photo | notes | from

Eurosonic/Noorderslag 2004
Eurosonic/Noorderslag 2005
Eurosonic/Noorderslag 2006


KEI-krant

U wilt hier een link?




gronical.nl fotoweblog

. . Goi dag op Gronical, ofwel moi! . .
Op alle items op deze site berust auteursrecht (c) '03 Mail Gronical

31.3.04

Feestje, feestje op de Grote Markt

Daar moet ik niet te laat kaartjes voor halen, dacht Gronical toen hij onlangs las dat Skik weer op tournee ging. Maar wat blijkt nu: er hoeven helemaal geen kaartjes voor te worden gekocht. Want Skik staat met Ilse -Twents drankje, 33 klinkers- DeLange en Hersenkracht en Sita en het NNO én Treble én Lucas én Gea op de Grote Markt nadat de koningin op 30 april uit stad vertrokken is. Tot middernacht is er vertier voor eenieder, met Skik als afsluiter. Hulde voor de boekers van dit feestje!

geplaatst door Jan-Willem 15:46

 Link |
___________________________

29.3.04

Driewerf Hoera

Hieperdepieperdepiep, wat 'n feestdag: niet alleen schaft Gronical zich nog deze week een computer aan, zodat de prachtige foto's die hij dit weekend van de Grunneger zonsopgang maakte online kunnen, ook zijn zijn onderhandelingen met de buurman de internetbroker in verregaande staat, en zal het niet heel lang meer duren voordat dit fotoweblog gaat verhuizen naar een Nederlands domein en een Nederlandse server. En dat betekent Gronical Multimedia, met video en audio voor ons allen.

Maar first en foremost gaan vandaag de felicitaties uit naar Poptempel Vera, dat door muzikanten is uitgeroepen tot de beste zaal van 2003. En dat komt niet alleen omdat de artiesten in de watten worden gelegd door de vrijwilligers van Vera, maar vast ook door de magnifieke Verakrant, de fantastische posters en het vele publiek. Al goud in de Oosterstraat!

geplaatst door Jan-Willem 11:10

 Link |
___________________________

28.3.04

Winst- en verliesrekening

Het was een zondag met een dubbel gevoel voor Groningen. De barometer van het Dagblad was al diep onder het nulpunt gedoken nadat Paul Cliteur bij Buitenhof liet weten dat ex-politici zoals onze burgemeester Wallage het integratiedebat kapotmaakten met hun persoonlijke aanvallen, en dat hij daarom in zijn columns de islam en het integratiedebat, waarin hij goed doordachte argumenten op tafel legt, zal mijden. Is burgemeester Blauweknoop nu blij? Hij wil er vast niet over in debat. Niet spreken met de bestuurder!

Maar het goede nieuws overheerst, na kwart over vier: de plaatselijke FC heeft dat stelletje vervelende tukkers verslagen. FC Groningen - FC Twente: 1 - 0!

geplaatst door Jan-Willem 22:49

 Link |
___________________________

26.3.04

Protest

Het waren er ongeveer tweehonderd, vanmiddag in de binnenstad, die demonstreerden tegen het plan van staatssecretaris Nijs. Ze gingen niet naar Amsterdam, omdat dat te ver is (we pakken ze met hun eigen verwijten terug, die hoofdstedelijk arroganten). RTV Noord maakte dit internetnieuwsverslagje.

Gronical wil voorts nog even melden dat hij een link heeft verdiend bij McRonalds Pulp Fiction Blog!

geplaatst door Jan-Willem 17:14

 Link |
___________________________

24.3.04

Je hebt automatisering en automatisering

U surft ook naar deze site via een abonnement van @home? Dan levert u nutsboef Essent een hoop geld op. De internettak levert een hoop pecunia op. Komt waarschijnlijk door dat peperdure 0900-nummer dat u elke keer moet bellen als de boel weer eens niet werkt. Over niet werken gesproken: kan @home de administratie van Essent niet overnemen?

