij, één hoort er niet bij. Oftewel: wie is de gewapende Amerikaanse beveiligingsmedewerker tussen de oudhollandse bromsnorren?







geplaatst door Jan-Willem 16:25

 Link |
___________________________

4.5.04

Dichtbij huis

753 mensen bezochten gisteren de show van de Harlem Globetrotters in Martiniplaza, meldde TV Noord zojuist. Tja, hadden ze de vorige keer maar niet zo'n matte show moeten geven. Donderdag, als Donar tegen Amsterdam schaakt in de halve finales van de playoffs, zal het toeschouwersaantal richting (of zelfs over) de drieduizend lopen. Al is het maar omdat Piet van Dijken maandag aankondigde te komen. Kunt u mooi op de foto met Reed en Piet (van de buis).

geplaatst door Jan-Willem 21:10

 Link |
___________________________

In draf naar de renbaan



Het grootste probleem van vrijheid vieren is het smokkelen. Sinds enkele jaren is deze traditie, die stamt uit het pre-EU-tijdperk, in ere hersteld op het bevrijdingsfestival. Niet dat het zo lastig is om dat onsje coke, dat pondje wiet en de 25 doordrukstrips met XTC-pillen langs Cor van Securicor (u kent 'm misschien wel, hij staat enkele meters naast de Riepeverkopers voor de Albert Heijn op de Vismarkt een shagje te dampen, of hij loert stiekem langs de schappen om te zien of u niets jat) of zijn vriendjes van de Security Company (u weet wel, het bedrijf dat na de Volendamramp meer geld verdiende dan tot in lengte van jaren zal worden uitgekeerd aan de slachtoffers van de cafébrand) te loodsen. Maar probeer maar eens een pakje Appelsientje of een flesje water langs deze AZO's(Agenten Zonder Opleiding) te krijgen. Laat staan een blikje bier.

Op zich is dat niet onlogisch, het Bevrijdingsfestival wordt betaald via onze dorstige kelen, maar ja, als je een festival organiseert van half één tot half twaalf, gaat dat toch in de papieren lopen. Koopt u dus zodadelijk nog even wat van die Yoghurt Breaker pakjes, knijpt u ze leeg, even goed omspoelen en opvullen maar met whiskey. Het kan nog een beetje naar fruit smaken morgen, maar ja, it's de fruit that makes the whiskey. Die pakjes van Breaker passen zich namelijk perfect aan aan de vorm van de kleding, en met het programma op de Drafbaan kunt u prima volhouden dat u al dansend wat kilootjes bent kwijtgeraakt.

Want dat programma is als volgt Ik zet t hieronder maar even neer, want op de officiele site zoekt u zich een ongeluk. En daar heeft u geen tijd voor want om 12.30 wordt u verwacht bij Sanctio en Mass of Critics. Doet u dat niet, dan is de kans aanwezig dat u helikopterband (staat deze al in de Van Dale?) Tasha's World (13.30) mist. Op zich geen ramp, die heeft u vast vorig jaar op Swingin Groningen of in januari op Noorderslag gezien. OlaBola (14.25) speelde daar ook. Modena City Ramblers was hier in januari ook al, maar de zaal was tijdens Eurosonic veel te vol voor iedereen. Om 15.40 krijgt u een herkansing. Kunnen ze mooi het vuurtje opstoken voor Krezip (16.55) en de Amsterdam Klezmer Band (18.20). Komt deze supertoeteraars zien, het feest belooft groots en meeslepend te worden. Hierna rust u uit met 'n biertje dat door het hek wordt aangegeven tijdens 't concert van Tim Christensen, zeer poppy, waarna de Legendary Shack Shakers (21.05) en Heideroosjes (22.35) de avond knallend afsluiten.

geplaatst door Jan-Willem 18:36

 Link |
___________________________

Maximale Spinoff

Voorlopig lijken de economische effecten van Koninginnedag vooral gunstig voor een zeer klein gebied in Zuid-Limburg.