geplaatst door Jan-Willem 15:51

 Link |
___________________________

23.3.04

Mediacentrale? Cannot be found

Gronical zou het prachtig vinden om straks een plekje te hebben in de Mediacentrale, de voormalige Helpmancentrale op het toekomstige Europapark. Vlakbij 't stadion van de FC, in een mooi en historisch gebouw, met de ganse dag vrolijke muzak van Lucas en Gea in de lift (RTV Noord komt er ook te zitten). Dus toen Gronical vanmiddag langs de centrale spoorde, had hij onthouden dat de mediacentrale per dotcommer bereikbaar is. Maar van buiten mag het er -ook op de site- leuk uitzien, binnen is er nog niks te doen, kijk hier maar. Dat terwijl er in 't echt wel tv-programma's van TV Noord worden opgenomen. Digitaal is de Helpmancentrale nog niet... Da's jammer, want nu moet Gronical nog even wachten tot hij kan sparen voor die neon-afbeelding van de witte reet van Appelon op de gevel van de oude electriciteitscentrale. Maar ach, wie weet komt die er nog, once in a blue moon. Er wordt in Groningen wel meer geld over de balk gesmeten voor een prestigeproject, nietwaar?

geplaatst door Jan-Willem 03:38

 Link |
___________________________

20.3.04

Mededeling van de directie

In verband met het overlijden van Prinses Juliana verschijnen er de komende dagen geen Gronicalfoto's. Want zijn computer is al net zo kassiewijle als onze Kwien Mum.

geplaatst door Jan-Willem 15:41

 Link |
___________________________

De tussenstand



18 minuten over 12. Als u zich trouwens afvraagt waarom het bier in de stad tegenwoordig zo duur moet zijn, leest u dan het Parool van vandaag. Kooistra heeft volgens Bart Middelburg een schuld van 84 miljoen euri op een vermogen van 86. En overal banken bij betrokken raken, kost 't een hoop knaken.

geplaatst door Jan-Willem 00:18

 Link |
___________________________

19.3.04

Hij heeft niks gemist



FC Groningen - SC H$#renveen 0-0

geplaatst door Jan-Willem 23:11

 Link |
___________________________

Weg met Wallage

Radio Noord meldt zojuist dat Jacq. Wallage niet in debat gaat met Ayaan Hirsi Ali. Pim zou 't 'oude politiek' genoemd hebben. Gronical noemt 't een beetje laf, ja.

geplaatst door Jan-Willem 16:59

 Link |
___________________________

Want wij zijn anti-Friezen



Supporters fan FC Grins ha de grutte flagge fan SC Hearrenfean stellen. De flagge wurdt by wedstriden altyd oer de koppen fan it publyk útrôle. De supporters ha de flagge ûnderskite litten troch it 'Peerd van Ome Loeks'. Dat byld stiet foar it Grinzer stasjon. Op de site trotsvanhetnoorden.nl steane ek foto's fan supporters dy't op de flagge poepe. Alle jieren hâlde de supporters ludike aksjes. Se ha beloofd de flagge wer werom te bringen. (bron: Omrop Fryslân, 19 maart 2004)

U bent niet een van de 125 mensen die stug Frysk proate blijft? In het Dagblad staat dit neis in het Nederlands

Sensaasje in Fryslon! Heit en men zullen wel boos zijn op hun kids: jullie ha die grutte flagge ok better beweake motte. Gronical kan als gecertificeerd lid van het Front Anti Abe de ludieke aaksje van t team van Harris FC Grunn Site natuurlijk niet onopgemerkt laten. Hoe wereldvreemd de Friezen zijn, blijkt wel uit de vierde zin: 'Dat beeld staat voor het Groninger station'. Bist wol 's de provinzje ut gewest it afgelopen half jeer?

Update: Helaas heeft Gronical moeten constateren dat de vrijheid van nieuwsgaring en vrije meningsuiting ook tot Friesland is doorgedrongen. Hedenmiddag meldde zich een bezoeker op de site via de google-zoektermen 'parkeren zaagmuldersweg'. Laten we hopen dat deze H#$renveener vanavond geen parkeerplaats kan vinden.

geplaatst door Jan-Willem 13:42

 Link |
___________________________

Dat feest kon minder, ja



Een zwetend feest, te druk, te vol, te veel geluid,
Een lange [donker]blonde steekt er net iets bovenuit...

(Als niet als - Doe Maar)



geplaatst door Jan-Willem 13:07

 Link |
___________________________

18.3.04

Superpot van Donar

De totovoorspelling van Donar - Nijmegen van Gronicals huisgenoot Hanz was aan het eind van het derde kwart 62-60, de Capitals namen beter wraak op de 99-100 nederlaag aan het begin van het seizoen. Dit keer ging t niet mis op de vrije worplijn, en met een brutale driepunter van Travis Young werd vlak voor tijd een gat geslagen. Eindstand: 78-66 en vijf enthousiaste huisgenoten.

geplaatst door Jan-Willem 21:42

 Link |
___________________________

Reden voor een feestje



Leeg de asbak, vul de glazen! Vanochtend bereikte de oranje checkstatteller van Gronical de magische grens van vierduizend bezoekers, vanmiddag gevolgd door de magische grens van zesduizend pageviews. Het gaat te ver om iedereen persoonlijk te bedanken, daarom gebeurt dat langs deze onsympathieke weg, maar u bent vanavond van harte welkom in de bar om tegen gereduceerd tarief een Grolsch biertje te komen drinken op dit memorabele bezoekersaantal. De Tonny van Leeuwentribune op Gronical zit vol, nu nog de rest van het stadion. Op naar de tienduizend!

geplaatst door Jan-Willem 17:07

 Link |
___________________________

Praten tegen een muur



Gretta Duisenberg werd dinsdagavond door haar man Wim afgezet aan het Schuitendiep, om bij de SIB wat te vertellen over de omstreden muur die Israel bouwt rond de Palestijnse gebieden. Ze kon niet alle SIBbers zo ver krijgen dat ze haar petitie tekenden, want velen vonden haar verhaal te eenzijdig.

geplaatst door Jan-Willem 16:35

 Link |
___________________________

Suikerzoet toneelpubliek



Gronical wachtte gisteren ook voor de scherp bewaakte poorten der Suikerunie, om getuige te zijn van het toneelstuk 'MF on the blind: Ik zal zoet zijn' van het Noord Nederlands Toneel. Tot de voorstellingen zaterdag voorbij zijn zal hij niets verklappen, behalve deze enkelwoordige recensie: ULTIEM!

geplaatst door Jan-Willem 16:03

 Link |
___________________________

Broddelwerk van Burgemeester Blauweknoop

Het leek er al meer dan sterk op dat Wallage en korpschef Martin Sitalsing enkel even proef wilden draaien met preventief fouilleren, gisteravond bleek ook nog eens dat de burgemeester zijn huiswerk net als in de raadscommissie van 11 februari niet gedaan had. "In de voorbereiding van het fouilleerbesluit is mogelijk een foutje geslopen", stelt het Dagblad vandaag. Daardoor blijft er van de periode van acht weken mogelijk nog maar een week over waarin daadwerkelijk wordt gefouilleerd, omdat de raad Burgemeester Blauweknoop maar een jaar lang de bevoegdheid heeft gegeven om een veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. Die periode loopt volgende week vrijdag af, waardoor je niet veel meer wapens zal vangen dan een ondeugdelijke niet verlichte studentenfiets. Snapt u het nog? Gronical ook niet. Misschien komt Blauweknoop er de komende dagen achter dat zijn binnenstad helemaal niet zo onvelig is als hij beweert. Verder snapt Gronical ook de column van Rarekiek vandaag niet helemaal, want die heeft het over sterzitters als postmoderne Damslapers, terwijl u hieronder kunt zien dat het toch echt niet om 'zitters' gaat.

geplaatst door Jan-Willem 15:47

 Link |
___________________________

17.3.04

De zomer is begonnen



Woensdagmiddag op de Grote Markt in Groningen. Volgens de seizoenenkalender van de jaarrekening van de methode-Kooistra is vandaag de zomer begonnen. Zijn terrassen zaten bomvol, in of uit de zon, dat maakte niets uit. Alleen de Cinemabar en Café Hooghoudt hielden de tafels en stoelen binnen, en dat kostte ze vandaag honderden euro's. Voor wie geen plekje kon vinden op het terras was er op de étoile een capoeira-demonstratie. Die was eigenlijk veel leuker, hoewel het eerste witbiertje op rotan toch ook altijd een mooi moment oplevert. Dat stelt Gronical nog even uit. Sjoerd kan nu wel even zonder zijn financiele steun.

geplaatst door Jan-Willem 23:11

 Link |
___________________________

Super Prestigebrug



Haal Jean Nelissen er maar bij: de reservebrug die tijdelijk de Poelebrug vervangt, dwingt zelfs de meest gelouterde cyclocrosser van zijn stalen ros. En de dame die u hier op de schromelijk slecht belichte (tja, da's Polaroid Ion) foto ziet, schoot zelfs te voet de brug beklimmend met een ingehouden gilletje terug in het mulle witte zand. Zou Sven Nijs hier als enige fietsend een proloogje af kunnen leggen?