geplaatst door Jan-Willem 10:34

 Link |
___________________________

3.5.04

Balkenbrij



Beetje bijgekomen van K-Day? Goed zo, maar denk niet dat u vandaag en morgen rustig achterover kunt liggen. Woensdag is het Bevrijdingsdag, en dat brengt dit jaar als complicatie met zich mee dat Balkenende naar Stad komt. U weet wel, dat is die man die alle mensen die niet fatsoenlijk Nederlands kunnen spreken het land uit wil zetten, terwijl hij zelf nog geen correcte volzin uit weet te kramen. En omdat als 't gaat om de normen en waarden aangaande het taalgebruik op Bevrijdingsdag, het niet zo kan zijn dat niet iedereen zelf verantwoordelijkheid neemt, presenteert Gronical u vandaag een stoomcursus

Als het gaat om Balkenendiaans

Als het gaat om streaming video, bekijkt u dan deze RTL-compilatie van Balkspeech.
Als het gaat om wat doordachter kritiek op het taalgebruik van onze pumjee (Kuitenbrouwer), dan kan het niet zo zijn dat u niet te rade gaat bij Van Dale.
Als het gaat om voornoemde Kuitenbrouwer, Jan van voren, dan kunt u bij hem op het Volkskrant Weblog uw hart ophalen aan het Balkenendiaans. Kijk bijvoorbeeld hier wat hij te zeggen had over de moord op het Haagse Terra College. Het is een kleinigheidje, een extraatje als aanvulling op zijn legendarische columns Alst Gatom, Alst Gatom II en Alst Gatom III (bij alledrie moet u inloggen).
Als het gaat om de eigen verantwoordelijkheid van de minister-president, dan kan het natuurlijk niet zo zijn dat zijn speechschrijvers geen blaam treft. U bent benieuwd of er enige progressie zit in het taalgebruik van JeePeeBee? Bestudeer dan de teksten van zijn toespraken.
Als het gaat om hakkelen met wollige voorzetselvoorwerpconstructies en het wringen in door waarden en normen ongedefinieerde bochten na een lastige vraag van pakweg Ferry Mingelen, bekijkt u dan de uitgeschreven teksten van het wekelijkse gesprek met de minister-president. Als het gaat om humor om te lachen, dan kan het niet zo zijn dat u hier niet aan uw trekken komt. Gronical uit zijn medeleven aan de medewerker die wekelijks de interviews moet uitschrijven.

Natuurlijk zijn er altijd door het CDA ingehuurde taalkundigen die vinden dat het demoniseren op moet houden, bij het Genootschap Onze Taal zijn deze lieden zelfs iets in de meerderheid.

Rest Gronical niets dan u succes te wensen bij de voorbereidingen op Bevrijdingsdag. En wees een beetje lief voor de pumjee, hij heeft het al moeilijk genoeg na de GPD-enquete van vorige week.

geplaatst door Jan-Willem 13:44

 Link |
___________________________

1.5.04

Outdoor Dub Inferno



@ de stoep voor Vera.

geplaatst door Jan-Willem 19:22

 Link |
___________________________

Applaus



Voor Skik, van mensen die nog energie genoeg overhadden, bijvoorbeeld omdat ze onder 'n boompje hadden gelegen.



Het Martinikerkhof had er gisteren een hoop vreemdvogelige bezoekers bij.

geplaatst door Jan-Willem 19:20

 Link |
___________________________

Incognaito



We hadden hem zonder ambtsketen nauwelijks herkend, maar gelukkig werd hij vergezeld van een hoge agent die voor de gelegenheid zijn strepen extra had opgepoetst. Jacques Wallage straalde gisteravond nog net zo hard als op het bordes achter de koningin.

geplaatst door Jan-Willem 19:07

 Link |
___________________________

Tomme Tomme wat 'n Skik



De Groningse afdeling van het Nieuw Republikeins Genootschap heeft zich gisteren wegens nieuwe inzichten opgeheven; wat een feest was het gister in stad. Van tien tot twee AM zag het binnen de diepenring zwart van de mensen, met als Gronicals hoogtepunt het concert van Skik. En ondanks het chronische gebrek aan tappunten zijn we er gezamenlijk in geslaagd een behoorlijke puinhoop van te maken. K-Day 2004: gelukkig hebben we de foto's nog.

geplaatst door Jan-Willem 18:59

 Link |
___________________________
Archief Home