Update: O, in het dagblad staat dat de noodbrug gisteren door de gemeente is gesloten. Maar dat geldt zeker alleen overdag.

geplaatst door Jan-Willem 11:57

 Link |
___________________________

Eigenlijk bent u nu al te laat

Rennen! Springen! Vliegen! Vallen, opstaan en weer doorgaan! Bent u er nou nog niet? Het kwik ontstijgt de magische grens van 11,5 graden, de zon schijnt, en elke stadjer weet wat dat betekent: Groningen gaat weer het terras op. Opschieten, als u nog een plekje in de zon wilt bemachtigen!

geplaatst door Jan-Willem 11:29

 Link |
___________________________

16.3.04

Als de bouw ook zo voorspoedig ging



Tienduizenden bezoekers volgen bouw Euroborg via webcam, kopt DvhN vandaag. Dat mag op zijn zachtst gezegd opvallend genoemd worden, want een week geleden, op 9 maart, waren dat er nog maar honderden. Kwestie van het verwisselen van bezoekers en pageviews of een kwestie van de grootste internetrelevatie in de geschiedenis van Groningen? Of gewoon een publiciteitsstuntje, opdat meer mensen een kijkje nemen op de site? Gronical is de beroerdste niet en zegt: kijk ook eens naar de webcam waarop je geheid een nieuw stadion kan zien ontstaan.

geplaatst door Jan-Willem 17:17

 Link |
___________________________

In Nederland

wordt niks gezegd,
en alles houdt zich dom
we zwijgen hier wat krom is recht
en niemand vraagt waarom

(Huub van der Lubbe - In Nederland, van het album Muzikanten dansen niet)

geplaatst door Jan-Willem 14:35

 Link |
___________________________

Juuuup, Juuup... Au arghl



Niet Groningen, maar Enschede heeft de beste warenmarkt, maakte NOS Radionieuws zojuist bekend. Juuup, Enschede heeft een breder aanbod en mooiere kramen. Bovendien is de Groninger markt veel en veel te gevaarlijk. Want op de Groninger markt dreigt ernstige verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van wapens (art. 151b gemeentewet) en door de afwezigheid van een functionerend politiekorps.

geplaatst door Jan-Willem 13:46

 Link |
___________________________

15.3.04

Vét, een stripmuseum



Even wachten nog, binnenkort heeft de Westerhaven én een stripmuseum én een McDonalds. Die komen er twee voor de prijs van één, anders kon het stripmuseum niet gefinancierd worden. Wilt u de kunstwerken alstublieft niet aanraken? Het eerste Groninger stripmuseum is trouwens al lang een feit. Dat is het verhip-een-stripmuseum in VERA, met veel strips van stadjer Barbara Stok. En nu we toch in de strips zitten: een fantastische flash-kennismaking met het stripcollectief Lamelos, van wie lid Sam Peeters lange tijd stadjer was, vind je op deze site.

geplaatst door Jan-Willem 21:20

 Link |
___________________________

Een rookgordijn opgelost, een nieuw rookgordijn opgetrokken

Gronical kon vannacht niet slapen, en bedacht mijmerend ineens: die 153 gewapende incidenten die niet beschreven worden, vonden die toevallig allemaal op de avond voor Hemelvaartsdag 2003 plaats? U weet wel, dat was die nacht dat heel de binnenstad huilde omdat bij politionele acties traangas de kroegen in werd geschoten, toen hooligans uit Eindhoven en Stad met elkaar op de vuist gingen in wat straks een veiligheidsrisicogebied is.

De woordvoerder van burgemeester Wallage stelt dat de incidenten rond hemelvaartsdag NIET zijn opgenomen in de statistieken. De 153 incidenten die onbeschreven zijn in de rapportage, zijn volgens Alfred Kazemier aangiften van mensen die zeggen bedreigd te zijn maar bijvoorbeeld niet weten om welk wapen het gaat, of wanneer er bijvoorbeeld geen wapen is aangetroffen. Het blijft allemaal troebele informatie. Bovendien weigert het stadsbestuur de lijst met 303 incidenten vrij te geven, op grond waarvan Wallage nu zegt dat in de binnenstad acute dreiging is voor de verstoring van de orde door aanwezigheid van wapens, waarbij hij gebruik maakt van deze wet (Staatsblad 420, 2002, pdf). Waarom mogen wij niet in de feiten snuffelen, als de politie straks wel in onze broekzakken mag snuffelen? Het aanwijzen van een veiligheidsrisicogebied door Wallage kan alleen betekenen dat de politie zelfs met 24-uurs camerabewaking niet bij machte is de criminaliteit een halt toe te roepen. En dat zegt meer over het functioneren van ons politiekorps dan over de onveiligheid in de binnenstad, die het stadsbestuur ons nu aanpraat.

Meer informatie over preventief fouilleren vind je bij het steun- en informatiepunt Drugs en Veiligheid, waar ambtenaren die denken dat een straat die het gebied begrenst niet bij het veiligheidsrisicogebied horen snel een kijkje moeten nemen.

En de burgemeester moet zich als ex-voorzitter van een commissie die ons vertelt hoe het in de toekomst verder moet met overheidsCOMMUNICATIE maar eens flink achter de oren krabben over de onvolledige en oncontroleerbare informatie die hij zijn burgers verschaft. Niet alleen wil hij in de binnenstad voor de politie dezelfde bevoegdheden als die in Pjongyang, hij gebruikt ook nog eens propagandaretoriek die niet zou misstaan in Noord-Korea.

geplaatst door Jan-Willem 04:17

 Link |
___________________________

13.3.04

George dubbel-joe Wallaazje

Het stadsbestuur trekt een rookgordijn om het besluit, over te gaan tot preventief fouilleren. Dat blijkt uit het Dagblad van vrijdag, waarin cijfers staan die Wallage hebben gebracht tot het besluit. In bijna dertien maanden (waarom 13 en niet gewoon 12, of 14?) vonden er in het centrum van Groningen 303 incidenten met wapens plaats. Tot zo ver kunnen we er nog bij. Van die incidenten waren er 36 met vuurwapens, 113 met een mes en 11 keer traangas. "Welke wapens nog meer werden gebruikt, meldt de rapportage niet". In meer dan de helft van de gewapende incidenten is dus gebruik gemaakt van wapens die niet tot deze groepen behoren. Moeten we dan denken aan de middeleeuwse goedendag? Een hellebaard? Bazooka's? We zullen het waarschijnlijk nooit weten, het motto 'blijf vragen' lijkt aan weinig journalisten besteed. Bovendien weigert politiechef Martin Sitalsing het besluit toe te lichten. Het lijkt er dus op dat drs. Jacq. Bush en Martin Rumsfeld op zoek gaan naar massavernietigingswapens.

Overigens liep Gronical gisteravond met gevaar voor eigen leven door de beide veiligheidsrisicogebieden, en het gevaarlijkste wat hij tegenkwam was een koppel politieruiters, dat zonder licht door de binnenstad stapte. Stel je voor dat je met 'n walkman op fietst...

geplaatst door Jan-Willem 15:13

 Link |
___________________________

11.3.04

Levensgevaarlijk: winkelen in Groningen



"Nog even niks", luidt de laatste post tot nu toe op het weblog van VVD'er Remco Kouwenhoven. Dat was dinsdag en daar zal vandaag vast en zeker verandering inkomen. Sommige mensen lukt alles, die gaan lekker een weekje naar de sneeuw, komen terug en zien hoe het stadsbestuur tenauwernood het door hun opgelaten ballonnetje met een schepnet vangt, voordat de proefballon verdwijnt achter d'Olle Grieze.
Waar dit over gaat? Over preventief fouilleren. Stel je voor, je zit gezellig op de bank tv te kijken, en dan komt je moeder plotseling binnenvallen, doet alle deuren en ramen op slot, en je komt niet van de bank af voor ze al je spullen heeft doorzocht. Gezochte vergelijking? Ganz im Gegenteil: vanaf 22 maart is de 'huiskamer van Groningen' acht weken lang een 'veiligheidsrisicogebied'. En daarmee heeft de stad een primeur van jewelste: voor het eerst zijn alle straten van 't monopolyspel in één stad gebombardeerd tot 'no-go area'. Haalt u dus maar één of twee nullen van de waarde van de Herestraat, A-Kerkhof en Grote Markt weg (al naar gelang hoe oud uw versie is). Ook de horeca gaat flink 't schip in, er durft straks geen student het centrum meer in, nu Wallage in 't Dagblad heeft gezegd dat elke bezitter van gestolen spullen de sigaar is. Toch nog een meevaller voor de Groninger City Club dus, die ergert zich aan de barrels.
Hangen de camera's in het uitgaanscentrum er dan alleen voor de maandelijkse aflevering van Opsporing Noord? Je zou 't haast zeggen, het door de gemeente aangewezen risicogebied 'Grote Markt' is globaal hetzelfde als waar de camera's hangen, alleen telt nu ook de Diepenring mee. Voor de precieze begrenzing gaat u niet naar de nieuwspagina van de gemeente, want t laatste nieuws daar is op dit moment dat de gemeentelijke webmeester de links uit Gronicals Complete Pinguin Guide to Groninger Polibloggers heeft gecopypaste naar groningen.nl. Er is alleen een persbericht. Dat geeft te denken, want zo'n grote inbreuk op de privacy van Stadjers verdient een grote publiciteitscampagne. En gezien het Gronische gebrek aan debat over dit thema (opvallend wanneer je ziet hoe heftig de protesten tegen camera's waren) is een 'stukje voorlichting naar de burger toe' hier zeker op zijn plaats. Op de GIC vindt u wel een keurig lijstje.
Zelfs het door Gronical geëntameerde debat (soms zit er nog een aardig plukje wol in het taalgebruik van Balkenende) strandde na een eerste ronde uitwisseling van argumenten. Da's jammer, want Groningen mag best 'n wereldstad zijn, de binnenstad is geen Millinxbuurt.

geplaatst door Jan-Willem 15:11

 Link |
___________________________

Laat ons weer eens lappen, FC FC Groningen



Gronical berichtte een tijdje terug (hehe, je kan posts hier nu eindelijk linken) al over de klachten van GroenLinks fractievoorzitter Drewes de Haan, en het lijkt erop dat het bestuur van de FC er alles aan doet om in de nieuwe Euroborg toch op z'n minst Villeroy & Boch-sanitair te realiseren. Zo zijn kaartjes voor de derby tegen Foppes Fryske Zweden drie euro duurder dan normaal. Of zou dat komen omdat al die Heerenveeners op vrijdagavond met zoonlief de auto pakken naar de grote stad? Gronical haalde een paar jaar geleden z'n broertje over om een zondagmiddagje Friezen uit te lachen, maar kwam van een koude kermis thuis omdat het H*#renveense tennispubliek zich als 'n vogelgriepvirusje verspreidde over de groenwitte tribunes. Bij het Abe Lenstra Stadion heb je voor minder de plaatselijke ME (drieënhalve man en een paardenHOOFD (ook 'n Fries paard is een edel dier) ) achter je aan. Kan de FC indachtig het adagium 'de vervuiler betaalt' de kaartjes voor Friezen niet tien euro duurder maken? De vorige keer dat Gronical extra moest betalen, was tegen PSV, en die wedstrijd was al net zo dramatisch als de 0-0 in de hiervoor beschreven Noordelijke derby.

geplaatst door Jan-Willem 13:20

 Link |
___________________________

9.3.04

Revolutie op Groninger caféplee



Ongelofelijk maar waar: de toiletten in de Groninger horeca worden schoner. Dat blijkt uit de derde Studentenkrant Toilettentest, donderdag in papieren vorm in de bakken op RUG en HBO, nu al online te lezen. Na de vorige test verbouwde de Negende Cirkel haar toiletblokken, en deze inspanning wordt beloond: de kroeg aan de Poelestraat heeft nu de schoonste toiletten van Groningen.

geplaatst door Jan-Willem 23:03

 Link |
___________________________

Onderuit



Donar heeft zojuist in Den Bosch de halve finale van de basketbalbeker verloren van EBBC. In de Maaspoort, waar Bosschenaren gratis mochten komen kijken naar Travis, Travis en de andere vaste Plazavullers, won de thuisploeg met 89-72. Voor niets gaat in Den Bosch de zon op, maar ook sensatie is er niet duur: Ton Boot kreeg twee technische fouten en moest de bank af. Al deze informatie komt van de Donar/Capitals fansite donarbasketbal.com, waar een smsje in het gastenboek alle achterblijvers tijdens de wedstrijd op de hoogte houdt. Die voorzien de wedstrijd blind van commentaar. Daar kan Teletekst niet tegenop. Gronical had nog 'n archiefplaatje.

geplaatst door Jan-Willem 21:53

 Link |
___________________________

Uitgaansleven verveelt nooit



Vanavond niks te doen? Vraag de boekhouding van de Zuidzijde op en ontdek alle ins en outs van de methode-Kooistra. Gisteren vertelde hij bij Nova dat iedereen zijn financien mag bekijken, dus veel plezier!

geplaatst door Jan-Willem 18:37

 Link |
___________________________

Bejaardenlogica

Als architectenbureau Karelse van der Meer haar naam verandert in Zwarte Hond architecten, wanneer wordt Trip dan Zwarte Kip advocaten?

geplaatst door Jan-Willem 18:17

 Link |
___________________________

Lompe Drent

U dacht dat Drenties niet lomp zijn? Klik hier maar.

geplaatst door Jan-Willem 16:46

 Link |
___________________________

Linksbuiten

U wilt gaarne gelinkt op Gronical? Ga hier uw gang!

geplaatst door Jan-Willem 13:16

 Link |
___________________________

8.3.04

Lezersaanbieding

Speciaal voor u heeft Gronical in de aanbiedingsbak van Plato een cd laten liggen van de fabuleuze Franse componist Yann Tiersen. De verleiding was groot om 'm mee te nemen, maar met 'Rue des Cascades' kan hij voorlopig even vooruit. Ook omdat enkele van de liedjes al op de soundtrack van Amélie Poulain staan. Maar dat mag de pret voor slechts 8 euri 99 nait drukk'n, ja. Wees er snel bij, want u weet, op is op!

geplaatst door Jan-Willem 18:00

 Link |
___________________________

7.3.04

Een valse Van Gogh in de kast



Hee, dacht Gronical na het lezen van een bericht op fok over een foto van de Hubble-telescoop die verdacht veel leek op het schilderij Sterrennacht, van Vincent van Gogh. Want lag er ergens in de kast niet al lang een poster van een 'nuit etoilee' te wachten op een welverdiend plekje aan de muur? Inderdaad, maar dat was wel een heel andere sterrennacht dan waarvan kunstkenners zeggen dat het Vincents beroemdste werk is. Had de vliegende posterwinkel die een tijd terug neerstreek op het Harmonieplein de goedgelovende Gronical een oor aangenaaid? Daar begon het wel op te lijken, want ook googelend op z'n Frans kwam-ie uit bij het schilderij met de toren. De wanhoop nabij zocht Gronical toevlucht tot een Engelse posterboer, en daar kwam de monkey out of the mouw. Een gedreven schilder als Van Gogh had namelijk niet genoeg van één sterrennacht, het exemplaar dat Gronical in bezit had was Van Gogh kennelijk niet goed genoeg. Hij schilderde deze sterrennacht aan de Rhone een jaar voor de beroemdste sterrennacht. Scheelt aardig in de pegels wanneer het schilderij nog 'n keer in het echt bekeken moet worden, want het Musee d'Orsay in Parijs is nu eenmaal een stuk dichterbij dan New York.


geplaatst door Jan-Willem 19:40

 Link |
___________________________

6.3.04

Vooruitzicht Sociale Dienst verbetert



Goed nieuws voor de ambtenaren in de zwarte doos: de vooruitzichten gaan de laatste week met sprongen vooruit. Net als de zijaanzichten, zoals u hier kunt zien. Nu de glazenwasser is geweest, kan de lente beginnen.

geplaatst door Jan-Willem 12:35

 Link |
___________________________

4.3.04

Wij hebben maar een paar minuten tijd

U dacht al, wat zijn er weinig zeikende vrouwen in de binnenstad voor een koopavond. Klopt, want iedereen die ook nog maar een tuinbroek op zolder had liggen zit op dit moment bij de Aletta Jacobslezing in het Academiegebouw. Daar was Ciska Dresselhuys aan de praat. Heeft u wat gemist? Nee hoor, behoudens wat leuke anekdotes over etiquetteboeken in de jaren veertig en de huishoudbeurs eind jaren zestig. Terwijl er raak geluld wordt over de 'derde feministische golf' komt La Dresselhuys nog net niet met rechten op aanrechten aanzetten. Een bak met linksdraaiende Biogarde een week te lang in de koelkast laten staan levert meer nieuwe inzichten op, dacht Gronical nadat hij de lezing op een videoscherm volgde in de Senaatszaal. U weet wel, dat is die zaal met al die schilderijen aan de muur, van slimme mannen.

geplaatst door Jan-Willem 21:34

 Link |
___________________________

Nutsboeven



U wist het eigenlijk al, maar nu komt er weer circumstantieel bewijs binnen dat toch echt uw gedachten lijkt te bevestigen: gisteravond zijn alle klachtenemails over nutsgigant Essent die binnenkwamen bij klokkenluider Gerard Kuipers uit Ter Apel van zijn computer verwijderd door hackers. De politie zal nog wel in het duister tasten over de dader, met een beetje gesundenes volksempfinden weet Gronical al dat de dader medewerker is van, of is gestuurd door dit bedrijf. Maar ja, de politie heeft het dan ook veel te druk met het opsporen van fietsendieven. Wat bij Gronical dan weer geen prioriteit heeft....

geplaatst door Jan-Willem 15:24

 Link |
___________________________

Tralies zijn zo gek nog niet

Brekend nieuws: door een stroomstoring in jeugdgevangenis 't Poortje zijn gisteravond vier gevangenen ontsnapt. De halfopen inrichting die onlangs werd geopend is dus een groot succes, tegen eigen wil en dank. Wat doe je als je plotseling op vrije voeten staat als jeugdige delinquent? Juist, je gaat je vermaken in de altijd gezellige wijk Selwerd. Of waren ze op weg naar de binnenstad toen ze aan de Kastanjelaan werden opgepakt.

geplaatst door Jan-Willem 15:15

 Link |
___________________________

3.3.04

Bedum is Da Bomm!



Jarenlang kakelverse voetballen bij de VV Bedum! De vereniging waar Arjen Robben leerde voetballen, heeft recht op een kwart procent van de transfersom die Chelsea aan PSV betaalt. En da's 40 duizend euri.

geplaatst door Jan-Willem 00:05

 Link |
___________________________

1.3.04

Undutchables



Een brakke zaterdagmiddag in het internationaal studentenhuis in Haren. Buiten doet de zon oogverblindend haar best, maar het fietspad en speelveld waar de bewoners op uitkijken ligt er even verlaten bij als Haren in zijn algemeenheid. "Where are all the Dutch people", vraagt een Hongaarse student zich af. "What the hell do Dutch people do on a saturday?" Tja, da's een goeie vraag, denkt Gronical terwijl hij opkijkt van de anderhalve kilo papier die het journaille aan de Amsterdamse Wibautstraat voor vandaag heeft volgepend. Brengen ze hun dag door met het bij het oud papier gooien van het Volkskrant Magazine? Kost nou ook geen middag. Boodschappen, ja, dat doen ze op zaterdag. Wat nog meer? Gronicals blik dwaalt richting het andere raam, hij roept 'de tuin schoffelen' maar beseft zich tegelijkertijd dat 't daar nog wat vroeg voor is. Daarna hoeft hij niets meer te zeggen, maar alleen maar te wijzen richting het raam. Er is maar één nationale zaterdagmiddagsport in Nederland: je auto wassen.

geplaatst door Jan-Willem 17:51

 Link |
___________________________
Archief Home